Annonce
Ugeavisen Haderslev

Junkers Bolighus bliver til fire lejligheder

Storegade 97 er i gang med at gennemgå en stor forvandling. I stueetagen, hvor der tidligere var Junkers Bolighus, er der ved at blive bygget fire lejligheder. Foto: Stine Hygum
Der er ved at blive bygget fire nye lejligheder i stueetagen af det tidligere Junkers Bolighus i Storegade. Når de er færdige er der i alt 11 lejligheder i bygningen, som Boligstandard overtog i november 2019.

Haderslev: Mange har nok allerede opdaget det, når de er kørt forbi i Storegade; det tidligere Junkers Bolighus i nummer 97 er i gang med at gennemgå en større forvandling.

Stueetagen har i en årrække stået tom, men nu er Boligstandard ved at bygge fire nye lejligheder.

De store udstillingsvinduer er væk og inde bag ved de nye vinduer finder man to treværelses lejligheder og to fireværelses lejligheder.

Annonce

- Vi har forsøgt at tage stilen oppefra med ned i stueetagen, siger Steen Sørensen, direktør for Boligstandard, der købte ejendommen i november 2019.

Steen Sørensen er direktør for Boligstandard, der i november 2019 blandt andet købte ejendommen i Storegade 97. Her er han i en af de nye lejligheder, hvor han står midt i det, der 1. juni er et helt nyt køkken. Foto: Stine Hygum

Det kan man allerede nu se, når man kører forbi. Og facaden er ikke færdig endnu:

- Vi skal have renset det af, så og så skal facaden pudses i stuetagen, siger han.

Selvom det først i de seneste måneder for alvor har været synligt fra gaden, at der var ved at ske noget med huset, så gik håndværkere allerede i sommers i gang med at bryde to bygninger ned bag ved bygningen. Her skal der i stedet laves parkeringspladser, cykelskur, terrasser og fællesområde for de i alt 11 lejligheder i bygningen.

Her ses en stue en en af de nye lejligheder. Lejlighederne er klar til indflytning 1. juni. Foto: Stine Hygum

I gården er der i alt tre opgange til de 11 lejemål.

- Det er lidt usædvanligt, men det giver en anden ro i opgangene, siger Steen Sørensen.

De fire nye lejligheder bliver på mellem 90 og 175 kvadratmeter.

Bevarer detaljerne

Det er en omfattende ombygning, der er i gang.

- Vi vil helst lave en gennemgående renovering, når vi overtager en ejendom. Så skal man kun gøre den en gang, hvis man gør det rigtig første gang, siger Steen Sørensen, der glæder sig over det gode samarbejde med lokale firmaer, som er en del af ombygningen.

Lejlighederne får et moderne udtryk, men der er også gamle detaljer, som er bevaret. Blandt andet denne søjle. Foto: Stine Hygum

Ydermurerne er blevet isoleret i de nye lejemål:

- Hvis man ikke isolerer, så får man kolde ydermure og det kan også skabe indeklimaproblemer. Vi vil gerne have, at vores lejemål har den standard, som man gerne vil have i dag, slår direktøren for Boligstandard fast.

- Vores lejere er vores kunder - og vi vil gerne have, at de har det godt, siger han.

I de nye lejligheder er der bevaret så mange af de originale detaljer, som det har været muligt, når der også er blevet taget hensyn til brandsikkerhed og optimal isolering.

Boligstandard

Boligstandard har 120 lejemål i Haderslev og Aabenraa.

Da Boligstandard købte ejendommen i Storegade 97 købte de også Frederiksminde på Ribe Landevej samt det store gule hus på Hertug Hans Plads.

Det koster fem millioner kroner alene at renovere ejendommen Storegade 97.

De fire nye lejligheder er klar til indflytning den 1. juni.

Der kommer køkken-alrum i de fire nye lejligheder:

- Vi laver køkkenøer i alle lejligheder. Vi har valgt varme farver og der kommer træbordplader i alle køkkener, siger Steen Sørensen.

I forbindelse med ombygningen fra erhvervslokale til lejligheder, så har Boligstandard valgt at bevare så mange af de originale detaljer som muligt. Blandt andet dette loft, som har været en udfordring, da det skulle brandisoleres efter de nye regler. Foto: Stine Hygum

Når de nye lejere flytter ind, så kan de glæde sig over, at der er køle- og fryseskabe og vaskesøjle i lejlighederne.

- Hvert eneste lejemål har sit eget ventilationsanlæg, så man ikke kan lugte, når naboen steger frikadeller, siger Steen Sørensen.

De fire nye lejligheder står klar til indflytning den 1. juni.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Benspænd

Annonce