Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hjælpepakker reddede lyd-og lys firma under corona: Nu spiller musikken igen hos Nordic Rentals

Torben Sjøberg Pedersen, direktør for Nordic Rentals, glæder sig over, at det igen er muligt at holde koncerter og store events. For firmaet lever af at levere blandt andet lys, lyd og AV-udstyr til dem. Foto: Mads Dalegaard
Nordic Rentals, der leverer lys og lyd til koncerter, blev hårdt ramt, da corona lukkede Danmark ned. Firmaet er nu optimistiske med hensyn til fremtiden, men det kniber med at skaffe nok kvalificeret arbejdskraft.

Løsning: Der blev i bogstavelig forstand slukket for musikken hos Nordic Rentals, da coronaen lukkede Danmark ned 11. marts 2020. For firmaet, der lever af at levere lys, lyd, scener, AV, logistik og projektledelse til blandt andet store koncerter og events, måtte indstille sine aktiviteter, da farvel til store menneskemængder og goddag til forsamlingsforbud blev en realitet.

Der er igen aktivitet og transport frem og tilbage af diverse lys-og lydudstyr i Nordic Rentals seks store lagerhaller. Foto: Mads Dalegaard

Torben Sjøberg Pedersen, direktør for Nordic Rentals med hovedsæde i Løsning, husker dagen tydeligt.

- Jeg var nær ved at få aftenteen galt i halsen. For det, jeg hørte der, trak fuldstændig tæppet væk under kerneproduktet i vores virksomhed. Det var virkelig massivt, ser han tilbage.

Annonce

Farvel til medarbejdere

2020 var et år, der satte sig tydelige spor hos Nordic Rentals, der har opgaver i  hele Europa, 80 procent er dog i Danmark. For de områder, hvor pengene sædvanligvis bliver tjent, blev i store træk lukket ned. Det betød i september farvel til 32 medarbejdere, der for manges vedkommende havde arbejdet i virksomheden i en årrække. Nu er der 44 ansatte tilbage i virksomheden.

- Vi sendte i det omfang, det var muligt, de ansatte hjem på lønkompensation og på kurser og uddannelse. Det har kun været muligt på grund af hjælpepakkerne. Uden dem havde vi ganske enkelt måtte lukke og slukke. Det havde været farvel til 30 års erfaring inden for underholdningsbranchen, siger Torben Sjøberg Pedersen.

Vi sendte i det omfang, det var muligt, de ansatte hjem på lønkompensation og på kurser og uddannelse. Det har kun været muligt på grund af hjælpepakkerne.

Torben Sjøberg Pedersen, direktør for Nordic Rentals

- Derudover har vi sendt medarbejderne på arbejdsfordeling, ligesom de er gået 10 procent ned i løn resten af året, tilføjer han.

Direktøren kan dog se lys for enden af tunnelen nu. Og lyden af lastbiler, der igen bringer lys- og lydudstyr frem og tilbage til Nordic Rentals seks store haller i Løsning, glæder ham. For omsætningen har under coronaen været minus 70 til 75 procent af normalen. I kroner og øre lyder årsresultatet for 2020 på minus 7,9 millioner kroner før skat og budgetteret minus 3,9 millioner for 2021.

Nordic Rentals

- Nordic Rentals leverer lys, lyd, scener, logistik, projektledelse og AV-udstyr til blandt andet events som koncerter, festivaler, teaterforestillinger, konferencer og tv-produktioner som over hele Europa

- 80 procent af virksomhedens aktiviteter er i Danmark

- Firmaet ledes af direktør Torben Sjøberg Pedersen og beskæftiger 44 ansatte plus en række freelancere

- Historien om Nordic Rental begynder i 1985, hvor firmaet Lydkompagniet blev etableret, men fusionerede op gennem årene med lignende virksomheder inden for blandt andet lyd, lys og AV

- I 2019 fusionerede Nordic Rentals med norske Konsertsystemer, hvoefter det fulde navn blev Nordic Rentals og Konsertsystemer A/S

- August og september ser fornuftige ud. Vi har lige lavet Back to Live og Fællessang, begge i København. De store udendørsarrangementer er ved at være slut for i år, men for efteråret kan vi heldigvis se, at der er ved at komme gang i erhvervs-arrangementerne igen. Vi kan dog godt mærke, at corona har gjort folk mere forsigtige, uddyber Torben Sjøberg Pedersen.

Han ser tilbage på et turbulent 2020, som han også mener, at man kan lære noget af på sigt.

- For mig har det været vigtigt at tale branchens sag. At coronaen ikke kun rammer min virksomhed, men alle andre i branchen. Det har været vigtigt for mig at få frem. Derudover synes jeg også, at krisen har lært os, hvor vigtigt fællesskabet er og at bidrage til det, konstaterer han.

Annonce

Mangler ledige hænder

Ordrerne er begyndt at tikke ind for 2022, og det tegner allerede godt, vurderer Torben Sjøberg Pedersen. Største problem lige nu er ikke blot corona og eftervirkningerne af den, men derimod mangel på kvalificeret arbejdskraft.

Lys og AV-udstyr er atter i brug hos Nordic Rentals, efter coronaen er ved at slippe sit tag, og store events igen er muligt. Foto: Mads Dalegaard

- Vi søger otte til 10 ansatte. Både projektledere og teknikere på freelancebasis, men det er svært at skaffe arbejdskraft for øjeblikket. Nogle af dem, som vi plejede at benytte, har måske fået job med faste arbejdstider. Hos os arbejder vi de fleste af årets dage, og når alle andre holder fri, siger han og tilføjer:

Nogle af dem, som vi plejede at benytte, har måske fået job med faste arbejdstider. Hos os arbejder vi de fleste af årets dage, og når alle andre holder fri.

Torben Sjøberg Pedersen, direktør for Nordic Rentals

- Det er også blevet sværere at få folk til at sætte scener op og pille dem ned. Det er typisk frivillige fra foreninger, der hjælper arrangøren og os. Foreningen har dermed en indtægt, men det har generelt været et stort problem her efter coronaen, siger han.

Torben Sjøberg Pedersen fortsætter:

- Folk prioriterer anderledes, men jeg håber meget, at denne oversete del af kulturlivet også kommer i gang igen. Der kan et fælles, internationalt vikarbureau måske løse det problem, men det er kun på idéstadiet.

Annonce

Opretter freelanceportal

For at fremtidssikre Nordic Rentals med hensyn til fremtidig arbejdskraft, uddanner virksomheden egne eventteknikere. I år starter fire nye elever mod tidligere år to, men det er langt fra nok.

- Vi har for nylig oprettet en freelancerportal. Vi håber, at vi på den måde når ud til nogle freelanceteknikere og projektledere, som vi ellers ikke ville nå ud til, siger Torben Sjøberg Pedersen og fortsætter:

- Selvom vi nu søger arbejdskraft, er jeg ikke sikker på, at vi kommer op på samme antal medarbejdere som før coronaen. I det hele taget vil det tage noget tid, før vi har indhentet, hvad vi tabte under coronaen. Der er vi i hvert fald først henne i 2023.

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det skal være muligt at opnå permanent opholdstilladelse tidligere end nu

Annonce
Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Galleri Torup Kunst i Hedensted mangler en kunstner: - Det vil være i Hannes ånd, at det bliver drevet videre

Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Mick meldte sig helt frivilligt, da der manglede folk til Hedensted Badminton Klubs bestyrelse

Hedensted/Juelsminde Avis

På gådejagt efter Jeppe Aakjærs usungne sange

Hedensted/Juelsminde Avis

Fremtidsforsker besøger Daugård

Hedensted/Juelsminde Avis

Travl rideklub får hjælp til at købe dyr hest: Nu kan flere gå til ridning

Hedensted/Juelsminde Avis

Ugens politirapport uge 41

Hedensted/Juelsminde Avis

Endnu en sæson med flere danske overnatninger i Juelsminde

Hedensted/Juelsminde Avis

Tv-kendt influencer med 40.000 følgere har været med til at designe kjolerne: Sådan ser konfirmandmode hos Panayotis ud i 2022

Hedensted/Juelsminde Avis

Loge i Horsens har fået ny ledelse

Hedensted/Juelsminde Avis

Læsere anbefaler: Disse brætspil er (også) værd at kaste sig over

Hedensted/Juelsminde Avis

Ung filminstruktør med rødder i Ølsted laver en krigsfilm

Hedensted/Juelsminde Avis

Vi støtter bevarelsen af skolerne i de mindre bysamfund

Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted oplever kæmpe babyboom: Nu skal børnene passes i busser

Hedensted/Juelsminde Avis

Tillid er det særlige råstof, der skaber Danmarks bedste kommune

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Har du set kænguruen?

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidater har en vision: Juelsminde som det nye seniorparadis

Hedensted/Juelsminde Avis

Byrådskandidat om rød eller blå borgmester: Vi får forhåbentlig en borgmester, der kan samle alle farver i byrådet

Hedensted/Juelsminde Avis

Genstartsfest i Juelsminde Hallerne

Hedensted/Juelsminde Avis

Kalkmalerier fra 33 kirker omdannet til kunst- og malebog: - Det er fattigt, hvis vi overser den kultur, vi har

Tørring Folkeblad

Husene går som varmt brød i Tørring: Flere boligkøbere vil hjem til barndomsbyen

Hedensted/Juelsminde Avis

Brætspilsfamilie anbefaler:  Tre gode spil at komme i gang med

Hedensted/Juelsminde Avis

Ræs på kontorstol og knuste flasker: Bibliotek ændrer åbningstider grundet unges uvorne opførsel

Annonce