Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Borgerforeningen i Glud vil lave en bypark

Glud og Omegns Borgerforenings bestyrelse havde arbejdshandskerne på søndag 10. maj i og omkring den gamle spejderhytte i Glud. Ambitionen er at lave en bypark omkring hytten og søen i området. Privatfoto
Søndag 10. maj havde Glud og Omegns Borgerforening første arbejdsdag på et hytte- og parkprojekt, som sigter mod at skabe et helt nyt rekreativt område i Glud til glæde for både børn og voksne i byen.
Annonce

Glud: Søndag 10. maj blev der arbejdet i og omkring den gamle spejderhytte Engbo-Hytten på Glud Engvej i Glud. Den ligger i forbindelse med en sø, der er ejet af Hedensted Spildevand.

Syv mænd og kvinder fra Glud og Omegns Borgerforening var krøbet i arbejdstøjet for at tage de første spæde skridt til det, der med tiden bliver et helt nyt rekreativt område i byen under overskriften Glud Park. Borgerforeningen har indtil videre samlet 200.000 kroner ind til formålet, og første arbejdsdag gik med at rydde buskads, vælte træer, klippe græs og klargøre hytten til brug for ikke mindst byens skole og børnehave, som i disse coronatider har brug for at sprede børnene så meget som muligt.

Den nye formand for både lokalrådet og borgerforeningen i Glud hedder Gert Winther. Han er 39 år gammel og har afløst den mangeårige formand, Keld Primdahl, der ikke ønskede at genopstille til bestyrelsen ved den seneste generalforsamling.

- Vi er i det hele taget en ret ny bestyrelse med en del nyt blod, og vi er gået dynamisk til værks i forhold til at skabe udvikling for vores lille by, og her er parkprojektet blot et af flere nye tiltag, siger Gert Winther.

Det er indtil videre lykkedes for bestyrelsen at indsamle små 200.000 kroner til formålet - ikke mindst via et stort bidrag på 150.000 kroner fra Nykredits fond, mens resten er hentet hjem via Hedensted Kommunes naturpulje, Fælles Natur Puljen.

- Det er lykkedes os at opnå brugsret til både hytten og naturområdet omkring den, og det har vi tænkt os at udnytte til at skabe Glud Park, som vi ser ret store perspektiver i. Med de midler vi har indsamlet skal vi have lavet bålhytte, grejbank, stier og beplantning så vi kan få udviklet vores helt egen bypark her i Glud, siger Gert Winther, der også har en legeplads og shelters på ønskesedlen.

Græsslåning var en stor del af den første arbejdsdag, da borgerforeningen gik i gang med de indledende manøvrer til det, der skal blive en regulær bypark i Glud. Privatfoto
Annonce

En indledende fase

Projektet er dog fortsat i sin indledende fase, hvor det handler om at få ryddet op i et både sumpet og tilgroet området, mens arbejdet med spejderhytten, der har ligget brak siden spejderne i byen lukkede og slukkede for tre år siden, fortrinsvis er koncentreret omkring det at få vand og el til at fungere igen.

Umiddelbart herefter vil den kunne tages i brug af både skole og børnehave, ligesom der også åbnes for, at man eksempelvis vil kunne holde en børnefødselsdag i hytten.

Hvordan resten af den kommende bypark kommer til at se ud, er endnu ikke fastlagt. Her afventer bestyrelsen et arkitekttegnet forslag fra et af medlemmerne.

- Han er landskabsarkitekt i Fredericia Kommune og arbejder med projekter som det her til daglig, så vi skal lige se, hvilke spændende idéer han kommer op med, før vi går i gang for alvor, men det ligger allerede fast, at vi skal have lavet et stisystem ind og ud af parkområdet, så der bliver nem adgang til området for borgerne i byen, siger Gert Winther, der sammen med resten af bestyrelsen også vil søge efter flere midler til projektet.

- Det kunne være via kommunens LUP-midler (Lokal Udviklings Puljen - red.), eller LAG-landdistriktspuljen. Jo flere penge, vi kan skrabe sammen, jo flottere park kan vi lave, siger formanden.

For at gøre plads til den nye bypark i Glud måtte en del træer lade livet. Foto: Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce