Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Lene fik fire-dobbelt bypass-operation: Arbejdet i Hjerteforeningen får mig til at tænke mindre på mine dårligdomme

78-årige Lene Gall fra Hornsyld kæmper for, at Hjerteforeningens Hedensted-afdeling overlever på både kort og lang sigt. På generalforsamlingen 23. februar skal der findes tre nye bestyrelsesmedlemmer, hvis afdelingen skal bestå. Foto: Henrik Dolmer
78-årige Lene Gall fra Hornsyld har bevaret livsmodet på trods af svær sygdom og det at have mistet en datter til kræft. En stor del af sin livskvalitet finder hun i Hjerteforeningen Hedensted, som, hun i øjeblikket kæmper for, skal overleve, idet der mangler medlemmer til såvel bestyrelsen som det øvrige frivillige arbejde i foreningen.

Hornsyld: 23. februar kl. 19.30 håber Lene Gall fra Hornsyld at se mange nye ansigter til Hjerteforeningen Hedensteds generalforsamling i Frivillighuset på Østerbrogade i Hedensted.

Foreningen har nemlig lige nu brug for flere medlemmer til bestyrelsen såvel som til at hjælpe med at afvikle arrangementer.

- Uden nyt blod må vi ganske enkelt lukke ned, og det, synes jeg, vil være en skam. Foreningsarbejdet giver mig meget. Det er vigtigt for mig, at jeg har noget, jeg skal, og det giver god mening, at det er i Hjerteforeningen, at jeg lægger mange af mine kræfter, siger Lene Gall, der selv har været igennem en fire-dobbelt bypass-operation efter en akut blodprop i hjertet.

Annonce

- Arbejdet i foreningen får mig ganske enkelt til at tænke mindre på mine dårligdomme, siger hun.

Bypass for 21 år siden

Bypass-operationen fik hun for 21 år siden, da hun arbejdede mere eller mindre i døgndrift som selvstændig blomsterdekoratør.

- Det var kombinationen af for meget arbejde, for lidt søvn og mad og for meget rygning og kaffe, der gjorde, at jeg en dag måtte ringe 112. Jeg fik smerter i brystet, der trak ud i den ene arm, og da jeg for tredje gang var nødt til at lægge mig på sofaen indså jeg, at det nok var en god idé at ringe efter hjælp, siger Lene Gall, der blev undersøgt på Glostrup Amtssygehus.

- Den var helt gal, så jeg blev hurtigt indstillet til en fire-dobbelt bypass-operation. Det var dengang man savede hele brystet op for at lave en hjerteoperation. Jeg lå i kunstigt coma i to døgn i forbindelse med operationen. Jeg var egentlig ikke nervøs, for det var den eneste chance jeg havde for at overleve, siger Lene Gall.

Lene Gall har boet det meste af sit liv på Sjælland, men med afstikkere til både Hedensted og Herning.

Annonce

Tilflytter til Hornsyld

Hun flyttede fra Høje Tåstrup til Hornsyld for tre år siden for at komme tættere på familien, der består af en søn og svigerdatter, tre børnebørn og et enkelt oldebarn.

Hun har også en datter, som hun havde den store sorg at miste efter et syv år langt kræftforløb. Datteren havde en lovende karriere som TV-producer, men tabte kampen til kræften i en alder af blot 41 år.

- Jeg var der stort set selv 24-7 i hele forløbet. Jeg var medindlagt i begyndelsen af hendes sygdomsforløb i 11 måneder, hvilket var et forfærdeligt forløb, hvor der skete mange voldsomme ting, som påvirkede hendes sygdomsforløb meget, siger Lene Gall.

Hun var med som hjælper til at passe datteren og til at hjælpe med hendes træning, da datteren var blevet lam og måtte sidde i kørestol.

Om Hjerteforeningen

Over en halv million danskere lever med en hjertesygdom.

Hjerteforeningen er Danmarks næststørste sygdomsbekæmpende organisation med 127.500 medlemmer

Den private organisation har eksisteret siden 1962 og fokuserer på forskning i hjerte-kar-sygdomme, forebyggelse af hjertesygdomme samt patientstøtte.

Foreningen uddanner bl.a. danskere i livreddende førstehjælp og udbreder antallet af hjertestartere.

Hjerteforeningen laver også forebyggende tiltag ved bl.a. at lave hjertestier i hele landet. I Hedensted Kommune er der hjertestier i Tørring, Hedensted og Juelsminde.

- Samtidig havde jeg alle administrative opgaver med planlægning af betalinger, formularer til brug for såvel hendes træning, såvel som hjælpernes funktioner og meget andet, fortæller Lene Gall og fortsætter:

- Både fysisk og psykisk tog det hårdt på mig. Da jeg boede på Sjælland var jeg formand for Hjerteforeningen i Høje Tåstrup igennem otte år, men jeg har ikke været så stærk de seneste år, så jeg er ikke et bud på en ny formand i Hjerteforening Hedensted. Men jeg bidrager gerne med det, jeg kan klare, siger Lene Gall.

Annonce

Skriver og fotograferer

Hun har tæft for både at skrive og fotografere, hvorfor det er hende, der står for alt PR-arbejdet i Hjerteforeningen Hedensted. Det samme gør sig i øvrigt gældende i Hornsyld Borgerforening.

- Jeg har altid været glad for at skrive og fotografere, så det er jo oplagt, at jeg tager mig af den del, siger Lene Gall, der i sit arbejdsliv blandt andet har arbejdet 20 år for en øre-næse-hals-specialist i Høje Tåstrup, ligesom hun har været sekretær i teknisk forvaltning i Herning Kommune i fire år.

Som 50-årig tog hun en ny uddannelse som blomsterdekoratør, hvilket hun som tidligere nævnt også har arbejdet som gennem en del år. Have, blomster og natur i det hele taget er sammen med fotografering hendes store passion i livet.

Annonce

Tørring-borgere kom hid

Udover PR-arbejdet er hun også tovholder på foreningens hjertemotionshold i Hedensted Centret, hvor der netop er startet to nye hold op. Der er tilknyttet en fysioterapeut til disse hold, som henvender sig til hjertepatienter, der er i et rehabiliteringsforløb. 21 ud af 30 pladser er besat lige p. t.

Frivillighuset i Hedensted kommer til at danne rammen om Hjerteforeningen Hedensteds generalforsamling 23. februar. Foto: Henrik Dolmer


- I den forbindelse har vi faktisk i bestyrelsen et stort ønske om at få nogle borgere fra Tørring-området med i foreningen, idet vi slet ikke er synlige nok i det område. Ikke mindst med henblik på at få etableret hjertemotion i området. Vi forestiller os, at det kunne ske ved tilgang af nye medlemmer fra netop Tørring-området, og at en af disse så kunne være tovholder på at starte et hjertemotionshold eller andre arrangementer op i Tørring. De skal også være mere end velkomne i bestyrelsen, siger Lene Gall.

Annonce

Tre nye i bestyrelsen

Hvor slemt står det til?

- Vi skal have minimum tre nye ind, idet to ud af fire forlader bestyrelsen. Vi mangler en formand, en næstformand og et menigt bestyrelsesmedlem, og så kunne vi også godt bruge nogle flere frivillige til at give et nap med ved vores forskellige arrangementer og aktiviteter, siger Lene Gall.

Det er et enormt givende, frivilligt arbejde, hvor man får mere, end man giver. Og personligt har jeg altid gået op i andre menneskers ve og vel, så også på den led er det noget, der giver rigtig god mening for mig.

Lene Gall, bestyrelsesmedlem i Hjerteforeningen Hedensted

Hvad er det, der forsvinder, hvis I må lukke foreningen?

- Hjertemotionshold, Giv liv-kurser, som er en kort instruktion i at redde liv ved hjertestop, fælles gåture på vores Hjertestier i kommunen, som giver både motion og frisk luft, rådgivning eller formidling af rådgivning om hjerteproblemer samt Hjertecaféer med spændende og aktuelle foredragsholdere med emner som både kan hjælpe hjertepatienter og skabe fællesskab og socialt sammenhold. Blandt andet.

- Det vil da være enormt trist, hvis alt det faldt på gulvet, blot fordi der mangler en lille håndfuld bestyrelsesmedlemmer, siger Lene Gall, der således krydser fingre for, at der melder sig nogle interesserede ved generalforsamlingen 23. februar.

- Det er et enormt givende frivilligt arbejde, hvor man får mere, end man giver. Personligt har jeg altid gået op i andre menneskers ve og vel, så også på den led er det noget, der giver rigtig god mening for mig, siger Lene Gall.

Lene Gall flyttede til Hornsyld fra Høje Tåstrup for tre år siden for at komme tættere på sin nærmeste familie. Hun er specielt begejstret for naturen omkring Hornsyld. Foto: Henrik DolmerAnnonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Hedensted og Odder får hver otte millioner til lokal udvikling: Hør hvordan du kan bidrage til at fordele pengene

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Det er dejligt endelig at se, at nogle medlemmer af regionsrådet faktisk er lydhøre for problematikken omkring responstider

Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

13-årig cyklist i uheld med 15-årig på knallert

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Rustik Butik ville søge varemærkebeskyttelse af nye krus, men der skulle en hjælpende hånd til

Hedensted/Juelsminde Avis

Sækkepibe og trommespil i Bjerre

Hedensted/Juelsminde Avis

Regionsrådsmedlemmer reagerer på kritik af responstider: Der skal være kvalitet og tryghed i ambulancedriften i hele regionen

Hedensted/Juelsminde Avis

Borgere blev lovet cykelsti efter vejkollaps, men travlhed i vejafdelingen forsinker projektet

Hedensted/Juelsminde Avis

Danmark skal være et land, der melder sig ind - og ikke ud - når der er brug for at tage ansvar i den verden, vi er en del af

Hedensted/Juelsminde Avis

Indled sommeren med rock på Snaptun Havn

Hedensted/Juelsminde Avis

Ølsted Gospel Singers spiller forårskoncert

Hedensted/Juelsminde Avis

Politikere krydsede klinger om forsvarsforbeholdet

Hedensted/Juelsminde Avis

Klummen: Sådan kombinerer du sommerferie og vægttab

Hedensted/Juelsminde Avis

Flisemangel udsætter arbejde på Storstranden: Venter med anden etape til efteråret

Hedensted/Juelsminde Avis

Åben have i Vrigsted

Hedensted/Juelsminde Avis

KD støtter friplejehjem i Løsning: Ældre bør have frit valg, når de skal på plejehjem

Annonce