Annonce
Horsens Posten

De begyndte i kriseårene - og fik en forrygende start

"Blæksprutte" Marianne Jeppesen og indehaver Lotte Johansen er parat til at fejre ti års dag for modebutikken Lottes. De har begge været med alle ti år, og de går stadigvæk på arbejde med et stort smil på læben. For dem er arbejdet i Lottes en livsstil. Foto: Marianne Husted
Lottes kan fejre ti års jubilæum 25. februar. Indehaver Lotte Johansen og "blæksprutte" Marianne Jeppesen er klar til ti år mere.
Annonce

Horsens: Snedriverne lå højt. Frosten var hård, og man skulle bevæge sig forsigtigt i det glatte føre på Søndergade. Alligevel stod kunderne i en lang Bilka-agtig kø gennem hele butikken, da Lottes havde første åbningsdag 25. februar 2010. Der måtte ligefrem hyres ekstra kassedamer i åbningsdagene.

Også de økonomiske vinde var isnende kolde. Finanskrisen buldrede løs, da ægteparret Claus og Lotte Johansen sagde farvel til trygge job som lønmodtagere for at kaste sig ud i en tilværelse som selvstændige.

- Men det var det rette tidspunkt for os, siger Lotte Johansen, der havde fået lyst til at arbejde lidt flere timer, da børnene nærmede sig voksenalderen. Og det skulle være i egen butik efter langvarige ansættelser i flere af byens modebutikker.

Mode har ingen alder - og butikken har da også kunder lige fra konfirmationsalderen og til et pænt stykke op i senioralderen. Hos Lottes er de altid parat til at hjælpe med at finde et outfit, som kunderne bliver glade for. Foto: Marianne Husted
Annonce

Masser af erfaring

Nu kan de sammen med butikkens "blæksprutte", Marianne Jeppesen, fejre ti års jubilæum

Med sig havde de masser af erfaring. Lotte Johansen havde arbejdet i Modecentret i 24 år og i Pigernes Butik i 6 år. Claus Johansen var sælger inden for tøjbranchen, havde været direktør hos Silbor og i sine unge dage arbejdet hos bl.a. Mister og Biledgaard. Marianne Jeppesen og Lotte Johansen havde været kolleger, og Marianne Jeppesen var på barsel, da hun fik tilbuddet om et job hos Lottes indrettet til en mor til tre.

Også en investor var på plads. Torntoft & Mortensen var engageret i butikken frem til 2014. Det tog dog lidt tid at finde de rette lokaler, men så opstod muligheden på Søndergade, hvor lokalerne midlertidigt var udlejet til Fætter BR. 1. februar overtog de lokalerne, og 25. februar kunne de åbne med en butiksindretning, som er helt sin egen, da der er tale om specialdesign.

Annonce

God fornemmelse for smag

Lotte og Claus Johansen har ikke fortrudt et øjeblik, at de åbnede egen butik. Marianne Jeppesen er i de ti år gået glad på arbejde hver eneste dag. Hun dekorerer vinduer, laver vagt- og ferieplaner, ekspederer og er med på messer og indkøbsture.

- Lotte og jeg kender hinanden så godt, at vi ni ud af ti gange vælger det samme fra en kollektion til butikken. Vi har begge en god fornemmelse for, hvad kunderne gerne vil have, siger Marianne Jeppesen.

Lotte Johansen fortsætter, at der godt kan være en verden til forskel på, hvad der sælger i København, og hvad der sælger i Horsens. Det skal ikke være outreret, men smart modetøj til fornuftige priser.

Annonce

Leverandører

Hos Lottes har man holdt fast i ni ud af ti tøjmærker som for eksempel Esprit, Culture, Pulz og Inwear. Det betyder et nært og godt samarbejde med leverandørerne, som også træder til med en hjælpende hånd, når det er nødvendigt.

Det blev det for syv år siden, da Claus Johansen blev ramt af en hjerneblødning og lå i koma i 12 dage. Da overtog Marianne Jeppesen alle opgaver med god støtte fra leverandørerne, venner og personale.

Det er ikke det eneste uvejr, parret har prøvet i de første ti år. Efter de første succes-rige år i Horsens besluttede parret at åbne Esprit-butikker i Horsens og Kolding i 2011 og 2012. Begge butikker gav underskud, og parret valgte at sælge dem til Bestseller.

Efter sygdom og salg af to butikker valgte de at koncentrere sig om Lottes. Det er parrets tredje "barn". Butikken med fire ansatte og fire hjælpepiger er da også som en familie, som har det sjovt i hinandens selskab, bekræfter Marianne Jeppesen og Lotte Johansen.

Annonce

Mode ved et tilfælde

Og som de alle tre smilende siger, så var det tilfældigheder, der afgjorde, at de skulle arbejde i tøjbranchen. Marianne kunne vælge mellem læreplads i Silvan eller Biledgård. Lotte fik som 15-årig eftermiddagsjob hos Pigernes Butik og endte med læreplads der, men det kunne have været alt muligt andet. Og Claus Johansen ville som 18-årig bare ud af skolen og sagde ja tak til en ledig læreplads hos Jens Møller.

Men de er alle glade for, at det blev tøjbranchen. Her er der fart over feltet, og ikke to dage er ens. Og de er glade for de mange faste kunder, som de nyder at servicere, så de går tilfredse ud af døren. De er alle klar til ti år mere - men måske med lidt mere fritid. Deres liv er, som Claus Johansen siger det med et smil: "Lottes, Lottes og Lottes".

Reception 28. februar kl. 13-16 for Lottes og Marianne Jeppesen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce