Annoncørbetalt indhold

Miljøvenlig opvarmning - omstil dig nu, mens budgettet rækker

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Fik du dig en forskrækkelse da du så varmeregningen hen over vinteren, hvor priserne var høje grundet oliemarkedets ustabile tilstande sidste år? Så kan det være en god ide at forberede en omstilling af din varmeløsning allerede nu, hvor vejret er varmt og varmeudgifterne er fladet ud. På den måde kan du sikre dig mod næste vinter nu, hvor budgettet rækker. Læs her, og få forslag tre grønne alternativer.

Træpiller er grønne

At fælde træer og lave træpiller virker ikke just miljøvenligt ved første tanke. Men varmer du dit hjem op med et pillefyr ved at bruge billige træpiller, er det faktisk mindre CO2-udledende, end hvis du bruger strøm. Det vil også være et billigere alternativ, da træpillers priser ikke svinger i takt med oliemarkedet.

Hvis du ikke øler dig overbevist om, at priserne for opvarmning falder inden næste vinter, kan det betale sig at skifte over til at anvende et pillefyr med træpiller hen over sommeren og efteråret. Vær dog opmærksom på de regler og love, der følger med, og undersøg, hvorvidt dit hjem har tilladelse til at huse et pillefyr.

En biopejs

En anden miljøvenlig varmekilde er biopejsen. Ligesom pillefyr med træpiller, er biopejse heller ikke afhængige af oliepriser, men af biobrændsel, som du selv køber. Biobrændsel laves af biologisk materiale, typisk dødt plantemateriale, og det er derfor en mere klimavenlig opvarmningskilde end eksempelvis gas eller strømvarme.

Biopejse fås i mange forskellige varianter, og de er ikke ret besværlige at installere. Det vil dog kræve en tilladelse, ligesom det gælder for pillefyret. Derfor vil det kræve, at du undersøger dette forhold, hvis du ønsker at bruge en biopejs som ny varmekilde.

Fjernvarme er på fremgang i Danmark

Endnu en grøn kilde, du også kan undersøge at skifte til, er fjernvarme. Det er specielt en fordel, fordi muligheder på fjernvarme er på hastig fremgang i Danmark, ikke mindst på grund af politisk pres, men også grundet generel efterspørgsel på grønnere energikilder.

Fjernvarme sker ved opvarmning af vand, der regulerer temperaturen i et hus, og får i mange tilfælde sin energi fra grønne kilder. Mange danske boliger vil få adgang til det de kommende år, og vil du spare på strømmen, bør du undersøge, om dit er et af dem.

Det kan betale sig at skifte til grøn varme, og ønsker du at se det ske, bør du handle nu, mens vejret åbner op i økonomien, og inden vinteren gør det trangt igen.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem JFMs kommercielle afdelinger og en annoncør.

JFMs uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på JFMs nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til JFMs nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra JFMs uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.