Annonce
Ugeavisen Haderslev

Motorsport: Patrik Matthiesen sikrer andenplads i British GT-mesterskabet

Racerkøreren Patrik Matthiesen, der kommer fra Hammelev, skrev sig forleden ind i historiebøgerne som den bedst placerede danske racerkører nogensinde i British GT-mesterskabet. Det skete, da han og teamkammerat Jordan Collard afsluttede sæsonen med et tre-timers racerløb i den hurtigste del af GT4-feltet. Pressefoto
Racerkøreren fra Hammelev er den bedst placerede danske racerkører nogensinde i det britiske topmesterskab for GT-biler.
Annonce

Sønderjylland: Racerkøreren Patrik Matthiesen fra Hammelev har skrevet sig ind i historiebøgerne som den bedst placerede danske racerkører nogensinde i British GT-mesterskabet.

Det skete på Silverstone-banen forleden, da han og teamkammerat Jordan Collard afsluttede sæsonen med et tre-timers racerløb i den hurtigste del af GT4-feltet.

Og selv om duoen inden da lå lunt i svinget til at tage mesterskabet, er Patrik Matthiesen alt andet end skuffet.

- Skuffet over at blive nummer to i den hårdeste klasse af verdens mest krævende nationale GT-mesterskab? Det ville være uforskammet. Jeg ville vildt gerne have vundet mesterskabet, men det har været en fuldstændig fantastisk sæson, hvor både teamet og jeg selv har bevist vores værd i så hårdt et mesterskab, siger Patrik Matthiesen.

Annonce

Oprejsning

Han har fået oprejsning efter en 2019-sæson, hvor ingenting fungerede.

- Sidste år var katastrofalt for mig, og sidst på sæsonen begyndte jeg at stille spørgsmål ved min egen formåen. I år har det været udfordrende og hårdt, men mest af alt sjovt og lærerigt, og i teamet har der været den bedste stemning, jeg nogensinde har oplevet i et racerteam. Det her bliver en af de sæsoner, jeg kommer til at huske tilbage på med et kæmpe smil, siger han.

Allerede fra weekendens første træning kunne Patrik Matthiesen og Jordan Collard se, at det ville kræve mere end hårdt arbejde og talent, hvis mesterskabshæderen skulle tilfalde dem. Konkurrenternes Aston Martin-biler havde fået en lille Balance of Performance-justering, og sammenholdt med bilernes forskellighed var magtforholdet ændret forud for finaleweekendens tre timers racerløb.

- Vi vidste, at Silverstone kunne blive hård for os, for banen har aldrig passet så godt til vores McLaren 570S GT4. Den lille justering gjorde udfordringen en smule sværere for os - men ikke umulig, siger Patrik Matthiesen.

Annonce

Spændende afslutning

Det blev en spændende afslutning på løbet, hvor HHC Motorsports "danskerbil" med nummer 58 kæmpede for at beholde tredjepladsen i løbet foran de konkurrerende Aston Martin-biler. TV-billederne zoomede ind på den danske racerkørers heroiske kamp for at holde de hurtigere konkurrenter bag sig.

- Racerløb er ikke slut, før det ternede flag er blevet passeret, så selv om de slap forbi til sidst, gjorde jeg, hvad jeg kunne, for at minimere deres forspring, siger Patrik Matthiesen.

Andenpladsen i British GT-mesterskabet er sikret i en sæson, hvor verden har ændret sig drastisk. Således har Patrik Matthiesen afviklet størstedelen af sin sæson på få måneder. Men opbakning fra sponsornetværket Pole Position Club har gjort, at han har kunnet fokusere på at gøre sit bedste.

Nu ser han frem til den næste udfordring.

- Lige om lidt skal jeg til svendeprøve som mekaniker, så jeg venter et stykke tid endnu med at komme ned i tempo. Det går nu nok også, og jeg glæder mig til at få afsluttet min uddannelse - men det bliver fint, når det bliver tid til juleferie, siger mekanikerlærlingen fra Fjord-Frandsen Biler i Haderslev.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

John Dillermand

Ugeavisen Haderslev

I er bare for seje

Annonce