Annonce
Horsens Posten

Bag Disken: Hos Mølbjerg bliver det i familien

Når kunden giver udtryk for at have fået en god vejledning, glæder det Nis Mølbjerg, indehaver af Mølbjerg Sko i Allégade/Smedegade. Foto: Marianne Husted
Nis Mølbjerg er anden generation i byens største skoforretning. For 20 år siden havde forældrene brug for en ekstra mand i butikken. "Og så blev jeg jo hængende", siger den nuværende indehaver.

Horsens: Nis Mølbjerg, 50 år, er anden generation i Mølbjerg Sko, som hans forældre, Peter og Ruth Mølbjerg, etablerede i 1964 i Smedegade.

Dengang var der flere butikker i Smedegade end på Søndergade, husker han, der voksede op lige over butikken og gik til hånde efter skoletid.

Den røde bil har i 30 år været et hit i afdelingen for børnesko og støvler. Her er det eleven Josephine sammen med Nis Mølbjerg. Foto: Marianne Husted

Nu er der blevet længere imellem butikkerne, men byens største skobutik med indgang fra både Smedegade og Allégade, bliver på adressen. Det store udvalg inden for sko til børn og voksne gør nemlig, at folk finder vej til forretningen, som er blevet udvidet ad flere omgange, så den i dag er på 800 kvadratmeter.

Annonce


Mine forældre manglede én i forretningen, og så kom jeg tilbage.

Nis Mølbjerg


Hvorfor blev du skohandler?

Mine forældre manglede én i forretningen, og så kom jeg tilbage. Som teenager var det ikke skohandler, jeg ville være, og jeg fortsatte da også med at læse på handelshøjskolen i Aarhus. Men som 30-årig passede det mig meget godt, og så blev jeg hængende.

Hvad er det bedste skulderklap, du kan få?

Det er, når kunderne bliver ved med at finde ind i butikken, selv om det ikke er i denne ende af byen, udviklingen foregår.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

Jeg ville fortsat gerne have med mennesker og salg at gøre, men med salg uden for huset.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

At generationsskiftet i 2007 fra mine forældre til næste generation er gået så gnidningsfrit og fredsommeligt.

Hvordan slapper du af?

Hjemme i haven i selskab med min kone og de tre børn i familien.

Hvem vil du helst være isoleret med på en øde ø?

Min kone. Hun arbejder også her i forretningen, men den er så stor, at vi ikke går op og ned ad hinanden hele dagen.

Hvem ser du op til – hvem inspirerer dig?

Jeg synes ikke rigtigt, jeg har nogen, jeg decideret ser op til.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Så ville jeg købe en stor autocamper, og når coronaen er overstået, skulle vi køre rundt nogle måneder i Europa. Hvis altså chefen kan undværes... Vi er meget glade for at rejse og tager ofte til Thailand.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

Det kan være en søndag derhjemme på terrassen. Eller en dag med mange kunder, som giver udtryk for, de er glade for den rådgivning, de har fået. Vi har stor viden om sko til børn, og vi har også uddannet os i at give vejledning til folk, som har brug for halv-ortopædisk fodtøj.

En ting, som vi ikke vidste om dig?

Vi er tre brødre, som leder hver sin Mølbjerg-butik. Mine to ældre brødre står for vores butikker i henholdsvis Randers og Brande.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Horsens Posten

Introduktion til Facebook

Annonce