Annonce
Ugeavisen Haderslev

MetteMums: - Vi er her endnu

Louise Schütze Peper (til venstre) og Mette Rosenhøj er indehavere af MetteMums. De glæder sig til de igen kan komme til at lave mad i deres køkken på Haderslev Katedralskole. I øjeblikket arbejder de blandt andet på en ny menu til mad ud af huset. Foto: Stine Hygum
Mange tror, at det er helt slut med MetteMums, efter at indehaverne lukkede deres takeaway på Jomfrustien. Det er ikke tilfældet. De glæder sig til at genåbne kantinen på Haderslev Katedralskole og til at præsentere deres nye ud af huset-menu.

Haderslev: - Folk siger to ting, når jeg møder dem. Et - at de savner os på Jomfrustuen. To - om vi er lukket helt, siger Louise Schütze Peper, der sammen med Mette Rosenhøj ejer MetteMums.

Spørgsmålene kommer i kølvandet på, at Louise Schütze Peper og Mette Rosenhøj i slutningen af november sidste år besluttede sig for at lukke deres takeaway på Jomfrustien.

En beslutning, som de blev nødt til at tage, fordi de i efteråret oplevede et omsætningsfald på Haderslev Katedralskole på 70 procent, hvor de siden 2013 har været forpagtere af kantinen.

I løbet af efteråret 2020 kunne indehaverne af MetteMums se på tallene, at de ikke kunne blive ved med at drive kantine og takeaway uden ekstra hænder. De havde været i gang med at lede efter en daglig leder til deres takeawayafdeling på Jomfrustien.

- Men vi nåede heldigvis aldrig at få ansat en, inden anden bølge corona ramte, siger Louise.

Mette og Louise tog i forbindelse med lukningen af deres takeaway en beslutning om, at fokusere på deres hovedindtægtskilde -afdelingen på HAKA.

Det er herfra, at de ikke bare laver mad til skolen, men også frokost til lokale virksomheder og mad ud af huset til en lang række større arrangementer og fester - sådan som det har været i de seneste syv år og sådan kommer det også til at være fremover. Det kræver bare lige, at der kommer en udmelding fra Statsministeriet, der sender eleverne væk fra onlineundervisningen og retur i klasselokalerne.

- Og vi glæder os til at komme i gang igen, lyder det samstemmende fra Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper.

Annonce

Ny menu på vej

Indtil lærere og elever kommer tilbage, så fokuserer MetteMums blandt andet på at lave en ny menu til deres ud af huset-kunder.

- Vi håber da, at der er nogle, som vil tænke på os, når det igen bliver muligt at holde fester, siger Louise.

For nedlukningen af skolen er en ting. De mange forudbestilte ud af huset-menuer til fester og arrangementer er også blevet aflyst. Men det er altså stadig noget af det, som MetteMums tilbyder.

MetteMums

Mette Rosenhøj og Louise Schütze Peper har siden september 2013 været forpagtere af kantinen på Haderslev Katedralskole.

Fra november 2019 og et år frem drev de også MetteMums Takeaway på Jomfrustien.

For et år siden fik de nyt køkken på HAKA. Et køkken, som de på grund af corona, karantæne og nedlukninger ikke har fået brugt så meget, som de gerne ville.

- Vi vil rigtig gerne bruge køkkenet til at lave mad ud af huset. Vi kan lave meget mere mad i det nye køkken. Vi har alle muligheder for at levere ud af huset - og jeg glæder mig til, at vi kan komme til at lave mad igen, siger Mette.

-  Det har været et skørt år. Det er først her bagefter, at vi har opdaget, hvor skørt, det har været, siger hun.

- Vi har slet ikke tænkt over det undervejs, tilføjer Louise.

Lige nu er det kun Louise og Mette, der er tilbage i firmaet. Den langvarige nedlukning har betydet, at de ikke havde mulighed for at beholde deres to ansatte.

Men de ved, at de er nødt til at finde ekstra hænder til køkkenet på HAKA, når genåbningen er en realitet.

- Vi starter med at lave mad til elever og lærere. Og så ruller vi frokostordningerne ud igen og præsenterer vores nye ud af huset-menu, når det er på plads, siger Mette.

- Og så er jeg blevet meget inspireret af det mad, som man kan hente og selv varme hjemme, når det passer ind. Det skal vi også i gang med på et tidspunkt, lyder det fra Louise.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce