Annonce
Horsens Posten

10 spørgsmål til Vibeke Jacobsen fra salon Hygge Saksen

Frisør Vibeke Jacobsen har netop fejret sin salon Hygge Saksens fem års fødselsdag. Hun er oprindelig fra Slagelse, men er faldet godt til i Jylland, som hun tilflyttede for otte år siden. Foto: Line Kyed
Karrieredrømmen var enten at blive soldat eller frisør. I dag klipper Vibeke Jacobsen på femte år i Borgergade.

Horsens: 55-årige Vibeke Jacobsen er født og opvokset i Slagelse og har boet i sin barndomsby store dele af sit liv. For otte år siden flyttede hun til Jylland. I dag bor hun med sin mand Kurt på et landsted i Tørring og driver firmaet Ydinggaard Akustikpuds ApS, der blandt andet har lavet lofter til Jørgensens Hotel.

For fem år siden overtog Vibeke Jacobsen frisørsalonen Madelux i Borgergade, som hun i dag har omdøbt til Hygge Saksen. Hun har 35 års erfaring i frisørfaget, heraf som selvstændig de 15 af årene.

Hvorfor blev du frisør?

Det drømte jeg simpelthen om at blive - enten det eller at blive soldat. Jeg var i hjemmeværnet, mens jeg stod i lærer som frisør, og på den måde fik jeg kombineret de to drømme.

Hvis du skulle skifte job, hvad ville du så lave?

Så ville jeg gerne arbejde med ældre eller psykisk handicappede børn. Jeg elsker at tage mig af andre og sørge for, at de omkring mig har det godt.

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

Det var at blive taget så hjertevarmt imod som selvstændig her i Horsens. De mennesker, der kommer her, er så rare og gode. Jeg føler mig velkommen som den, jeg er. Når jeg har fødselsdag, modtager jeg blomster og gaver fra kunderne. Fylder de rundt, køber jeg også en gave til dem. Mange af salonens besøgende har også været med hjemme og spise - for gode mennesker er der altid plads til hos mig.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

At jeg tør være åben og ærlig. På den måde har jeg mødt meget godt her i livet.

Hvordan slapper du af?

Det gør jeg blandt andet ved at strikke - lige nu bluser til mine to svigerdøtre. Jeg er også ved at lære den ene af mine børnebørn at strikke, Malou på syv år. Og så slapper jeg også af ved at tage på camping med min mand Kurt.

Hvem vil du helst være fanget sammen med på en øde ø?

Helt klart min mand. Kurt og jeg lever godt sammen. Vi er et godt match - også arbejdsmæssigt i vores firma Ydinggaard Akustikpuds.  

Hvem hører til blandt dine idoler?

1970'er musikgruppen Eagles og rock- og popbandet Supertramp. Og så selvfølgelig min mand.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Så ville jeg købe et hus til mine skønne forældre på 79 og 85 år.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

En god dag er, når jeg åbner døren til min salon og skal møde mine kunder. I min salon skal der være hyggeligt at komme - og de rammer skaber jeg, men bestemt også mine kunder. Jeg sørger for at byde på et glas hvid-, rød- eller rosevin og til jul kransekage med champagne. Nogle kunder kommer også forbi blot for at snakke og hygge. Det nyder jeg meget.

En ting, vi ikke vidste om dig?

Jeg tror, de fleste af mine kunder ved ret meget om mig. Men for udefrakommende kan jeg fortælle, jeg er en drengepige. Jeg elsker simpelthen at være praktisk - samle Ikea-møbler, sætte lamper op og så videre. Det praktiske får jeg i dag også udlevet på mit landsted ved Tørring, hvor jeg laver loppe- og julemarkeder og for øvrigt altid er i vigør med et eller andet projekt.


Mange af salonens besøgende har da også været med hjemme og spise - for gode mennesker er der altid plads til hos mig.

Vibeke Jacobsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce