Annonce
Horsens Posten

Der er ingen tvivl om, hvad børnene har glædet sig mest til

- Jeg elsker skolen, lød det fra syvårige Vera Pedersen. Det var mandag morgen svært at finde børn, der ikke glædede sig til at komme i skole igen. Foto: Morten Pape
Eleverne i 0. til 4. klasse er tilbage i skole igen, og hvis der er noget, de har savnet, så er det hinanden.
Annonce

Torsted: Endelig!

Sådan har både børn og forældre sikkert tænkt, da det endelig blev meldt ud, at 0.-4. klasserne igen kunne møde ind på skolerne og modtage undervisning ansigt til ansigt med lærerne - og ikke mindst med kammeraterne siddende ved siden af.

Mandag morgen er der i hvert fald intet andet end glæde at spore, da Horsens Folkeblad besøger Østerhåbskolens afdeling i Torsted og spørger børnene, hvad de ser frem til ved tilbagekomsten til skolen - og hvad forældrene tænker om at sende børnene afsted.

Luca glæder sig mest til at se vennerne

Det har været hyggeligt nok med hjemmeundervisning, men nu er det også tid til at se vennerne igen, kunne Luca Toftgaard og mor Kirstine Toftgaard fortælle. Foto: Morten Pape

Lillebror Felix Toftgaard på syv år er så begejstret for at komme tilbage i skole, at han farer rundt på legepladsen. Storebror Luca på ni år sætter i stedet et par ord på, hvad han ser frem til.

- Jeg glæder mig til en masse ting. Mest at se mine venner. Og lærerne, siger Luca, mens Kirstine Toftgaard kan supplere og fortælle, at det bliver godt for børnene at modtage undervisningen fysisk, så de ikke længere skal sidde og kigge på computeren.

Hun er slet ikke bekymret for, at børnene samles i klasserne.

- Jeg synes også, det fungerede godt i foråret, og nu har de vænnet sig til at holde afstand, være i grupper og spritte af.

Godt med struktur i hverdagen igen

Som de fleste andre havde familien Mikkelsen også hænderne fulde, da børnene skulle have et hav af ting med tilbage i skole. Fra venstre er det Thora, Jesper, Bettina og Freja. Foto: Morten Pape

Niårige Freja Mikkelsen synes egentlig, det har været okay med hjemmeundervisning, men hun glæder sig til at vende tilbage til en mere normal skoledag i 3.c:

- Jeg glæder mig til at se vennerne igen. Og til at lave lektier og opgaver, ligesom vi plejer, siger hun, mens en lidt mere genert lillesøster, Thora på seks år, synes det samme.

Hos forældrene, Bettina og Jesper Mikkelsen, er der ingen bekymringer i forhold til at sende børnene i skole igen. De opvejes i hvert fald af det praktiske.

- Det er helt perfekt, at vi igen kan få noget struktur i hverdagen og nemmere få det hele til at hænge sammen, siger Bettina Mikkelsen.

Godt for både det sociale og det faglige

Laura Storm har været i nødundervisning i perioder under nedlukningen og dermed været sammen med andre børn, men derfor glædede hun sig stadig til at komme tilbage i sin 0. klasse igen. Også for det faglige er det en god ting, kunne far Jesper Storm fortælle. Foto: Morten Pape

Det er også vennerne, som syvårige Laura Storm ser frem til at mødes med igen, når klokken ringer ind.

Og af samme årsag er far Jesper Storm også glad for, at skolens lokaler igen er åbne for undervisning.

- Det er helt fint, at de får det sociale tilbage igen. Laura har været i nødpasning, men vennerne har været savnet, og i forhold til det faglige er det også dejligt, at børnene igen kommer afsted i skole, siger han.

Kontrasten har været til at mærke

Mette Guldager har som så mange andre forældre kunnet se, at børnene har savnet det sociale, som de kan få, når de nu mødes i klasserne. Foto: Morten Pape

Bare det at komme tilbage bliver rart, fortæller otteårige Viktor Guldager:

- Jeg glæder mig bare til at være sammen med vennerne igen. Det har været irriterende at være hjemme, så det bliver godt at komme tilbage.

For mor Mette Guldager er det også rigtig godt, at Viktor kan vende tilbage i anden klasse.

- Vi har virkelig kunnet mærke kontrasten mellem at være hjemme og komme i skole, og det bliver godt, at han igen kan komme afsted og få noget struktur og fællesskab - det har især været savnet. I forhold til at se vennerne har Pokémon Go nærmest været det mest sociale, vi har kunnet tilbyde, siger hun.

Vera elsker skolen

En i forvejen begejstret Vera Pedersen fik et endnu større smil på læben, da hun fik øje på en af de veninder, hun havde savnet under hjemmeundervisningen. Foto: Morten Pape

Vera Pedersen på syv år kan slet ikke skjule sin begejstring, nu da hun endelig kan se venner og lærere igen.

- Jeg kan godt lide, at vi kommer tilbage igen. Jeg elsker skolen, lærerne og at lave opgaver, siger hun.

Mor Lisa Pedersen er også glad for, at dørene til skolen er åbnet igen.

- Jeg har kørt hjemmeskole fra otte til 12 og arbejdet derefter, og det har været presset, udfordrende og stressende, så det er dejligt, at vi nu kan komme på arbejde igen, siger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Horsens-borgmester glæder sig over lempelser - men havde håbet og troet på mere

Horsens Posten

Jublende citychef: Det bliver som at lukke køerne ud på græs

Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Annonce