Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hopper med på kæmpetrend: Næste år vokser byen med padelcenter

En padelkamp består som oftest af fire spillere, som inde i et glasbur dyster på en underdimensioneret tennisbane med forvoksede bordtennisbat. Arkivfoto: Flemming Krogh
I begyndelsen af det nye år åbner Sune Mortensen i samarbejde med den lokalkendte erhvervsmand Vagn Clausen et af landets største padelcentre uden for storbyerne.
Annonce

Hedensted: Sporten har allerede gået sin sejrsgang over det meste af landet, og fra næste år bliver det også i Hedensted muligt at samle en padel op og dyste mod kammeraterne i padeltennis.

Den største af slagsen bliver etableret på Lundagervej 22 i en endnu tom lagerbygning på 1800 kvm. Når kalenderen hedder medio februar består den i stedet af fire doublebaner og to singlebaner, som selv i en national kontekst udmærker sig.

Dels på grund af sin størrelse, men også fordi banerne laves med førsteklasses kunstgræs og lyddæmpende panoramaglas i en hal, der isoleres til at kunne spille året rundt.

Bag centret står 28-årige Sune Mortensen, der er født og opvokset i Vejle-området og som ung spillede badminton på højt niveau. Efter et længere udlandsophold har han efter eget udsagn fået padel på hjernen

- Det er det nyeste skud på stammen i sportsdanmark, og det bliver virkelig godt. Uden for Aarhus og København bliver det et af de største padelcentre i landet, og jeg er ikke i tvivl om, at rigtig mange vil finde værdi i den her nye aktivitet, siger han, som ikke ønsker at oplyse, hvad det koster at etablere.


Danmark har store traditioner med ketchersport, så jeg frygter ikke, at der bare er tale om en dille.

Sune Mortensen


Som investor er erhvervsmanden Vagn Clausen, der foruden at have grundlagt Hetag Tagdækning også havde en finger med i tilblivelsen af både byens svømmehal og golfbane.

Annonce

Jo flere, jo bedre

Allerede inden første bold er slået over nettet, er der dog opstået konkurrence om de potentielle udøvere.

Blot et par kilometer derfra barsler Hedensted Centret nemlig også med planen om at etablere to baner til den nye sport.

Det kommer til at ske på Mosetoften, hvor der er forventet indvielse i løbet af januar.

Alt sammen blot en fordel for det større padelcenter ved motorvejen, vurderer Sune Mortensen.

- Jo flere baner, der popper op, jo større bliver udbredelsen også. Jeg tør ikke sige, hvor mange der kommer, men et område om Hedensted kan helt klart bære otte baner, siger han

Der findes allerede padelbaner i Juelsminde, mens BGI Akademiet også er i gang med at etablere baner.

Annonce

Force i indlæringskurven

For de uindviede kan padeltennis - som efter sin seneste udbredelse nu reelt set blot går under navnet padel - bedst beskrives som en hybrid mellem almindelig tennis og squash. Sporten spilles med et forvokset bordtennisbat og foregår inde i et glasbur, hvor man må gøre brug af banderne.

Blandt andet deri ligger den store force. Således kan padeltennis nemlig hurtigt give lange, sjove dueller, selvom man ikke nødvendigvis er ferm med en ketcher, men snarere har for vane at bruge tiden på at hente boldene igen.

Samtidig understreger Sune Mortensen, at den er mindre belastende for kroppen end sine forgængere, hvilket han med værkende skulder og knæ har mærket på egen krop.

- Egentlig er det alle aldersgrupper, det henvender sig til - så længe man kan holde ved et bat. Mange er nok stadig der, hvor man ikke er helt klar over, hvad padel er, men det skal folk nok løbende få øjnene op for, siger han.

I første omgang lægges der op til, at man kan booke sig ind på en bane online via padelarena.dk. Priserne kommer til at lyde på 300 kr. i timen for doublebanerne i de forventede spidsbelastningsperioder, mens singlebanerne og andre spiltidspunkter vil være billigere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Iværksætterlysten trives trods corona: Flere kvinder springer ud i livet som selvstændig

Annonce