Annonce
Horsens Posten

Billedskole spidser pennen i cyberspace: Nu kører Verdens Længste Tegnefestival

Billedskolens mangeårige leder Jannik Broz har masser af erfaring i at stå ansigt til ansigt med landets tegneglade børn og unge. På grund af covid-19 opererer skolen imidlertid i stigende grad i cyberspace, og online-erfaringerne har været så gode, at Verdens Længste Tegnefestival nu er virkelighed. Arkivfoto: John Randeris 
I marts aflyste corona-krisen årets Tegnefestival, som vi kender den. Nu har Billedskolen Horsens skruet op for festival-blusset. Netop på grund af pandemien.

Horsens: Om Billedskolen Horsens skriver sig ind i Guinness Rekordbog, vides ikke, men det er angiveligt et bud på en global rekord, som den lokale skole for tegneglæde netop har skudt i gang.

Verdens Længste Tegnefestival er navnet på et næsten fire måneder langt forløb, som billedskolen lancerede 1. december med et væld af online-festival-tilbud på skolens hjemmeside og sociale medier.

Tegnefestivalen i Horsens finder normalt kun sted i en enkelt uge i marts. På grund af covid-19-situationen blev dette års festival imidlertid aflyst og afløst af en udgave i cyberspace.

Online-satsningen blev en øjenåbner, forklarer billedskole-leder Jannik Broz.


På trods af covid-19 har 2020 været et eventyrligt år for Tegnefestival og DM i Tegning.

Jannik Broz


Annonce

I kontakt med over 45.000

- På trods af covid-19 har 2020 været et eventyrligt år for Tegnefestival og DM i Tegning. Aldrig har vi været i kontakt med og interageret med så mange børn, unge og voksne, som efter vi har rykket vores aktiviteter online. Det er en succes, vi har i sinde at gentage med Verdens Længste Tegnefestival, udtaler han i en pressemeddelelse.

Verdens Længste Tegnefestival

Billedskolen Horsens vil gerne nå ud endnu flere børn og unge. derfor har skolen lanceret Verdens Længste Tegnefestival.

Festivalen begyndte 1. december og varer til 20. marts, og i den periode kan festivaldeltagerne engagere sig i mange forskellige tilbud, der kredser om læring og en fælles kærlighed til tegning.

Her er billedskolens egne bud på højdepunkter:

  • Julekalender: Hver dag i december frem til juleaften kan børn og unge glæde sig til en ny tegneopgave. Opgaverne frigives hver morgen på Facebook-siden Tegnefestival / DM i Tegning og på Instagram-profilen @tegnefestival.
  • TegnefestivalTV: De næste fire måneder offentliggør festivalen en række live-sendinger på Facebook, som både inviterer til fællesstegning, konkurrencer og "Sammen om kunsten – digital kunstformidling og samskabelse" i samarbejde med de fire danske museer: Aros Kunstmuseum, Horsens Kunstmuseum, Johannes Larsen Museet og Storm P. Museet.
  • Tegne-battles: Lokale grundskoler, gymnasier og efterskoler inviteres til at deltage i tegne-battles, som udspiller sig fysisk og/eller online.
  • Tegnefestival og DM i Tegning: I uge 11 åbnes for workshops for hele familien, arrangementer for skoler og events for voksne. Ugen afsluttes med årets DM i Tegning for de 9-21-årige, der afvikles live på Horsens Kunstmuseum 16. marts kl. 11-18.

Billedskolen uddyber, at den i 2020 var i kontakt med flere end 45.000 unge via sine online aktiviteter. Med de erfaringer i penalhuset er festival-perioden nu kraftigt udvidet med alt fra julekalender til tegnebanko og workshops.

- I 2020 lærte vi, at der er enormt mange børn og unge, som sidder derhjemme og savner et visuelt kreativt fællesskab. Ved at skrue op for vores online tegne-aktiviteter og tilbyde dem over en længere periode kan vi nå ud til et endnu større publikum, lyder det fra Jannik Broz.

Annonce

Finalen er corona-sikret

Selv om festivalen nu breder sig online, er kulminationen - næste års Tegnefestival i uge 11 - fortsat planlagt som en begivenhed i den fysiske verden.

Da inviteres børn og unge fra hele landet til DM i Tegning på Horsens Kunstmuseum, men viser det sig, at covid-19 til den tid stadig forhindrer fysiske møder, kan finalen også afvikles via nettet, oplyser Billedskolen Horsens.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Tirsdagens coronatal: Det går langsomt med både smitte og vacciner i Horsens Kommune

Horsens Posten

Nej tak til bearnaisesovs og brune kartofler - Winnie Rahbek kan ikke se sig selv andre steder end som ansat i Bog & idé

Annonce