Annonce
Horsens Posten

Bag disken: Jeg har altid villet være købmand - lige som morfar

Søren Hansen og hans medarbejdere åbnede Meny i Horsens nærmest samtidig med, at der blev meldt om de første corona-tilfælde i Danmark. Men det har alligevel været en god velkomst, de har fået i Horsens, forsikrer den 44-årige købmand. Foto: Marianne Husted
Købmand Søren Hansen og Meny inviterede til åbningsfest, da coronaen begyndte at rase. Trods restriktioner er der blevet taget godt imod det nye supermarked i Horsens.

Horsens: Da meldingen om den første danske corona-smittede ramte nyhederne, inviterede købmand Søren Hansen og hans personale til åbningsfest for den nye Meny på Jenny Kammersgaards Vej. Lige siden har butikken lige som alle andre andre måttet leve med corona-restriktioner.

Det er dog blevet til nogle af de events, som han som Meny-købmand havde planlagt. For eksempel gav det lige frem kø på vejen til slagtilbuddet "tøm en lastbil for øl og vand".

Velkomsten har der ikke været noget i vejen med. Der er blevet taget godt imod det nye supermarked, fortæller den 44-årige købmand, der kom fra jobbet som Meny-købmand i Herning og tidligere var Meny-købmand i Aarhus.

Annonce

Han har også en baggrund hos Coop, hvor han var i 20 år - blandt andet som udvikler inden for Superbrugsen. Han bor i Hedensted med sin kone Janni. De har fire børn i alderen tre til 20 år. I denne uge stiller vi ham ti spørgsmål i serien "Bag disken".

Hvorfor blev du købmand?

Jeg er nærmest vokset op hos Hoki-købmanden i Højen ved Vejle. Min morfar var købmand, og jeg har altid villet være købmand lige som morfar. Jeg kan huske, da han købte den første indkøbsvogn til butikken, og hvordan mel, sukker var anbragt i skuffer i købmandsdisken og blev vejet af. Faktisk har jeg den ene købmandsdisk hjemme hos mig selv i dag.

Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

Det er den positive modtagelse, jeg har fået her i Horsens.

Hvad ville du gerne lave, hvis du ikke skulle beskæftige dig med det, du laver i dag?

Jeg er meget glad for at være købmand, men jeg er også meget interesseret i vin, så hvis det absolut skulle være noget andet, kunne være sommelier. Jeg tager normalt på et par vinture om året med gode venner.

Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

Det er nok mit væsen. Jeg tror, jeg er god til at møde folk i øjenhøjde og god til at få medarbejderne til at gøre det samme. I øvrigt kalder vi dem "madarbejdere" her hos os. Jeg har det bedst med et uformelt arbejdsmiljø, hvor vi har det godt med hinanden. Og så har jeg den holdning, at jeg skal være den, der er nemmest at undvære, fordi vores folk er så dygtige, at de selv kan løse opgaverne.


Jeg tror, jeg er god til at møde folk i øjenhøjde og god til at få medarbejderne til at gøre det samme.

Søren Hansen


Hvordan slapper du af?

Det gør jeg sammen med min familie, god mad, en gåtur og ved hygge i haven.

Søren Hansen iført visir - er altid klar til at møde kunderne i øjenhøjde. Foto: Marianne Husted

Hvilken person kunne du tænke dig at spise middag med?

Jeg må jo ikke sige min kone. Hende kunne jeg ellers godt tænke mig at spise en middag  med alene. Vi har jo haft blebørn i 20 år. Ellers skulle det være vinproducenten Knud Kjellerup, som bor i Frankrig, og Peter Sisseck, der dyrker vin i Spanien og er kendt for Pingus-vinen.

Hvem har inspireret dig?

Helt klart min morfar og hans værdier, hvor service og kvalitet skulle gå hånd i hånd. Sådan har jeg det også.

Hvis du vandt en million, hvad skulle pengene bruges til?

Så skulle vi have et sommerhus ved Vesterhavet.

Hvordan ser en god dag ud for dig?

Hver dag er en god dag. Jeg glæder mig til at komme på arbejde, og jeg glæder mig til at være sammen med familien. Jeg trives med hverdagene.

En ting, som de fleste nok ikke vidste om dig?

Du får, hvad du ser. Jeg gemmer ikke på hemmeligheder.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce