Annonce
Ugeavisen Haderslev

Tegnerum er blevet en del af byrummet

Mai Halberg er uddannet grafisk designer og startede for to et halvt år siden Tegnerum, som for nylig er flyttet ind i Winds Bogtrykkeri. Foto: Stine Hygum
Mai Halberg er grafisk designer og indehaver af Tegnerum. Hun er en af de kreative selvstændige, der har kontor i Winds Bogtrykkeri på Gravene.
Annonce

Haderslev: - Det er lige midt i epicentret, hvor der altid sker noget.

Sådan siger den grafiske designer Mai Halberg, der for nylig har fået kontor i Winds Bogtrykkeri på Gravene, hvorfra hun driver virksomheden Tegnerum. Fra sit skrivebord kan hun se ud på Gravene og følge med i, hvem der handler til torvedag - og hvem der sidder på de nye regnbuebænke.

Det er to et halvt år siden, at Mai Halberg valgte at springe ud som selvstændig.

- På den måde kan jeg drive min virksomhed på den måde, der er mig, siger hun og uddyber:

- Jeg har bygget min virksomhed op på ordentlighed og ærlighed. Jeg laver det, som jeg har aftalt med kunden - til den aftale tid og til den aftalte pris.

Og det med at være selvstændig - det passer Mai Halberg godt. Hun bliver af og til spurgt, om hun ikke skal udvide Tegnerum og ansætte en mere.

- Men det skal jeg ikke. Det skal bare være mig, siger hun.

For selvom Mai Halberg er den eneste i virksomheden, så betyder det ikke, at hun laver alle opgaver selv.

- Jeg har flere, som jeg arbejder sammen med - og så kan jeg se, hvem der vil være bedst at teame op med til en opgave, siger Mai Halberg.

Hun laver forskellige former for grafisk salgs- og formidlingsarbejde - eksempelvis visuelle identiteter, infografik, indhold til web og sociale medier - og salgskataloger.

Annonce

Kunderne

Rigtig mange af de virksomheder, som Mai Halberg og dermed Tegnerum har som kunder, har til huse i Aabenraa.

Mai Halberg

Mai er 39 år og kærester med Palle.

Hun har to børn og to bonusbørn.

Har en hund.

Hvis man har lyst til at være en del af fredagsbaren for små selvstændige i reklame- og kommunikationsbranchen, hvor formålet er at skabe netværk og være sociale, så kan man se mere på Facebook i gruppen. "Reklame & Kommunikations bar”.

Man kan se mere om Mai og hendes arbejde på www.tegnerum.dk

- Hvordan det er blevet sådan, det ved jeg ikke helt, men det kunne også være interessant at få flere lokale kunderne, siger Mai Halberg.

Samfundets nedlukning i forbindelse med coronaen ramte også Mai Halberg. Fra den ene dag til den anden stoppede der med at lande opgaver i mailboksen. Og lige så hurtigt som det stoppede - lige så hurtigt kom der pludselig gang i den igen - i takt med, at samfundet lukkede op igen.

Selv da der var mest stille under coronanedlukningen var Mai Halberg i gang.

I Winds Bogtrykkeri bliver man blandt andet mødt af dette projekt, hvor små tegninger bliver hængt op. Mai Halberg har kontor ud mod Gravene og nyder, at hun kan høre byen, så snart hun åbner sit vindue. Foto: Stine Hygum

Der blev samlet en gruppe af Haderslev Erhvervsråd på 10-12 personer i den kreative branche i Haderslev til at gøre noget for de lokale handelsdrivende:

- Det var det, der blev til Haderslev Handler. Det var et sindsyg fedt projekt at arbejde med, siger hun.

Mai Halberg stod for hele projektets visuelle identitet:

- Jeg har lavet nettet, logoerne, som blandt andet bliver brugt på de sociale medier - samt det generelle visuelle udtryk - og banneret, som hænger hen over Omkørselsvejen, siger hun.

Og her oplevede hun, hvordan det var at lave noget, som var meget synligt lige her i Haderslev, hvor hun bor.

- Jeg havde det helt sådan "det har jeg lavet" - ligesom da jeg var nyuddannet, siger hun.

Annonce

Netværk

I forbindelse med den opgave, som hun fik af Haderslev Erhvervsråd, som Tegnerum er medlem af, mødte hun også andre selvstændige.

-  En af de andre i arbejdsgruppen tog initiativ til at starte en månedlig fredagsbar for den kreative branche, siger hun.

Mai Halberg har oplevet en glæde ved at udvide sit lokale netværk:

- Man kan bruge hinanden til en masse - også til sparring. Det er en fed følelse at udvide sit netværk, siger hun.

Det er også en af grundene til, at hun nyder sit kontor i Winds Bogtrykkeri, hvor en god håndfuld kreative selvstændige har deres daglige gang:

- Her kan jeg åbne vinduerne og høre byen. Der er kaffebaren, et inspirerende kontorfællesskab og en mega fed stemning. Det er rigtig rart at være her.

Det er ikke bare det at have kontor på Gravene, som Mai Halberg holder af. Det er også Haderslev. Mai Halberg er tilflytter. Stammer oprindeligt fra København, men har også boet i mange år  i Svendborg og Sønderborg, inden hun endte i Haderslev.

-  Det er bestemt det bedste sted, jeg har boet. Byen er tilpas lille til at det er trygt at lade sin børn vokse op her - og stadig med tilpas mange muligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ugeavisen Haderslev

Lille Bent blev reddet mange gange - selv havde han kun ét ønske: - Bare, jeg dog snart må dø, så jeg kan være sammen med min mor!

Ugeavisen Haderslev

Venstre-politiker på gåtur med erhvervsmægler i Nørregade:  - Vi vil jo det samme. Det er måske mere tempoet, vi er uenige om

Annonce