Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Byens butikker: Tak fordi I vil udvikle bymidten

Butikkerne i Hedensted er glade for, at byrådet har valgt at prioritere at udvikle bymidten, fremfor at tillade boksbutikker og en dagligvarebutik i det sydlige Hedensted. Foto: Elisabet D. Hyttel
Mere liv i byen, bedre sammenhæng og gerne nogle skilte, der reklamerer for butikkerne. Det er nogle af ønskerne fra Hedensteds handlende til en kommende midtbyplan.
Annonce

Hedensted: Da byrådet for nylig vedtog at sige nej til en dagligvarebutik på Overholmvej og et foreløbigt nej til flere boksbutikker, vakte det glæde blandt de handlende i midtbyen.

- Vi vil gerne rose byrådet for den beslutning. Det er ikke, fordi vi ikke ønsker konkurrence, men det skal ske på lige vilkår. Boksbutikker er jo noget man ser i større byer, siger formand for Hedensted Handelsforening, Gitte Andersen, der selv sidder i byrådet for Venstre.

- Hvis man åbner for flere butikker i det sydlige Hedensted, vil det flytte kundestrømmen fra bymidten, uddyber uddeler i Superbrugsen, Søren Bach.

Annonce

Ønsker mere liv

Butikkerne har i mange år ønsket en udvikling af bymidten i Hedensted, og de er derfor begejstrede for den proces, der nu er sat i gang.

I løbet af de næste måneder skal en arbejdsgruppe bestående af borgere og politikere komme med en konkret plan for området, baseret på input fra borgerne, blandt andet de ideer, der er kommet ind via Hedensted Avis.

Butikkerne så gerne tiltag, der kunne skabe mere liv i bymidten. Eksempelvis aktiviteter på torvet i from af sandkasser, en café eller noget andet.

- Det handler også om at få byen lukket op. Tunnellen under jernbanen er mørk, så man ikke får lyst til at gå på opdagelse i byen, forklarer Bente Dragsbæk fra Dragsholm Vine.

Annonce

Bedre skiltning

Flere butikker oplever, at byens borgere ikke ved, hvad byen har at byde på, og derfor foreslår de bedre skiltning rundt i byen.

Arbejdet med at udvikle midtbyen er blevet forsinket af coronakrisen, men projektet har fået bevilliget én mio. kr. til at lave en konkret plan. Desuden har Hedensted Kommune allerede en midtbypulje, som kan finansiere nogle af de tiltag, man ender ud med.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce