Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted har fået sit eget grønne team: Nu skal byen være endnu pænere

Tom Jakobsen har det seneste halvandet år samlet affald ind, når han har gået ture i Hedensteds omegn.  Foto: Elisabet D. Hyttel
Tom Jakobsens opfordring at at samle affald ind, når man går tur, har nu givet Hedensted byens eget green team.

Hedensted: Da Tom Jakobsen for et par uger siden opfordrede folk til at samle affald ind, når de gik en tur, havde han ikke regnet med, at så mange ville reagere på budskabet.

Faktisk var der så stor interesse for hans tiltag, at der hurtigt meldte sig et par stykker mere, og Hedensted har nu fået sit eget såkaldte green team, som sammen vil forsøge at holde byen endnu mere ren. Gruppen har indtil videre 26 medlemmer.

- Det har været lidt overraskende, så stor interessen har været. Da først en af den andre lavede en Facebook-side til vores green team, fik vi mange medlemmer, fortæller Tom Jakobsen.

Han har selv i lang tid samlet affald blandt andet langs Gesagervej, og det er også her, det nyoprettede green team begynder. 14. marts kl. 9 samler teamet skrald ind hver for sig på strækning.

- Der er nogle få, der har samlet affald ind i forvejen, men mange er nye, og så er 80 pct. kvinder, fortæller Tom Jakobsen om gruppen.

Annonce

Støtte fra kommunen

Hedensted Kommune understøtter teamet med affaldssække, gribetænger, veste og kaffe, når coronaen tillader det. Desuden sørger kommunen for at bortskaffe de fyldte sække.

- Det er selvfølgelig billigere for kommunen, at vi samler affaldet ind, men det er fint, at de vil støtte os, siger Tom Jakobsen.

Han regner med, at teamet vil lave et par indsamlinger i foråret og et par i efteråret alt efter behov.

- Hvis andre har lyst til at sponsorer os, fx med rundstykker eller sandwich, så tager vi gerne imod, siger Tom Jakobsen.


Det har været lidt overraskende, så stor interessen har været.

Tom Jakobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce