Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Åbent værksted om Hedensted Midtbys fremtid

Den ikke alt for kønne gangtunnel under jernbanen i Hedensted har undergået en forskønnelse i år som et led i arbejdet med at få lavet en ny midtbyplan. Nu inviteres helt almindelige borgere med i processen via nogle "Åbent værksted"-dage fra 21. til 27. april. Arkivfoto: Ludvig Dittmann
Nu får helt almindelige borgere mulighed for at give deres besyv med i forhold til en ny vision og plan for, hvordan midtbyen i Hedensted skal udvikle sig. Der sættes nemlig i den kommende tid turbo på dette arbejde via en række åbne værksteder.

Hedensted: Nu inviteres helt almindelige borgere til at deltage i processen om en ny midtbyplan for Hedensted.

Hedensted Kommune inviterer således i samarbejde med Arkitema alle interesserede borgere og øvrige aktører til ”Åbent Værksted” mellem 21. og 27. april i form af temamøder, workshops og debat.

Indtil nu har nøgleaktørerne på virtuelle møder medvirket til at skitsere scenarier for byens fremtidige udvikling, mens deltagerne på BID-møderne har sikret handling her og nu. Det har blandt andet resulteret i en forskønnelse af tunnellen under jernbanen, salg af plakater til et projekt med byens unge, byrumsmøbler og senest en skattejagt i byen.

Annonce

Forskellige muligheder skal nu undersøges

- Forløbet er nu nået til en fase, hvor forskellige muligheder for fremtiden undersøges - herunder hvordan vi konkret kan skabe de gode rammer og forudsætninger for en levende og attraktiv midtby med handel og aktivitet, samt hvordan en god og sikker infrastruktur kan medvirke til at understøtte dette, siger udviklingskonsulent i Hedensted Kommune, Anne-Mette Agermark.

Annonce

Ændringer i trafikflowet

- Formålet med de åbne værksteder er at udfolde hovedgrebene for Midtbyplanen samt prioritere og videreudvikle på foreslåede indsatser. For at kunne træffe de endelige beslutninger, er det nødvendigt at undersøge nogle indsatser nærmere. Det sker gennem 1:1 afprøvninger og løbende evalueringer. Eksempelvis effekten af byrumsmøbler og ændringer i trafikflow, herunder en midlertidig fredeliggørelse af bymidten under afholdelsen af ”Åbent Værksted”-dagene, siger Anne-Mette Agermark.


Forløbet er nu nået til en fase, hvor forskellige muligheder for fremtiden undersøges - herunder hvordan vi konkret kan skabe de gode rammer og forudsætninger for en levende og attraktiv midtby med handel og aktivitet.

Anne-Mette Agermark, udviklingskonsulent i Hedensted Kommune


Øvrig information om udvikling af Hedensted Midtby findes på Hedensted Kommunes hjemmeside.

Aktører i midtbyprojektet

Hedensted Kommune: Er ved at udarbejde en plan for midtbyen, som skal gøre bymidten mere attraktiv at opholde sig i, give bedre muligheder for aktiviteter for alle aldersgrupper og løse nogle af de udfordringer, der er med byens kringlede infrastruktur.

BID Hedensted: Er et projekt, også igangsat af kommunen, der samler handelslivet, foreninger, borgere og frivillige om en række konkrete projekter. I første omgang har det været forskønnelse af tunnelen og midlertidige byrumsmøbler.

Udviklingsrådet: Hedensted by har endnu ikke et formaliseret udviklingsråd, men en gruppe på 40-50 mennesker har løbende været samlet.

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Erfaren pølsemutter har åbnet ny vogn: - Vi er blevet væltet fuldstændig over ende

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

39-årige Iben fra Vejle er blevet slagter i Glud: Uddeler luftede ideen for hende for flere år siden

Annonce