Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Badebro i Juelsminde bliver forsinket: Specialfremstillede planker er for smalle

Badegæster på Storstranden må vente længere tid end forventet på at indvie den cirka 62 meter lange badebro, der ventes at blive en stor attraktion. Nu sigter man efter slutningen af juni i stedet for begyndelsen af maj. Skitse: Spektrum Arkitekter ApS 
Fejl på leverancen af specialfremstillede planker betyder, at den nye badebro på Storstranden tidligst kan indvies i slutningen af juni.

Juelsminde: Den nye badebro på Storstranden i Juelsminde bliver ikke klar til brug til maj som forventet.

Anlægsprojektet er blevet forsinket som følge af en fejlleverance, og bygherren Hedensted Kommune forventer nu, at indvielsen tidligst kan ske omkring Sankthans.

Det er badebroens specialfremstillede planker, den er gal med.

Annonce

Entreprenørfirmaet MT Højgaard har fået dem leveret, og de har vist sig at være fem millimeter smallere end aftalt, skriver Hedensted Kommune i en pressemeddelelse.

Derfor passer træet ikke til de borede huller i den bærende stålkonstruktion.

Vil vente på ny levering

Ved at bruge plankerne vil mellemrummet fra planke til planke blive 16 millimeter i stedet for 11 millimeter.


Vi er nødt til at sætte sikkerheden for de badende i alle aldre og andre, der færdes på badebroen, i højsædet. Og det er vores vurdering, at et større mellemrum mellem plankerne kan udgøre en sikkerhedsrisiko.

Peter Hüttel, chef for Fritid og Fællesskab, Hedensted Kommune


Det vil gå ud over sikkerheden, vurderer projektgruppen, der har besluttet at vente på en ny leverance med de rigtige mål.

- På grund af travlhed i byggebranchen, som corona-pandemien har med været medvirkende til, og fordi der er tale om specialfremstillede planker, betyder det, at der er syv til ni ugers leveringstid, siger Peter Hüttel, chef for Fritid og Fællesskab, Hedensted Kommune, i pressemeddelelsen.

Annonce

Ærgrer visionsråd

I Juelsminde Visionsråd, der har udviklet badebroprojektet sammen med kommune og havn samt ingeniører og arkitekter, ærgrer man sig over forsinkelsen.

- Vi er naturligvis kede af situationen, men sikkerheden kan og skal man ikke gå på kompromis med i et projekt som dette. Det vigtigste er nu, at vi får den rigtige løsning, som var aftalt fra starten. Når badebroen står færdig, er corona-restriktionerne forhåbentlig blevet lempet, så mange kan deltage i den festlige indvielse, siger Erik Vestergaard, der er rådets tovholder på projektet.

Han er glad for, at fejlleverancen ikke får betydning for anlægsprojektets øvrige elementer.

Arbejdet med træstien hen til badebroen fortsætter som planlagt. Bruseområdet på land og flydepontonen, som badende skal kunne svømme ud til, arbejdes der også videre med.

Derved undgår man, at Storstranden kommer til at fremstå som en byggeplads, ind til badebroen er helt færdig, skriver Hedensted Kommune.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce