Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Genopdag din egen baghave: Fire forslag til endagsture

Stenhøj Strand byder på mange oplevelser. Foto: Morten Kristiansen
Annonce

Hedensted: Hvor mange oplevelser i Kystlandet kan du nå, inden sommeren er forbi? I samarbejde med turistorganisationen Kystlandet bringer avisen en række forslag til udflugtsmål.

Annonce

1) Gå på opdagelse i natur og fortidsminder ved Vejle Fjord

Start dagen med strandsand mellem tæerne ved Rosenvold Strand, som er lidt af en overset perle. Find proviant til det videre togt og køb dagens første is hos Rosenvold Strand Camping, som også har klappegeder.

Hop ind i bilen eller op på cyklen og sæt kurs mod Staksrode Skov. I denne kuperede naturskov finder du Danmarks mest dramatiske kyststrækning med høje skrænter, væltede træer, urørt og sjælden natur. Den gule rute er den smukkeste, og her kommer du også forbi borgruinen Stagsevold, hvor der måske har boet ægte pirater!

Ud for Staksrode Skov ligger Stenhøj Strand - et godt sted at finde fossiler eller spotte marsvin langs kysten. Rund dagen af med bålristning af skumfiduser og snobrød ved Staksrode Skov shelterplads, der ikke kun er hyggelig, omgivet af natur og har en godt udstyret bålplads. Den har også en af kystens bedste udsigter.

Annonce

2) Strandtur til hyggelige Juelsminde

Juelsminde Havn er også et populært udflugtsmål. Foto: Drone Services

Med et dejligt havnemiljø, en super-børnevenlig strand i topklasse, smuk natur og hyggelige butikker har Juelsminde alt, hvad dit og familiens feriehjerte kan begære.

Foruden havnemiljøet er Juelsminde også en hyggelig by at gå rundt i. Gå fra Gammel Havn gennem byens strøggade Odelsgade og find dit nye yndlingskrus, årets sommerkjole eller sko til de små.

Gå en tur forbi svanedammen på vejen tilbage til havnen og slut af med mere havnestemning. Her løber du ikke tør for spiselige tilbud!

Annonce

3) Historisk dagstur syd for Horsens Fjord

Både små og store kan have glæde af en tur blandt de gamle traktorer. Foto: Danmarks Ferguson Museum

Forestil dig revolutionen i landbruget, da traktoren blev introduceret. På gården Ankerslund ligger Danmarks Ferguson Museum, som rummer verdens (!) største samling af de ikoniske maskiner. Her skal du starte din tur.

Kør derefter til havnebyen Snaptun og nyd det hyggelige havnemiljø, hvor det er oplagt at nyde en lækker frokost og en gammeldags isvaffel. Følg derefter kysten mod syd, til du rammer et fint udsigtstårn bygget i en trætop ved vandet – med udsigt over bugten og kig til Hjarnø og Endelave. Gå gennem skoven tilbage til Snaptun havn. En frisk gåtur på 2,5 km.

Slut dagen af med at bestige Purhøj Gravhøj og mærk historiens vingesus i hele 120 højdemeter.

Annonce

4) Find Gudenåens udspring og resterne af Danmarks første badeland

Danmarks første badeland kan findes ved Gudenåens udspring. Foto: Oplev Gudenåen

Parkér bilen på parkeringspladsen ved Gudenåens udspring og find stenen. Smid skoene og dyp tæerne i vandet, der altid har den samme temperatur uanset årstid.

Området danner rammen for flere kildevæld med rent og koldt vand. Her ses jævnligt fiskehejre, musvåger og ravne i området, og der er lavet forskellige vandreruter, hvor du bliver ledt rundt langs Gudenåen og tilbage igen. Blandt andet kommer du forbi resterne af Danmarks første badeland, som blev bygget lige her i 1920.

Kør derefter til Tørring Camping, der tilbyder is, kaffe eller lækker mad på terrassen lige ved Gudenåens bred. Husk at stikke tæerne i vandet igen, så du mærker temperaturforskellen siden udspringet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce