Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Halloween bliver holdt med afstand

Halloween hedensted
Mange af de traditionelle halloween-arrangementer bliver ikke til noget, men man kan godt (u)hygge sig alligevel.

Hedensted/Aale: Når der på lørdag 31. oktober bliver fejret halloween, bliver gader og stræder ikke fyldt af sliktiggende spøgelser og hekse, der truer med ballade.

Som så meget andet er den amerikanske tradition, der efterhånden er blevet lige så stor i Danmark som i USA, påvirket af coronavirus. Sundhedsstyrelsen har i den forbindelse udsendt en række råd for coronasikker halloween:

Kan jeg holde Halloween?

Du kan godt holde Halloween i en mindre gruppe. Vi anbefaler, at I samles nogle stykker, som i forvejen ser hinanden ofte og fejrer Halloween. I kan fx hygge jer med udhuling af græskarhoveder, et klippeklisterværksted med halloweenpynt eller en udendørs skattejagt. Vi fraråder fakkeloptog og slikindsamling fra dør til dør, da det er aktiviteter, der øger smitterisikoen.

Hvordan holder jeg Halloween forsvarligt?

Hvis børnene savner at kunne rasle fra dør til dør, kan I overveje at servere små indpakkede karameller eller små slikposer. Vi anbefaler, at I undgår større slikskåle, hvor flere hænder kommer i samme skål. Hvis det er muligt, er det bedst at samles udenfor, da der er lavere smitterisiko her. Derudover anbefaler vi, at man husker at have fokus på håndhygiejne og rengøring, at man er sammen i kortere tid ad gangen, sørger for god udluftning med gennemtræk og forsøger at holde en meters afstand til hinanden. Hvis du eller dit barn er blevet syg, så bliv hjemme.

Annonce

Butikker holder åbent

Hos de lokale handelstandsforeninger er der også skruet ned for arrangementerne. I Hedensted holder butikkerne åbent til kl. 20 30. oktober og pynter byen med græskar, men der er ikke planlagt et stort fælles event.

I Aale plejer familien Larimore at invitere byens børn ind i deres pyntede spøgelseshus. I år er spøgelseshuset dog lukket, men familien pynter stadigvæk op.

Chris Larimore stod selv midt i spøgelseshuset og agerede vandvittig morder. Foto: Martin Ravn
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce