Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

God trivsel, øget selvværd og mindre hærværk er en opgave, vi skal udlicitere mest muligt til hjemmet

Niels C. Christiansen. Privatfoto

Læserbrev: Festen i byparken i Vejle for nylig, hvor der åbenbart var lidt for meget gang i den, førte til en beslutning i Vejle Byråd, som søndag 30. maj i Vejle Amts Folkeblad får helsides-kritik af chefredaktøren for at være en forkert vej at gå: Man vil lave arrangementer for de unge i Spinderihallerne.

Ved Hedensted Skole kunne man for kort tid siden læse om hærværk i Facebook-gruppen "Det sker i Hedensted", og jeg forestiller mig, at det siddende byråd vil foreslå den slags løst ved at prøve at skabe "et sted at være for de unge".

Men disse former for løsninger er for uambitiøse, og man forledes til at tro, at byrådspolitikere regner med, at ungdommens mistrivsel blot er et udtryk for en bølgedal efter corona, hvad den jo ikke er.

Annonce

Det fremgår af Undervisningsministeriets nys udkomne slutrapport om folkeskolereformen, der viser sig gennem efterhånden en hel skolegeneration at have fejlet på alle parametre, også trivsel.

Så er der mere gods i de visionære ildsjæle i Uldum, der søndag 30. maj i et læserbrev kom med et visionært oplæg til, hvad jeg håber, bliver en samlet uldumsk brainstorm, som kommunen støtter op om.

Men vi skal højere op i helikopteren. For god trivsel, øget selvværd og mindre hærværk er en opgave, vi skal udlicitere mest muligt til hjemmet.


Og forældrene har brug for mere sparring fra børnenes lærere til at vide, i hvilke perioder deres børn har behov for offensivt nærvær og kærlige rammer.

Niels C. Christiansen


Og forældrene har brug for mere sparring fra børnenes lærere til at vide, i hvilke perioder deres børn har behov for offensivt nærvær og kærlige rammer.

Og lærerne har brug for tid for oftere at kunne kommunikere med børnenes forældre, der ikke sjældent endda bor på forskellige adresser.

Og den slags koster penge. Og de skal først findes. Og før det skal skoleledere og den lokale lærerrepræsentant tages i ed. For vi kristendemokrater ønsker ikke detailstyring, men at sætte skolerne fri.

Så vi skal spørge pænt. Ikke mindst efter den imponerende indsats, som både lærere og skoleledere har ydet under corona.

Og de vil antageligvis svare, at de selv er slidt af denne tid og står over for en krævende øvelse med at implementere den nye lokale arbejdstidsaftale. Og det er sandt.

Men herefter står jeg klar, hvis jeg vælges ind i byrådet, til at knokle for et øget skole-hjem-samarbejde om vores børn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Det er en myte, som politiske modstandere vil pådutte Nye Borgerlige, at vi ønsker at fjerne ydelserne fra de ældre

Annonce