Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Færre forhandlere af nytårsfyrværkeri i Hedensted Kommune

Uldum IF forsøger sig igen i år med salg af fyrværkeri med henblik på at tjene penge til foreningsarbejdet. Det foregår ved Uldum Fritidscenter. Arkivfoto: Morten Pape
Nytårsaften nærmer sig, og dermed er vi inde i slutspurten for salg af nytårsfyrværkeri. I Hedensted Kommune er der stadig masser af salgssteder, selv om der er seks færre forhandlere i forhold til 2018.

Hedensted: Hvis man bor i byerne Hedensted, Tørring, Juelsminde, Hornsyld, Klakring, Glud, Rask Mølle eller Uldum, så er det en relativ smal sag at købe nytårskrudt til nytåret 2019/2020.

I disse byer finder man nemlig én eller flere forhandlere af raketter, batterier og knaldperler med mere. Det har været muligt at købe nytårskrudt siden 15. december, men det er ikke alle forhandlere, der starter salget på denne dato. Enkelte vælger først at starte salget i disse dage - altså her på tærsklen til det nye år - så når disse linier læses, er der stort set gang i krudtsalget i alle de 16 salgssteder, som er at finde i Hedensted Kommune i år. Der er faktisk tale om seks færre salgssteder i forhold til 2018.

Det er Sydøstjyllands Brandvæsen, der godkender de enkelte salgssteder, og her har man ikke rigtig nogen forklaring på det markante fald.

- Ingen anelse. Lovgivningen er den samme på området som sidste år, så det er ikke blevet vanskeligere, siger beredskabsinspektør ved Sydøstjyllands Brandvæsen, Søren Sonne Hornbech, der i øvrigt er bosat i Juelsminde.

De fem fyrværkeriråd

- Husk sikkerhedsbriller.

- Hold afstand.
- Brug kun lovligt fyrværkeri.
- Hold aldrig tændt fyrværkeri i hånden - og læn dig ikke ind over fyrværkeriet.
- Gå aldrig tilbage til en fuser.
Kilde: Sikkerhedsstyrelsen.

Annonce

Seks forhandlere i Hedensted

I Hedensted er der hele seks forskellige steder man kan købe nytårskrudt. Hos DLG, Jem & Fix, Hedensted Malerforretning, T-Hansen, SJAKK A/S og SuperBrugsen.

I Tørring finder man tre forskellige forhandlere: ABC Lavpris, Tørring Cykler og Tørring Servicecenter.

I den del af kommunen kan man også købe nytårskrudt i Uldum - nærmere bestemt ved Uldum Fritidscenter, hvor Uldum IF står for salget. Faktisk det eneste salgssted i kommunen, hvor det er en forening, der står bag salget af nytårskrudt. Her går overskuddet naturligvis til foreningsarbejdet.

I Juelsminde-området finder man fem forhandlere: Jem & Fix, Dagli' Brugsen i Glud, Mtec Sliddele i Klakring, Fyrværkerimesteren v/ Frederik Sørensen ved Hornsyld og Juelsminde Fyrværkeri v/ Søren Jakobsen.

Rosinen i pølseenden finder man i klubhuset i Rask Mølle, hvor brødrene Skovgård - Heine, Nicolai og Dan - debuterer som forhandlere af nytårskrudt via Skovgårds Krudthus. Fra og med 27. december og til og med årets sidste dag sælger de nytårskrudt fra Aalborg Fyrværkerifabrik og J-Fireworks.

- Vi har altid gået rigtig meget op i krudt og brugt rigtig mange penge på det, så nu vil vi prøve at stå på den anden side af disken. Og der er udelukkende tale om kvalitetsfyrværkeri, som vi selv kan stå inde for personligt, siger den ene af de tre brødre, Heine Skovgård, der for sin del driver et tømrerfirma i Rask Mølle.

Annonce

Vil gerne støtte idrætslivet

- Vi ved ikke om det er noget, vi decideret kan tjene penge på, men hvis det kan lade sig gøre, så er det planen, at der også skal falde nogle penge af til det lokale idrætsliv. Det vil vi gerne støtte. Måske bliver det lidt svært i år, da der er mange etableringsudgifter, men hvis det går fornuftigt, så er det da noget, vi gerne vil gentage, siger Heine Skovgård.

Brødrene er ikke blevet overrasket over den store mængde papirarbejde og overholdelse af regler og regulativer, der følger med ønsket om at opbevare og sælge store mængder fyrværkeri.

- Vi satte os grundigt ind i det, inden vi besluttede os for at kaste os ud i det, så det er ikke kommet bag på os, siger Heine Skovgård.

Hvorfor der i år er færre steder, man kan købe fyrværkeri, vides ikke. Foto: Elisabet D. Hyttel
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Carsten Tøjmand klar til at lægge frakken på hylden efter 36 år: Har solgt halvdelen af butikken til næste generation

Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg og rigtig mange borgere i Stouby og omegn ser frem til, at Fakkegrav-området igen bliver et dejligt og attraktivt sted

Annonce