Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Replik: Nye Borgerlige er stiftet for at gå en anden vej og for at afsocialdemokratisere de andre borgerlige partier

Rune Mikkelsen. Privatfoto

Læserbrev: Socialdemokratiets byrådskandidat Finn Kejfe Abrahamsen vil gerne have svar på, om Nye Borgerlige vil sænke normeringen i daginstitutioner og børnehaver for at reducere prisen for de forældre i Hedensted kommune, som benytter sig til tilbuddet (i læserbrevet "Nye Borgerlige præsenterer et meget snævert fokus på økonomi", red.)

Og svaret er klart og entydigt ja.

Nye Borgerlige mener, at når brugerbetalingen er så markant lavere i Vejle, end den er i Hedensted Kommune, så følger vi gerne trop med vor nabokommune og lærer af dem, for et eller andet må Vejle Kommune gøre bedre på området end den socialdemokratisk styrede Hedensted Kommune.

Annonce

Om det er lavere normering eller bare mere effektiv økonomistyring, må stå hen.

For at sætte det i perspektiv er den kommunale udskrivningsprocent i Hedensted Kommune højere end i både Horsens og Aarhus Kommune - og hele to procentpoint højere end i Vejle Kommune.

Socialdemokraterne har historisk set altid haft et afslappet forhold til at sætte skatter og afgifter op, herunder prisen på kommunale ydelser som f.eks. kommunal dagpleje og børnehaver.

Helt grotesk er priserne herfor i den over 100 år (på nær fire år) socialdemokratisk styrede Aarhus - både pga. dårlig styring og en høj pædagognormering.

Nye Borgerlige er stiftet for at gå en anden vej og for at afsocialdemokratisere de andre borgerlige partier.


Vi vil kun, at det offentlige skal tage sig af de statslige og kommunale kerneydelser og vel at mærke så effektivt som muligt.

Rune Mikkelsen og Kirsten Sander Iversen


Vi vil kun, at det offentlige skal tage sig af de statslige og kommunale kerneydelser og vel at mærke så effektivt som muligt.

En velfungerende offentlig sektor, der har været på diæt, er naturligvis en forudsætning for et godt samfund.

I modsætning til Socialdemokratiet mener Nye Borgerlige, at pengene ligger bedst i borgernes lommer og ikke i statens og kommunernes, som udelukkende skal besinde sig på deres kerneydelser.

Finn Kejfe Abrahamsens indlæg bærer mest af alt præg af at være fagforeningspolitisk, hvilket naturligvis er fair nok. Hans ærinde er ikke kun at arbejde for at bevare så mange pædagogstillinger som muligt, men at få endnu flere pædagoger ansat i kommunen.

Socialdemokratiet og dets venner på den outrerede venstrefløj vil det modsatte af Nye Borgerlige, nemlig mere kommune, mere stat, mere formynderi og højere skatter. Det er så dét, som borgerne i Hedensted Kommune skal tage stilling til 16. november ved kommunalvalget.

Vil borgerne en blå eller en rød vej?

Kirsten Sander Iversen. Privatfoto
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

70-årige Inger har klædt de kendte og rige på i flere årtier: Folk kører gerne langt for designerens råd

Annonce