Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Angst og depression kan tackles online

Normalt følger borgere med angst forskellige kurser, men de er grundet coronavirus aflyst. I stedet kan man få et onlinekursus. Arkivfoto: Birgitte Carol Heiberg
Hedensted Kommune giver frem til sommerferien mulighed for, at både unge og voksne med angst og depression kan få hjælp via webkurset "Lær at tackle angst og depression. Det sker i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning og med støtte fra den A. P. Møllerske Støttefond og TrygFonden.
Annonce

Hedensted: Mange, der i forvejen lider af angst og depression, er ekstra påvirket af følgerne af coronapandemien. Samtidig er kommunens almindelige lær at tackle-hold, hvor man mødes fysisk, sat på pause.

Derfor har kommunen i samarbejde med Komiteen for Sundhedsoplysning åbnet for, at både voksne og unge ned til 15 år kan deltage i kurset "Lær at tackle angst og depression" i en onlineversion.

Onlinekurset er baseret på det evidensbaserede kursus "Lær at tackle angst og depression", som udviklet til voksne, der af forskellige årsager ikke kan deltage på fysiske kurser. I stedet følges forløbet fra hjemmets trygge rammer. I forbindelse med coronasituationen har Komiteen for Sundhedsoplysning samtidig tilrettet forløbet, så også unge mellem 15 og 25 år kan deltage i forløbet på deres egne hold.

Annonce

Seks uger

Hvert onlinekursus løber over seks uger og består af seks moduler samt live-undervisning én gang om ugen. På livedelen introduceres kursisterne til en række emner, som de efterfølgende arbejder med på egen hånd. Desuden hjælper de hinanden med at løse fælles udfordringer via en chatfunktion. Kursisterne kan hverken se eller høre hinanden.

Der er løbende kursusopstart. Voksne borgere over 25 år, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte kursuskoordinator Karin Iversen på tlf. 2963 3234.

Unge borgere mellem 15-25 år, som ønsker at deltage på et onlinekursus, bedes kontakte kursuskoordinator Jens Bach på tlf. 2360 3977.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce