Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Ægtepar fra Stouby er klar til nyt grillbar-eventyr: Så skal der atter langes frankfurtere og ribbenssandwich over disken

Susanne og Jan Schwartz fra Stouby genåbner Bjerre Grill ved Bjerre Kro søndag 2. januar. Foto: Henrik Dolmer
Fra og med søndag 2. januar vil der atter blive langet blandt andet hotdogs med det hele, burgere, cowboytoast, bøfsandwich med brun sovs og Congo-bajere over disken i grillbaren ved Bjerre Kro.

Bjerre: Grillbaren ved Bjerre Kro har ligget brak et halvt års tid, siden den seneste forpagter, David Allermand, kastede håndklædet i ringen, men nu skal der atter fyres op under frituren til pommes frites og grillkyllinger.

Søndag 2. januar genåbner ægteparret Jan og Susanne Schwartz nemlig den kendte landevejsgrillbar.

Oven på en masse rengøring og indvendig forskønnelse af grillbaren er de således klar til at slå dørene op til et nyt grillbar-eventyr, hvilket mere end indikerer, at de bestemt ikke er novicer inden for branchen.

Annonce

58-årige Susanne Schwartz var således i en årrække forpagter af helt op til tre grillbarer i det nu hedengange Tivoli-land Aalborg, og sammen drev de Vendelbo-Grillen på Høgh-Guldbergsgade i Horsens fra 2012 til 2017.

Fra grillbar til fabrik

- Ja, den byggede vi faktisk selv og havde nogle rigtige gode, men også meget travle år. Her kørte vi nemlig også med både smørrebrød og sandwiches. Det var ikke unormalt, at vi mødte ind klokken tre om natten for at have det hele klar til åbningstid, fortæller Susanne Schwartz, der efter salget af Vendelbo-Grillen i 2017 har været beskæftiget med fabriksarbejde. Først på Danish Crown-slagteriet i Horsens og senest på småkagefabrikken Jacobsens Bakery i Hedensted.

- Jeg er nok et meget socialt menneske, så jeg kom til at savne den meget personlige kontakt, man kan have med kunderne sådan et sted som en grillbar, siger hun.

- Ja, det svarer jo nok til den kontakt en bartender kan have med sine kunder på et værtshus - bare minus alkohol, tilføjer 59-årige Jan Schwartz, der kommer til at assistere sin kone i Bjerre Grill i det omfang, som hans arbejde som vagt for G4S tillader det.

- Jeg savner faktisk også den atmosfære, der er i en grillbar, så jeg glæder mig også rigtig meget til at komme i gang igen. Det er nok lidt som en gammel cirkushest, der kan dufte savsmuldet, griner han.

Annonce

Åbner i en coronatid

I genåbner Bjerre Grill midt i en coronatid. Det er vel ikke optimalt?

- Det kan du sige, men som reglerne er lige nu, så må vi have syv gæster ad gangen inde i grillbaren. Resten må vi klare som take-away ud ad bagdøren. Det, tænker jeg, nok skal gå, siger Jan Schwartz, der synes, at beliggenheden er rigtig fin.

- Bjerrevej er jo en stærkt trafikeret vej. Specielt om sommeren med de mange turister, der søger mod Juelsminde. Og parkeringsforholdene her ved kroen er rigtig fine. Og så glæder vi os over, at lokalbefolkningen har taget godt imod os. Vi har kun fået positive tilkendegivelser, siger han.

Annonce

Oprettet Facebook-gruppe

- Vi har oprettet en Facebook-gruppe, der allerede har 300 medlemmer. Og vi har ikke engang åbnet endnu, tilføjer Susanne Schwartz.

Grillbaren i Bjerre ejes af Bjerre Kro, og ægteparret Schwartz har således lavet en seksårig forpagtningsaftale med kroen.

Jeg er nok et meget socialt menneske, så jeg kom til at savne den meget personlige kontakt, man kan have med kunderne sådan et sted som en grillbar.

Susanne Schwartz, ny forpagter af Bjerre Grill

- At der er tale om en aftale af den varighed, viser jo også, at vi mener det alvorligt, siger Jan Schwartz.

Bjerre Grill har åbent alle ugens dage fra kl. 11.00 til 19.30 undtagen på tirsdage, som er den eneste ugentlige lukkedag. Menukortet byder på alle de kendte grillbar-spiser. Dog ikke smørrebrød og sandwich, da Susanne og Jan Schwartz er alene om at drive grillbaren til en start.

Jan og Susanne Schwartz er ikke novicer indenfor branchen. De har blandt andet drevet Vendelbo-Grillen i Horsens i en årrække. Foto: Henrik Dolmer


Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kvinde på el-løbehjul påkørt i rundkørsel

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Fra hippie-miljø i Aarhus til sognepræst i Hedensted

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Vejle-organist spiller til kyndelmisse i Glud

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Torup Kunst genopstår: Birgit vil køre galleri videre i Hannes ånd

Hedensted/Juelsminde Avis

Foredrag om De Stærke Jyder

Hedensted/Juelsminde Avis

Fra roehakker til tv-direktør: Hør Ivar Brændgaard fortælle om sit liv

Hedensted/Juelsminde Avis

Lokalkendt advokat takker af efter 'en menneskealder': - Jeg kommer da til at savne noget fast at stå op til

hedensted

BGI udvider med slag og spark: Står til at blive landets største med 750 elever til næste skoleår

Hedensted/Juelsminde Avis

Blev taget på fersk gerning med trailer fuld af tyvekoster: Og så kom der en lang række sigtelser oven i puljen

Hedensted/Juelsminde Avis

Den sammenligning forstår jeg simpelthen ikke, at du vil være bekendt, Henrik Højlund

Hedensted/Juelsminde Avis

Bil raseret på pendlerplads: Smadrede ruder og bagklap på vid gab

Annonce