Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Forening har set sig varm på ny app: Det skal være nemt at være frivillig

Peter Wilgaard Larsen og Jacob Pilar (th.) var forleden i Hedensted for at introducere appen for Hedensted Badmintonklubs medlemmer. Foto: Elisabet D. Hyttel
En gruppe foreningsmennesker, den ene tidligere lokal håndboldspiller, har skabt en ny app, der skal gøre det nemmere for foreninger og medlemmer af kommunikere. Hedensted Badmintonklub er første lokale forening, der er med.

Hedensted: Hvordan kommunikerer foreninger bedst og nemmest med deres medlemmer uden at gå for tæt på deres privatliv? Det dilemma har en flok iværksættere fra Aalborg sat sig for at løse med en ny app, der hedder Min Forening.

En af iværksætterne er Jacob Pilar, der stammer fa Tørring, og i mange år spillede håndbold i Østjysk Håndboldklub i Hedensted.

- Det var faktisk mine erfaringer fra håndboldklubben i Hedensted, der gjorde, at jeg gik med ind i arbejdet med den nye app. Det var besværligt at kommunikere i de systemer, der fandtes, og brugte man Facebook stødte man ind i problemet med, at man så skulle være venner med spillernes forældre og sådan noget. Vi syntes, at sådan en app manglede, forklarer Jacob Pilar, der kender de andre i Min Forening gennem Aalborg Universitet, hvor han har læst en cand.mag.

Han var forleden sammen med Peter Wilgaard Larsen, der er hovedmanden bag appen, i Hedensted for at introducere Min Forening til medlemmerne af Hedensted Badmintonklub, der er begyndt at bruge appen.

- Vi skulle have en ny hjemmeside og ledte efter noget mere moderne til kommunikation end mail. Vores princip var, at vi ikke ville tvinge folk til eksempelvis at bruge Facebook, siger Connie Damgaard, der er formand for Hedensted Badmintonklub.

I den forbindelse stødte badmintonklubben på Min forening, som nu er på vej til at blive rullet ud til alle klubbens 400 medlemmer.

Vi vil gerne gøre det nemt at være frivillig.

Jacob Pilar

Nemmere kommunikation

Appen fungerer ved, at badmintonklubbens medlemmer opretter en profil i appen og bliver tilknyttet til foreningen.

Foreningen lægger træninger, turneringer og andre aktiviteter ind i appen, og medlemmet kan så via et hjul på skærmen få et overblik over, hvilke aktiviteter, der er de kommende 30 dage. Er man medlem af flere foreninger, samler appen alle ens aktiviteter i hjulet.

- Medlemmerne kan skrive til hinanden inden for de grupper, de er tilknyttet, fx et hold, og trænerne kan dele opgaver ud og komme med informationer, forklarer Jacob Pilar, der står for kommunikation i Min Forening.

Og netop den del forventer Hedensted Badmintonklub sig meget af.

- I stedet for at sende mails rundt eller aflevere sedler, kan træneren nu sende invitationer til alle relevante. Vi kan også være sikre på, at folk ser beskederne, fordi de får en notifikation og kan besvare direkte til træneren. Så appen hjælper os forhåbentlig med at få et bedre overblik, siger Connie Damgaard, der forventer, at klubben skal bruge et års tid på at få indkørt appen.

Ønsker medlemmerne ikke at bruge appen, vil de fortsat blot modtage mails som i dag.

Gartis app med sponsorater

Fordelen ved Min Forening er, at man som udefrakommende ikke kan kontakte folk, lige som på facebook, og Min Forening er en gratis app, der ikke udleverer data om brugerne til andre virksomheder. Noget, der også har haft betydning for Hedensted Badmintonklub.

Hvor mange foreninger, der bruger Min Forening, ved udviklerne faktisk ikke.

- Der er 5-10.000 aktive brugere. Alle kan oprette sig, så vi ved ikke, præcist hvor mange der er. Det er en del af sikkerheden. Selvfølgelig kan vi gå dybt ind i systemet og finde ud af det, men ideen er netop, at appen skal kunne bruges, uden at man afgiver en masse oplysninger om sig selv, forklarer Jacob Pilar.

- Vi tjener penge på bannersponsorater, men ellers er appen fri for reklamer. Vi har stor fokus på datasikkerheden, så appen overholder også reglerne til GDPR, forklarer Jacob Pilar.

Indtil videre går alle pengene, Min Forening tjener på sponsorater, til udvikling af appen, men på sigt håber iværksætterne at kunne leve af det.

Min Forening

App til foreninger udviklet af Peter Wilgaard Larsen.

Er gratis at bruge for foreninger og medlemmer, men bliver sponsoret af virksomheder, der får vist deres logo, når appen bliver åbnet.

MinForening kan trække data fra de to andre foreningsystemer Conventus og Winkas.

Der er muligt at kommunikere, tilmelde sig arrangementer, betale og uddele opgaver via appen.

Alle kan oprette sig som brugere i systemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce