Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Kommunen er til for borgerne - ikke omvendt

Birgit Jakobsen. Arkivfoto: Angelina Owino

Læserbrev: Som politiker får man nogle gange henvendelser fra borgere, der har spørgsmål eller er utilfredse med nogle forhold i kommunen.

Dét er jeg glad for at få, for som politiker kan man ikke handle på ting, man ikke er bekendt med.

Ét er at vedtage en bestemt indsats i byrådet, men noget andet er, hvordan det fungerer i praksis.

Spørgsmål fra borgerne kan desuden være med til at skabe undren over, hvorfor vi gør, som vi gør. Tænker, det er ganske sundt at gøre sig disse overvejelser.


I Kristendemokraterne (KD) har vi altid sagt, vi vil være den sociale garant. Det står vi ved, for alle mennesker har lige megen værdi, ung eller gammel - uanset om man formår at bidrage til samfundet eller ej.

Birgit Jakobsen


I Kristendemokraterne (KD) har vi altid sagt, vi vil være den sociale garant. Det står vi ved, for alle mennesker har lige megen værdi, ung eller gammel - uanset om man formår at bidrage til samfundet eller ej.

Alle borgere, som har brug for kommunens/fællesskabets støtte, skal selvfølgelig have den rigtige hjælp med udgangspunkt i både lovgivning og konventioner.

P.t. deltager undertegnede i fire arbejdsgrupper i byrådet, da det i KD ligger os meget på sinde, at vi som kommune varetager opgaverne så godt som muligt med de ressourcer, vi har til rådighed.

1. En "pårørende-politik" er på vej, som næsten 100 borgere i tilblivelsesprocessen har været involveret i. Det kan helt sikkert være hårdt og slidsomt at være pårørende til f.eks. en psykisk syg, og hvordan hjælper vi bedst?

2. Respekt- og omsorgsfuld pleje på ældreområdet er særdeles vigtigt. Her arbejder vi bl.a. med værdier, arbejdskultur, ledelse og høj faglighed. I KD er vi ret sikre på, at vi også på sigt har brug for flere ressourcer på dette område. En klar prioritering fra vores side.

3. Undersøgelse af handicapområdet, herunder sagsbehandlingen. Det er ikke uden grund, den landsdækkende bevægelse #enmillionstemmer kæmper for retssikkerheden for handicap og psykisk sårbarhed. Og hvordan ser det ud i Hedensted Kommune? Ja, det undersøger vi lige nu.

4. Løn-motiverende indsats i forhold til unge på kanten af arbejdsmarkedet. Et beskæftigelsesprojekt, som er spændende at følge. Nogle gange skal der bare lidt støtte og rummelighed til.

Jo, kommunen er til for borgerne. Lettere omskrevet vil jeg citere vores folkekære sanger Kim Larsen:

Jeg kan ikke forstå, hvad en kommune skal gøre godt for, hvis det ikke er for at beskytte de svage. De stærke skal nok klare sig.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Gratis cykler til 10-årige gymnastikdrenge blev startskuddet: Nu giver Mathias liv til hundredevis af skrotcykler

Annonce