Annonce
Visti Ernstsen havde valgt bov af svin, kogt med løg, laurbær, sorte peberkorn og så lidt eddike. Eddike? - Ja, sådan har jeg lært det, det er en juletradition, lød hans forklaring. Og kødet skåret op i tern. - Så man kan se, hvad der er i, forklarede han. Foto: Mette Mørk
Horsens Posten

Hvordan har sylten det?

Sylten er ufortjent på vej ud af det danske julefrokostbord. Det mener en lille flok eksperter, der gerne vil have den klassiske spise tilbage igen. Vi satte dem stævne til en snak - og en prøvesmagning.

Annonce
  • Mette Mørk
    Visti Ernstsen havde valgt bov af svin, kogt med løg, laurbær, sorte peberkorn og så lidt eddike. Eddike? - Ja, sådan har jeg lært det, det er en juletradition, lød hans forklaring. Og kødet skåret op i tern. - Så man kan se, hvad der er i, forklarede han. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Steen Friis havde valgt nakkefilet af svin og kogte med løg, laurbær og salt. Visuelt havde han valgt den mere findelte version. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Jacob Lyreskov havde valgt braiserede svinekæber, kogt sammen med nelliker og korianderfrø. Brown ale var hældt i suppen for at give sylten et mere rustikt look. Kødet skåret i tern, så strukturen træder frem. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Sylten har det svært i dag, og det gav tænksomme snakke om, hvad der skal til. ?Mere fokus? var de fire eksperter enige om, og deres enighed rakte så vidt, at Lars Olesen tog initiativ til en serie syltedage på Den Gyldne Hest i Thonbogade, hvor de tre kokke vil sætte spot på sylte. Fra venstre: Jacob Lyreskov, Lars Olesen, Steen Friis og Visti Ernstsen. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Det bliver ikke jul uden sylte på bordet. Sylte er en fantastisk spise, mener Visti Ernstsen (tv.), Jacob Lyreskov (midten) og Steen Friis (th.) Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Måske et af julebordets visuelt stærkeste kort? Det mener vores eksperter i hvert fald, og der var tre vidt forskellige bud på syltelooket. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Kornings Kro lagde rammer til syltesnakken og -smagningen. Foto: Mette Mørk
  • Mette Mørk
    Den Gyldne Hest leverede øllet til anledningen. Der var bl.a. stout, brown ale og india pale ale. Alle øl, der ifølge Lars Olesen går godt til sylte. Foto: Mette Mørk
Horsens Posten

Nyt kor kan blive byens største - flere tusinde er inviteret med

Annonce
Horsens Posten

Er din nabo også blevet mere stille om søndagen? Måske er han en del af havetendens

Annonce
Horsens Posten

Lua Garn åbnede for fire måneder siden: Sådan går det i dag

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lokal bank indskrænker åbningstider: - Vi oplevet en markant ændring i behovet fra vores kunder

Horsens Posten

10.000 til klassekassen: Tre børn fra Horsens viste mesterligt talent for flisemønstre og forårsruller

Horsens Posten

This is my life: Det kommer indefra, når Maia hver aften går på scenen

Horsens Posten

Iværksættere åbner butik i Bytorv Horsens - og der er plads til flere

Horsens Posten

Jeg vil røre noget i publikum: Jon drømte om operascenen, men i dag er det musical, der trækker

Horsens Posten

- Jeg har fumlet med tanken længe: Maskiningeniøren vil skabe liv i byen med danske retter og drinks

Horsens Posten

Temaaften med Bonderøven og professor i havmiljø: Hvordan redder vi den nødlidende Horsens Fjord?

Horsens Posten

Nyt spisested på Horsens Marina åbner 19 dage før tid: - Det skal være et sted for alle

Horsens Posten

Arend og Michael fik en skør idé: Nu vælter det ind med sangglade mænd

Horsens Posten

Anna åbner på den 3. adresse på tre måneder: Jeg glæder mig helt vildt

Annonce