Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Energirådgiver: Skift vinduer og få 68.000 kroner i tilskud fra Bygningspuljen

Energirådgiver ved SparEnergi, Andreas Bøgh, gav gode råd om grønne varmeløsninger på et nyligt afholdt webinar for kommunens lokalråd, og fortalte i den forbindelse om særdeles favorable tilskudsmuligheder fra staten. Foto: Max Rosborg
Energirådgiver ved Energistyrelsen, Andreas Bøgh, fortalte på et nyligt afholdt webinar for kommunens lokalråd om særdeles fordelagtige tilskudsmuligheder, hvis man laver energiforbedringer på sit hus og/eller skifter til en grønnere varmekilde.
Annonce

Hedensted: - Lav energirenoveringer på dit hus og få mange 1000 kroner i tilskud fra statens Bygningspulje.

Sådan lyder den kontante melding, hvis man spørger energirådgiver Andreas Bøgh fra SparEnergi, som er en afdeling under Energistyrelsen, om mulighederne for at få tilskud til at udskifte sine vinduer eksempelvis via statens Bygningspulje.

- Det er ret store beløb, man kan få i tilskud. Tager vi et helt almindeligt 140 kvadratmeter stort, gennemsnitligt hus, så kan man eksempelvis få 60.000 kroner i tilskud til isolering af ydervægge, 17.000 kroner i efterisolering af loft eller 68.000 kroner ved udskiftning af vinduer, sagde Andreas Bøgh, der anbefaler, at man går ind på SparEnergi.dk, hvis man går og pønser på at få lavet ens hus mere energibesparende.

Hvis man indtaster sin adresse her kan man faktisk få oplyst tilskudsbeløbet ved en given energirenovering for ens specifikke bolig.

Der er 375 millioner kroner i denne nye pulje, som træder i kraft til næste år, og man kan søge om midler fra den i 1. kvartal i 2021. Alle boligejere kan opnå tilskud, hvis der er tale om helårsbeboelse, og huset er energimærket senest i 2012 - medmindre man søger tilskud til en varmepumpe. Her er der nemlig ikke noget krav omkring energimærkning. Hvordan man søger, kan man finde ud af via SparEnergi.dk/tilskud.

- Det er bare vigtigt, at man ikke starter sit projekt, før man har fået godkendt sin ansøgning. Man skal altså have lov til at starte. Håndværkerfradraget er også en mulighed, om end man ikke kan få begge dele. Jeg vil anbefale, at man bruger tilskudsordningen fra Bygningspuljen, idet der er flest kroner at hente her, sagde han videre.

SparEnergi.dk er med andre ord stedet, hvis man kunne tænke sig at få et overblik over tilskudsmuligheder ved diverse former for energirenoveringer. Her kan man blandt andet se, hvad det vil koste at skifte til en given, ny varmekilde, hvad man kan få i tilskud til konverteringen, og hvor mange penge man kan spare på årlig basis ved at droppe det gamle oliefyr eksempelvis. Ved at indtaste sin adresse vil beregningerne - som allerede nævnt - være baseret på offentlig information om den specifikke bolig. Man kan også finde en casebank, hvor man kan lade sig inspirere af beretninger om, hvad andre har gjort på området.


Og det er ret store beløb, man kan få i tilskud. Tager vi et helt almindeligt 140 kvadratmeter stort, gennemsnitligt hus, så kan man eksempelvis få 60.000 kroner i tilskud til isolering af ydervægge.

Andreas Bøgh, energirådgiver i SparEnergi
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Butikker takler nedlukning vidt forskelligt: Nogle lukker helt andre har fuld gang i webshoppen

Annonce