Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Den jyske Cowboy holder corona-koncert nummer 100

Den jyske Cowboy, Søren Engebæk, livestreamer tre gange om ugen koncerter fra sit lille udhus, da han kom til at love at spille helt frem, til alle coronarestriktioner er ophævet. Foto: Morten Pape
65-årige Søren Engebæk synger om sit eget liv, der ikke altid har været nemt. Han har på grund af corona flyttet sine koncerter til Facebook, hvor han i lørdags gav sin koncert nummer 100.
Annonce

Korning: Når Søren Engebæk tre gange om ugen tænder for kameraet i sit øvelokale i Korning, sidder et par hundrede følgere klar i den anden ende.

Gennem en livestreaming på Facebook kan de se og høre den 65-årige musiker, også kendt som Den jyske Cowboy, mens han øver, og det har de kunnet, lige siden coronaen i marts satte en stopper for de fleste af hans spillejobs på værtshuse og hoteller.

- Jeg kom til at love at spille helt frem, til alle coronarestriktioner er ophævet, og det tog jo lidt længere tid end forventet, siger Søren Engebæk, der i lørdags rundede Facebook-koncert nummer 100.

Annonce

Stak til søs efter fars død

Genren er dansk country, og teksterne er hentet fra oplevelser i hans eget liv. Et liv, der ikke altid har været let.

Søren Engebæk voksede op som enebarn i Horsens, og som 15-årig stak han til søs, som en flugt fra sorgen over farens død et år tidligere.

De næste fem år gik med druk i stor stil, både når han var på havet, og når han var i havn, og det kom så vidt, at han efter sin mors død og i en alder af 20 år besluttede sig for at drikke sig ihjel.

- Men så, ud af det blå, mødte jeg Lone, som jeg nu har været gift med i over 40 år. Fra den ene dag til den anden holdt jeg op med at drikke. Hun blev min redning, siger Søren Engebæk, der i dag også har både børn og børnebørn.

Annonce

Sange med et budskab

Hans sange handler om kærlighed, sorg og hverdagens problemer, men vigtigst af alt, så betyder de hver især noget særligt for Søren Engebæk.

- Det, jeg synger, skal give mening for mig, ellers fungerer det ikke, siger han.

Det er gratis at lytte med, når han livestreamer på Facebook fra enten øvelokalet eller teltet i haven i Korning. Om lørdagen kan man endda være med i teltet, hvor Lone serverer kaffe og hjemmebagt kage.

Han livestreamer hver tirsdag, torsdag og lørdag fra kl. 12 til 13.


Jeg gør det jo, fordi jeg kan lide at underholde folk, og fordi jeg har et budskab. Og så glæder det mig, at andre finder glæde i at lytte til min musik.

Søren Engebæk
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce