Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Henrik er blevet europamester i amerikansk pistolskydning

Pistolerne og udstyret er simpelt, men ikke helt billigt, så Henrik Nielsen er sponsoreret af en våbenimportør. Foto: Elisabet D. Hyttel
Næstformand i Hedensted Skytteforening, Henrik Nielsen, er blevet den første danske europamester i en amerikansk skydedisciplin.
Annonce

Hedensted: Henrik Nielsen er godt nok ikke hurtigere end sin egen skygge, men hans teknik minder en del om den legendariske tegneseriefigur, Lucky Luke, der med lynets hast kan ramme mange mål helt præcist.

- Jeg skal starte med hænderne oppe ved ørene, trække revolveren og ramme fem mål så hurtigt som muligt, forklarer Henrik Nielsen og demonstrere næsten hurtigere end øjet kan følge med, hvordan det foregår.

I forrige weekend var han dygtig nok til at sikre sig europamesterskabet i den amerikanske disciplin, der bliver kaldt steel challenge (stål udfordring red.). Skytten skal ramme målene, der står på mellem seks og 32 meter, så hurtigt som muligt. Våbnet er en ni mm pistol eller revolver.

- Det er ikke nok at ramme målene, man skal også gøre det så hurtigt som muligt, så det er en sport, hvor der altid er mulighed for at forbedre sig, fortæller 46-årige Henrik Nielsen, der har dyrket pistolskydning siden 1995.

Annonce

Dansk nichesport

Europamesterskabet foregik i Holland over tre dage og havde omkring 100 deltagere, der dystede i en række discipliner. Henrik Nielsen, der fik en førsteplads i standard revolver, var også med til EM sidste år, hvor det blev til en andenpladsen, men i år skød han sig til mesterskabstitlen.

Og hvordan kan han så blive så god til det.

- Det kedelige svar er, at man gider at bruge to timer hver uge og mere til på at øve sig. At jeg var med til mesterskabet sidste år var også en fordel, fordi jeg kendte banen, forklarer Henrik Nielsen, der øver sig i Hedensted Løsning Skytteforening, der har baner tæt på grusgravene på Remmerslundvej.

- Sporten er lidt en niche og svær at dyrke i Danmark, fordi der er særlige krav til sikkerhed og banen, så det er også første gang, nogen fra Danmark har vundet det mesterskab, fortæller Henrik Nielsen.

Der er ikke store pengepræmier eller andet på spil, men det betyder mindre.

- Det betyder noget, at man får anerkendelse fra dem, der ved, hvad sporten indebærer. Ham, der blev nummer to, kom hen og sagde, at han syntes jeg skød rigtig godt, og det betyder noget, siger Henrik Nielsen.

Selvom han kun dyrker sporten på banen, kan han alligevel godt bruge de mange timers træning i andre sammenhænge.

- Det med at man kan fokusere fuldstændigt på én opgave, kan man jo bruge i mange sammenhænge, forklarer Henrik Nielsen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce