Annonce
Ugeavisen Haderslev

Lokalt varehus skaffer en kvart million til Haderslevs nye foreningshus ved fjorden

Fra venstre Michael Madsen fra kajakklubben, Peter Rykær fra Projekt Havkajak, Michael Starman fra kajakklubben, Per Jespersen fra De Grønne Spejdere og August Kragh fra HFK glædede sig over, at  fra højre Palle Løgstrup, varehuschef i føtex Haderslev, har skaffet midler til et broanlæg ved byens nye foreningshus, der efter planen skal indvies i ved Haderslev Fjord i foråret 2022. Foto: Dorthe Rasmussen
Salling Fondene donerer efter indstilling fra den lokale føtex varehuschef Palle Løgstrup en kvart million til nyt broanlæg ved ”Det Blå Foreningshus”.
Annonce

HADERSLEV: Haderslevs borgere kan se frem til mere sport, leg og afslapning, når byen i 2022 får et nyt foreningshus ved bystranden.

Med huset får gæsterne samtidig direkte adgang til fjorden via et nyt broanlæg, der kan realiseres efter en økonomisk håndsrækning på 250.000 kroner fra Salling Fondene.

Det er varehuschef i føtex Haderslev, Palle Løgstrup, der har indstillet projektet med ønsket om at støtte sundheden i Haderslev.

Et åbent klubhus for alle Haderslevs borgere med fitness, sauna, udekøkken og lounge er på vej, og i foråret 2022 inviteres byens borgere til åbningsevent, når ”Det Blå Foreningshus” indvies.


Jeg er utroligt glad for, at vi i føtex har mulighed for at støtte lokale formål, især når projekterne styrker både bevægelse og bæredygtighed

Palle Løgstrup, varehuschef føtexForeningshuset skal ligge ved Haderslev Fjord, og byens borgere kan lægge til kaj fra et helt nyt broanlæg ved klubhuset.

I alt koster broanlægget 500.000 kroner.

Annonce

Står og falder

For Haderslev Kajakklub, der er en af foreningerne bag projektet, betyder donationen på 250.000 kroner fra Salling Fondene, at klubben kan fortsætte med at tilbyde kajaksport til klubbens medlemmer og andre borgere med mod på en tur på vandet.

- Det er helt centralt for kajaksporten og al anden vandsport i Haderslev, at vi får let adgang til vandet. Lige nu har vi en bro ved lystbådehavnen, men den er fuldstændig udtjent, fortæller formand for Haderslev Kajakklub, Michael Madsen i en pressemeddelelse.

Selv hvis alle 115 medlemmer Haderslev Kajakklub bidrager, så kræver det mere at finansiere en bro, der kan opfylde kajakklubben og de andre klubbers behov.

- Derfor er det helt afgørende med en donation i den størrelsesorden, som vi har fået fra Salling Fondene. Projektet står og falder med den,  konstaterer Michael Madsen.

Annonce

Sundhed og livsglæde

Den kvarte million er landet hos foreningerne i Haderslev, efter at den lokale føtex har indstillet projektet til Salling Fondene.

Varehuschef Palle Løgstrup er glad for, at han med midler fra Salling Fondene kan være med til at støtte et projekt, der kommer mange borgere til gode.

- Jeg er utroligt glad for, at vi i føtex har mulighed for at støtte lokale formål, især når projekterne styrker både bevægelse og bæredygtighed, som det er tilfældet her. Samtidig er det et projekt, der ikke bare kommer sportsentusiasterne til gode, men også den brede skare, fortæller Palle Løgstrup.

Salling Fondene

Det nye broanlæg er en del af Det Blå Foreningshus, der samlet har et budget på 20 millioner kroner. Udover Salling Fondene og foreningernes egne donationer, står Haderslev Kommune, Lokale og Anlægsfonden, A.P. Møllerske Støttefond, Nordea Fonden og andre mindre fonde og sponsorer for donationen. Tegnestuen Mejeriet er arkitekt på projektet.

Broanlægget er et af 13 lokale projekter, der er blevet tildelt en donation af Salling Fondene via føtex. Der er i alt blevet doneret tre millioner kroner, og de 13 projekter er indstillet gennem lokale føtex-varehuse, der har søgt specifikt efter lokale initiativer, som styrker danskernes aktive og sociale liv. Det er fjerde gang, Salling Fondene donerer penge til lokale projekter via føtex.

Salling Fondene er eneejer af Salling Group, som driver bl.a. føtex, Netto, Bilka, Salling stormagasiner, BR, Carls jr., Starbucks og Skagenfood og Wupti. De har gennem årene bidraget til en lang række nationale og lokale initiativer og projekter.

Samtidig har fondene givet en række store donationer til organisationer inden for blandt andet kultur, kirke, sport og værdige formål. Siden 2012 har Salling Fondene doneret mere end en milliard kroner.

- Jeg er sikker på, at foreningshuset vil være med til at give hele byen et løft, sagde varehuschef Palle Løgstrup til de involverede foreninger ved checkoverrækkelsen. Foto: Dorthe Rasmussen
Så stor en check, har han aldrig fået før. Michael Madsen, formand for Haderslev Kajakklub, tog imod donationen til det nye broanlæg. Foto: Dorthe Rasmussen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce