Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Selvom Inger Øster runder de 70, har hun ikke planer om at stoppe med at drive sin designertøjsforretning i Brund lige med det samme. Foto: Mads Dalegaard
Inger Øster, der er er indehaver af designertøjforretningen af samme navn, fylder 70 år og ser tilbage på sit livsværk, hvor hun solgt designertøj og afholdt modeshows på landet i flere årtier.

Brund: Smukke selskabskjoler på rad og række præger forrentningens førstesal på Klodsborgvej i Brund. I mere end 30 år har Inger Øster solgt eksklusivt designertøj i sin forretning af samme navn i de landlige omgivelser, og hun har nu valgt at markere sin 70-års fødselsdag 11. maj med en kjoleudstilling.

I begyndelsen af forretningens levetid var det nemlig disse selskabskjoler, der var omdrejningspunktet, som Inger Øster, der er er uddannet tekstildesigner fra Designskolen Kolding, selv har været hjernen og hænderne bag.

Nu er det ikke længere hendes egne kreationer, der fylder, men derimod hendes flair for stil og sammensætning, der er i høj kurs hos de trofaste kunder, der gerne tager fra både København og Aarhus for at få hendes ekspertise i forretningen, der ligger i forlængelse af hendes og hendes 84-årige mands bopæl. Flere af kunderne køber gerne for mellem 10.000 og 30.000 kroner af designermærkerne, der blandt andet er importeret fra Paris.

Annonce
For nogle år siden havde Inger Øster i en kort årrække også en forretning i Aarhus, men de trofaste kunder foretrak alligevel at køre til Brund, hvor der er mere ro og fokus på den enkelte kunde. Derfor lukkede hun Aarhus-forretningen igen. Foto: Mads Dalegaard

Kendte kunder

- Jeg er stadig imponeret over, at folk kører så langt for at købe tøj, siger Inger Øster, der går efter en enkel stil, der samtidig har glimmer og guld-deltaljer til en målgruppe af kvinder, der primært er plus 40.

Stilen og de adskillige modeshows, det også er blevet til gennem tiden, vil kunderne altså gerne køre efter. Sidstnævnte er endda dokumenteret i adskillige avisudklip fra både landsdækkende og lokalaviser, som Inger Øster finder frem fra gemmerne.

- Til det her modeshow var Kronprinsesse Marys stedmor Susan Moody til stede, siger Inger Øster og bladrer forbi et avisudklip fra 2005.

- Den tidligere Horsens-borgmester og daværende folketingspolitiker Jan Trøjborg og hans første kone Helle har også været blandt publikum og var gode kunder, siger Inger Øster og bladrer videre igennem billederne af sit livsværk.


Før i tiden kunne flere sagtens finde på at købe en selskabskjole til mellem 6.000 og 10.000 kroner, hvis de skulle til et bryllup. Sådan er tendensen ikke mere, og mange har ofte et ønske om, at en kjole skal kunne bruges igen til en mindre fin lejlighed.

Inger Øster


- Nu må du sørge for, at jeg ikke ligner en på 70 år, siger Inger Øster med et smil, imens hun bliver fotograferet i anledning af sin fødselsdag. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Tiderne skifter

Men tiderne er skiftet, og folk har ikke den samme trang til at købe dyre selskabskjoler som tidligere, fortæller Inger Øster.

- Før i tiden kunne flere sagtens finde på at købe en selskabskjole til mellem 6.000 og 10.000 kroner, hvis de skulle til et bryllup. Sådan er tendensen ikke mere, og mange har ofte et ønske om, at en kjole skal kunne bruges igen til en mindre fin lejlighed, siger hun.

Men Inger Øster er samtidig vant til at tilpasse sig modetendenser, og i denne coronatid har hun solgt en del eksklusive hjemmesæt i bløde materialer med enkelte glitrende detaljer.

- Men derudover har coronaen gjort det svært at drive forretning, og selskabskjoler har jo ikke været i høj kurs, når alle festerne har været aflyst, siger Inger Øster.

Annonce

Ikke til salg

Så når kjolerne ikke kan blive luftet på anden vis, kan de i det mindste gøre gavn på førstesalens udstilling. Blandt de mange kjoler er der en, der har fået en særlig placering nær trappen, så man ikke kan undgå at lægge mærke til den. En særlig plads i Inger Østers hjerte har den også.

- Det er "the masterpiece", siger hun om datterens brudekjole med håndsyede detaljer, som Inger Øster selv har stået for. Det er syv år siden, at den nu 33-årige Sarah Øster, der står for tøjforretningens webshop og hjemmeside, gik op ad kirkegulvet i udstillingskjolen.

- Alt er til salg, undtaget den, siger Inger Øster med et smil.

Brudekjolen som Inger Øster har syet til sin datter, blev til på 10 dage og er den eneste kjole i forretningen, der ikke er til salg. Foto: Mads Dalegaard
Annonce

Fremtids overvejelser

Selvom Sarah Øster er involveret i forretningen, er der dog ikke udsigt til, at datteren skal overtage forretningen helt efter sin mor.

- Det ville glæde mig, hvis nogen ville overtage, men det er ikke sikkert, at det ender sådan. Og det kan også være, at tiden er ved at løbe fra den slags forretninger. Det må tiden vise. Jeg vil gerne blive ved i nogle år, så længe helbredet er der, siger Inger Øster, der markerer fødselsdagen med bobler og kage i forretningen.

Udover sin passion for modetøj er Inger Øster også glad for at male og lave blomsterdekorationer. Foto: Mads Dalegaard
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce