Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Flyttede fabrik til Juelsminde i et corona-år: Frygt for krise er afløst af glæde over vækst

Administrerende direktør Thomas Junggreen kan glæde sig over, at Bygtjek A/S har klaret en flytning fra Kolding til Juelsminde og et år med corona. Virksomhedens omsætning er vokset, og indtil videre fortsætter det i 2021. Foto: Mads Dalegaard
Den tidligere Koldingvirksomhed Bygtjek A/S har fået en god start i Juelsminde på ejendommen, som i mange år blev brugt til kræmmermarked.

Juelsminde: - Corona har gjort lige modsat det, vi ventede. Vi troede, vi skulle stoppe op og sikre os, men i stedet er vi vækstet voldsomt.

Sådan lyder den meget positive beretning fra Thomas Junggreen, administrerende direktør hos Bygtjek A/S på Gammelgårdsvej i Juelsminde.

Virksomheden er ny i byen. Den flyttede fra Kolding i august sidste år og rykkede ind i den gamle Sandbjerg Marked-ejendom, som den lokale koncern Jual Group A/S købte i 2016 og totalrenoverede.

Jual Group ejer Bygtjek. Firmaet blev opkøbt i 2017, og da coronavirussen begyndte at blive et problem i Danmark i 2020, blev flytningen til Juelsminde besluttet.

- Vi kiggede på hinanden og tænkte, at hvis verden går helt i stå, så bliver vi nødt til at gøre et eller andet. Vi boede godt og trygt og havde gode lokaler i Kolding tæt på motorvejen, men det er nogle andre lejepriser dernede, sagde Thomas Junggreen, da avisen besøgte virksomheden i sidste uge.

Annonce

Er fortsat to virksomheder

Med flytningen sparede man en husleje og kunne høste synergier ved at være tættere på søstervirksomheden Jual A/S. Begge leverer tagprodukter, men de er forskellige alligevel.

- Hvor de leverer til store tagdækkere og store projekter, så er vi målrettet trælaster og mindre projekter, forklarede Thomas Junggreen.

Lagerhallen hos Bygtjek på Gammelgårdsvej blev opført sidste år ligesom personalerum og kontor. Sidstnævnte blev klar til indflytning i januar i år. Foto: Mads Dalegaard

Størstedelen af produkterne er også forskellige. Bygtjek laver blandt andet tagrender i aluminium, lister med ventilationsfunktion og plader, der forhindrer blæst ind på tagisolering.

Produktionen foregår i de gamle markedsbygninger, mens der er udvidet med en 1000 kvadratmeter stor hal til lager.

Annonce

Helt på plads i januar

Der er også kommet nye personale- og kontorfaciliteter til, hvilket ses tydeligt ud mod Vejlevej.

Nybyggeriet blev færdig i januar, så først for nyligt er firmaet kommet helt på plads.


Vi forventede krise, men vi har haft så travlt.

Thomas Junggreen, adm. direktør


Bygtjek har 17 medarbejdere. I øjeblikket ser de ikke hinanden så meget, som de gerne vil. Coronasituationen bliver taget alvorligt.

- Selvom vi kun er 17 mand, så er vi nu ude i at have tre spisehold. Og meget mod min vilje så må kontorfolkene spise oppe på deres pladser, sagde Thomas Junggreen.

Annonce

Omsætningen er vokset

Netop corona skabte sidste år forventning om afmatning i byggemarkedet, men for Bygtjek har der altså været rigeligt at se til. Folk er rendt i byggemarkeder alligevel, som Thomas Junggreen sagde torsdag.

- Vi forventede krise, men vi har haft så travlt.

2020 blev et år med omsætningsvækst på tyve procent, og antallet af forsendelser steg med 35 procent.

2021 ser også lovende ud for virksomheden, der ikke længere skal tænke på flytning. Automatisering på fabrikken er blandt opgaverne, der venter. Og det kan meget vel være domicilet vokser yderligere.

- Vi har en dejligt udsigt og kan se på bygninger, som Jual Group har købt ved siden af. Så vi drømmer allerede om flere forskellige ting hernede, sagde Thomas Junggreen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce