Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Jeg savner krydserne i kalenderen

Elisabet Hyttel. Foto: Michael Svenningsen

Klummen: I denne faste klumme i ugeavisen skiftes en række skribenter til at reflektere over livet lokalt, ofte på baggrund af oplevelser, de har haft.

Og det efterlader efterhånden denne klummeskribent med et problem. For hvordan skal jeg skrive en klumme på baggrund af noget, jeg har oplevet, når jeg ikke har oplevet noget som helst!

Jeg har efterhånden gennemtravet alle interessante vandrestier op til flere gange, prøvesmagt adskillige kager og andre kulinariske udfoldelser, strikket ind til flere trøjer, set min andel af tv-serier og læst og læst og læst.

Selv udsigten til at kunne toptrimme haven igen kan ikke kaste de store oplevelser af sig, for det gjorde vi jo også sidste år, da coronaen lukkede landet.

Kort sagt er det efterhånden rigtig hårdt ikke at lave noget.

Forstå mig ret, jeg går på arbejde, passer min familie og andre dagligdags gøremål, men det er efterhånden hårdt ikke at skulle noget.

Jeg mangler simpelthen noget at se frem til, et kryds i kalenderen, der markerer, at her skal jeg opleve noget, værre sammen med nogen.

Majfesten i Hedensted og Vikingefesten i Uldum er aflyst, og en række af sommerens andre byfester hænger i en meget tynd tråd. Der er lange udsigter til, at vi igen kan gå i teater eller til en koncert. Familiesammenkomster af den større slags ser det også ud til, at vi kan glemme alt om foreløbigt.

Det værste er, at selvom nogle ting åbner snart, ved jeg ikke en gang rigtigt, om jeg har lyst til at kaste mig ud i samfundet endnu.

Legoland og Givskud Zoo åbner, men det vides endnu ikke, om man skal bruge mundbind. Bare tanken om at skulle rende rundt en hel dag med mundbind lægger ærligt talt en dæmper på lysten til at planlægge et besøg.

Det samme gælder for øvrigt museer, for hvor fedt er det at gå rundt mellem malerierne, når alle gæsterne bærer mundbind, og man derfor kan komme i tvivl om, om man er på et kunstmuseum eller et hospital.

Og så skal man jo huske at få booket tid til en coronatest, så man med god samvittighed kan bevæge sig ud i samfundet. I følge vaccinationskalenderen skal vi helt frem til maj, før jeg kan gøre mig håb om den eftertragtede vaccine, så proceduren med vatpinden kommer til at være min faste følgesvend i nogle måneder endnu.

Men det kan godt være, at trangen til oplevelser overvinder min modvilje mod coronatest og mundbind.

Forleden havde jeg en aftale i en køkkenbutik for at se på et nyt køkken, og selvom det var med mundbind og håndsprit, føltes det næsten så eksotisk og spændende som en tur i tivoli. At gå rundt mellem køkkenmodellerne, trække ud i skuffer, mærke på bordplader og nærstudere affaldsbeholdere var noget af det mest spændende og opløftende, jeg har prøvet i månedsvis.

Det var trods alt en aftale, et kryds i kalenderen, som brød flere måneders trummerum. Nu håber jeg at kunne få lidt flere krydser i min kalender. Næste skridt må være en aftale hos frisøren, hvis ellers jeg kan komme ind på bookingsystemet.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce