Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

11-årige Fenja fra Hedensted er med til at knække cancer

11-årige Fenja Madsen fra Hedensted laver perlearmbånd til fordel for Knæk Cancer Her ses hun i sit værksted på 1. salen i familien Madsens hus på Hovdiget i Hedensted. Foto: Henrik Dolmer
11-årige Fenja Madsen fra Hedensted er gået til kamp mod kræft i forbindelse med Knæk Cancer-ugen i uge 43. Hun har lånt sin mors Facebook-profil og derpå lavet en salgsvideo, hvor hun tilbyder perlearmbånd og andre perlesmykker til faste priser. Pengene fra salget er efterfølgende sendt til Knæk Cancer-indsamlingen.
Annonce

Hedensted: Den 11-årige skolepige fra Hedensted, Fenja Madsen, er gået i brechen for den landsdækkende Knæk Cancer-kampagne, som kulminerede med lørdagens store live indsamlingsshow på TV2. Her ringede Fenja ind til showet for at donere det beløb, som hun har indsamlet ved at lave og sælge perlearmbånd og andre smykker lavet af små perler. Salget er gået så godt, at hun dagen før Knæk Cancer-showet forventede at kunne sende mellem 1500 og 2000 kroner afsted til Kræftens Bekæmpelse. Fenja har taget 10 kroner pr. armbånd eksempelvis.

- Det hele startede med, at jeg havde nogle veninder, der tjente lidt lommepenge ved at sælge perlesmykker. Det ville jeg også gerne, og så gik jeg i gang. Da vi så nåede hen til Knæk Cancer-ugen, så fik jeg den idé at lave en salgsvideo på min mors Facebook-profil, hvor jeg tilbyder forskellige smykker til en fast pris, og at pengene fra salget så skulle gå til Knæk Cancer-kampagnen. Og allerede dagen efter havde jeg bestillinger på mere end 30 armbånd, fortæller Fenja.

Til en start havde hun som mål at indsamle 500 kroner til Knæk Cancer, men et par dage før TV-showet havde hun allerede passeret de 1000 kroner og satte sig derfor en ny målsætning om at kunne sende mellem 1500 og 2000 kroner afsted.

- Jeg gør det, fordi jeg synes det er vigtigt, at der bliver samlet nogle penge ind til forskning i kræft, så man nemmere kan overleve sygdommen. Det er en forfærdelig sygdom, som vi også har haft inde på livet i vores familie. Vi har en onkel, der døde af kræft i en ung alder, og min mor har også mistet en veninde til kræft. Så vi skal af med den sygdom, og det vil jeg gerne bidrage til, siger Fenja, der til daglig går i 5. klasse på Hedensted Skole.

Annonce

Mor er imponeret og stolt

Fenja's mor, Gitte Madsen, fortæller om projektet.

- Det er helt og holdent hendes egen idé. Min første tanke var, at jeg var lidt skeptisk over, at hun skulle låne min Facebook-profil, men jeg lod mig hurtigt overtale, da det jo er i en god sags tjeneste. Som Fenja fortæller, så har vi i familien mistet en onkel, der fik en tumor i hjernen, og jeg har mistet en veninde til kræft og har én, der lige nu kæmper med brystkræft, så vi er udmærket klar over, hvor alvorlig en sygdom det er, siger Gitte Madsen, og fortsætter:

- Og jeg er da vildt stolt over den ildhu, hun udviser. Alt bortset fra skolen er sat til side for at lave de her armbånd og smykker i øvrigt. Hun går virkelig op i det med liv og sjæl, siger Gitte Madsen.

Diverse lokale forretningsdrivende og familier har været indeover med sponsorater til projektet i form af elastiktråd til perlerne og tilskud til indkøb af perler med videre. Disse forretningsdrivende har også hjulpet Fenja med at sælge armbåndene.

- Det har været en stor hjælp, som jeg er rigtig glad for, slutter Hedensted-pigen, der er gået til kamp mod kræften. Hun har faktisk tænkt sig at forlænge projektet, så hendes fremtidige salg af perlearmbånd og andre smykker også fremadrettet vil komme Kræftens Bekæmpelse til gode.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce