Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Flyvende Hedensted-gymnaster til Open By Night

Talent-holdet Hedensted laver traditionen tro opvisning på Haralds Plads ved dette års Open By Night i Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Hedensted: De lokale gymnastik-piger og -drenge fra Talentholdet Hedensted gæster traditionen tro dette års Open By Night-arrangement i Hedensted med en fejende flot springgymnastik-opvisning. Det foregår på Haralds Plads.
Annonce

Hedensted: Det er et travlt talenthold, der dukker op til dette års Open By Night.

- Der er efterhånden så meget bud efter os, at vi er nødt til at sige nej til ting, siger træner Simon Husballe.

Man svigter dog ikke dette års Open by Night i Hedensted, hvor Simon Husballe regner med at man stiller med cirka 30 ud af den forgangne sæsons 35 gymnaster. De resterende fem er forhindret, da de så småt er startet på efterskole.

- Vi kommer med et show på cirka en halv time, hvor vi viser hvad vi kan indenfor spring- og rytme-gymnastik, håndstand med videre. Bagefter showet er vores sponsor Middelfart Sparekasse vært for lidt kage og sodavand. Det plejer at være rigtig hyggeligt, siger Simon Husballe, og fortsætter:

- Vores Open By Night-opvisning giver os mulighed for flere ting. Blandt andet får vi mulighed for at gøre opmærksom på vores sponsorer, så vi kan give noget tilbage til dem. Vi har som så mange andre brug for noget økonomi for at kunne drive et hold på det her niveau. En anden del er, at vi får mulighed for at vise flaget lokalt foran rigtig mange Hedensted-borgere og andre godtfolk. Det er naturligvis vigtigt, at man lokalt kender til vores hold. Vise at vi er her for den vej rundt at engagere nogle nye folk omkring holdet, så vi dermed kan fremtidssikre os selv. Endelig synes gymnasterne jo, at det er hammer-sjovt at vise hvad de kan foran så mange mennesker. Ikke mindst de små glæder sig helt vildt til en sådan aften. Her kommer der jo også nogle klassekammerater, der ikke går til gymnastik-opvisninger, men som er med til Open By Night. Her kan de så vise deres skolekammerater, hvad de kan, siger Simon Husballe.

Det kan du opleve i Østerbrogade nord

 • HIF Venners Spinningarrangement foran Middelfart Sparekasse. Masser af interne konkurrencer under løbet. 11 ryttere dyster mod hinanden.
 • Talentholdet laver opvisning på Haralds Plads.
 • Live musik leveret af Rapanden & Rockmaskinen.
 • Live musik leveret af Den Brune Kutter - spiller hos Cafe Cozy.
 • Hele aftenen vil Luksus Leg stå med Trampoliner og Segway og meget mere foran biblioteket.
 • Hedensted E-sport kommer i en partybus, hvor der vil kunne games med alle mulige forskellige konkurrencer hele aften.
 • Tørsten og sulten kan stilles hos Nellers Grill, Byens Smørrebrød & Sandwich, Slagter Max og Cafe Cozy.
 • Hos Life Style deler Mortens Gastronomi fiske-smagsprøver ud til kunderne.
 • Iris Bakker tegner portrætter ved Middelfart Sparekasse. Man bestemmer selv, hvor meget man vil betale for sit portræt, dog minimum en krone. Alle betalinger fra portrætterne doneres til foreningslivet.
 • Talentholdet laver opvisning på parkeringspladsen over for Middelfart Sparekasse.
 • Sparekassen byder desuden på fedtebrød samt vin og vand og holder en konkurrence, hvor der kan vindes et gavekort til handelsforeningen på 500 kroner.
Annonce

Har været en smut i Tyskland

Denne opvisning kommer lige i kølvandet på en sommertur til Bürstadt i den tyske delstat Hessen, hvor holdet også demonstrerede deres evner udi gymnastikken ved flere lejligheder. Ikke mindst som deltager i et stort, internationalt gymnastikstævne. Det foregik i uge 29. Det var anden gang holdet deltog i denne store gymnastikfestival. Første gang var i 2016.

Den seneste lokale opvisning var ved Stafet for Livet i Hedensted den 15. juni. Det udgjorde samtidig sæsonafslutningen for Talentholdet Hedensted, hvor man blandt andet uddelte priserne ”Årets kammerat” og ”Årets udvikling”. Priserne gik til henholdsvis Anna Bladt Madsen og Sebastian Bundgaard.

Talentholdet i Hedensted Gymnastikforening er et hold for særligt udvalgte gymnaster, der har udvist evner, vilje og disciplin til at dyrke deres talent indenfor springgymnastik. Holdet består af max. 35 gymnaster i alderen fra 8 til 16 år, og skal ses som en pendant til DGI’s landsdelshold. Ud over de to ugentlige træninger med Talentholdet i hhv. Hedensted og Flemming, er det en forudsætning, at gymnasterne er tilmeldt et gymnastik/springhold i en lokal idrætsforening i området. Her træner gymnasterne desuden en enkelt gang om ugen, så i sæsonen træner de med andre ord intet mindre end tre gange om ugen. Holdet deltager ikke i konkurrencer, men gør i stedet i spring-opvisninger på højt niveau både her i Jylland og i udlandet. Holdet plejer at lave en sommertur til Slesvig, men den blev droppet i år på grund af muligheden for at deltage i gymnastikfestivalen i Bürstadt, der kun afvikles hvert tredje år.

Annonce

"Lillebror"-holdet var med

Med på turen var desuden ”lillebror”-holdet i Hedensted Gymnastikforening, også kaldet aspirant-holdet. Idet man også kunne medregne et pænt antal forældre og trænere/ledere, så var man faktisk i stand til at fylde en hel dobbeltdækkerbus på turen til Tyskland.

Turen var kulminationen på en lang sæson, der har strakt sig fra medio august 2018 til ultimo juni 2019.

- Det har været en rigtig lang sæson, siger Simon Husballe, og fortsætter:

- Træning to gange om ugen med holdet, træning i egen forening en gang om ugen, sommertur, weekend-træninger, sociale weekender med teambuilding for at få de nye rystet sammen med de ”gamle”. Det bliver til nogle timer på et år for både gymnasterne og os trænere. Jeg vil skyde på, at vi laver mellem 10 og 15 opvisninger pr. sæson, siger Simon Husballe.

Opvisninger i de foreninger, som de forskellige gymnaster kommer fra, udgør en pæn del af disse opvisninger, hvilket helt sikkert også bliver tilfældet i den nye sæson, der så småt banker på døren for Hedensted Kommunes helt egne flyvende superkids.

Træner Simon Husballe forventer et hold på cirka 30 gymnaster til dette års Open By Night i Hedensted. Arkivfoto: Michael Svenningsen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce