Annonce
Hedensted/Juelsminde Avis

Skulle egentlig vige pladsen for lejligheder: Tankstation bliver liggende nogle år endnu

Tankstationen på Frederiksbergvej i Løsning bliver liggende frem til 1. april 2027. Foto: Lennart Kjær Schouborg
Der skal bygges op mod 24 boliger mellem Frederiksbergvej og Jernbanegade i Løsning - men modsat ønsket beholder de den nuværende tankstation som nabo de næste seks år.

Løsning: Selvom Hedensted Kommune for længst har overtaget ejendommene på det 8442 kvm store område mellem Jernbanegade og Frederiksbergvej i Løsning, går der endnu en mindre rum tid, inden næste skridt i det centrale byudviklingsprojekt kan påbegyndes.

Det understreger salgsansvarlig Mette Harbo Linee til trods for, at sidste matrikel oprindeligt skulle være rømmet 1. december med henblik på at kunne sende bulldozerne ind.

For nuværende har ejeren af værkstedet og tankstationen nemlig fået forlænget fristen, mens øvrige problemstillinger alligevel skulle reddes ud. I mellemtiden forventes udbuddet af grunden udskudt til maj eller juni.

- Inden de spørgsmål var blevet afklaret, og man var klar med det endelige udbudsmateriale, gav det ikke mening at kræve ejeren ud, siger Mette Harbo Linee.

De øvrige ejendomme - en villa og en vinduesfabrik - er allerede revet ned.

Annonce

Tankstation skal tænkes ind

Problematikken har primært centreret sig omkring tankstationen, som viser sig at drille i forhold til den oprindelige plan om at bygge op til 24 boliger målrettet unge familier og seniorer i potentielt to plan.

Der ligger nemlig en kontrakt på tankstationen frem til 1. april 2027, som det ikke har været muligt at komme ud af uden store ekstraomkostninger til følge. Derfor er der et krav om, at den bliver liggende frem til udløb.

Løsnings udviklingsplan

For at skabe udvikling i Løsning, er der under navnet "En stationsby skifter spor" lavet en samlet plan for byen.

I grove træk indbefatter den:

  • Løsning Stadion flyttes fra den nuværende placering på Tranebovej til en placering på den anden side af jernbanen. De nuværende fodboldbane udstykkes i stedet til parcelhusgrunde.
  • Der bygges et multihus midt i byen.
  • Der skabes to nye boligområder med parceller og tæt-lav bebyggelse henholdsvis mellem Frederikslystvej og Teglværksvej samt Skolegade.
  • En gang- og cykeltunnel under jernbanen skal binde byen sammen.

Først derefter kan sidste del af byggeriet finde sted.

- Fordi man er bundet af kontrakten, skal tankstationen tænkes ind - også i forhold til senere udnyttelse af arealet. I 2027 skal en bygherre så fjerne tankstationen og færdiggøre boligbyggeriet, siger Mette Harbo Linee, som understreger, at en bygherre også får ansvaret for at drifte tankstationen i den mellemliggende periode.

Sagen skal behandles på udvalget for politisk koordination og økonomi, hvorfor der for nuværende ikke er en nagelfast tidsplan.

Mindsteprisen forventedes tidligere at ligge på 3,6 mio. kr., som efter udgifter til opkøb var en kalkuleret underskudsforretning af hensyn til byens udvikling. Hvorvidt prisen fastholdes i det endelige udbudsmateriale er der ikke taget stilling til endnu.

Ligeledes er der intet krav til, at der efter 2027 skal genetableres en ny tankstation i byen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hedensted/Juelsminde Avis

Petanqueklub frustreret efter gentagne tilfælde af hærværk: Det er os selv, der skal bruge flere tusinde kroner

Annonce