Annonce
Horsens Posten

Efter et år med blomsterbutik: Det har været et helt vildt år

Regitze Høeg Henriksen er glad for, at hun sagde ja, da hendes mor foreslog hende at overtage Tromborg Blomster. Foto: Marianne Husted
Regitze Høeg Henriksen overtog for et år siden Tromborg Blomster efter sin mor. Hendes frivillige arbejde kommer hende til gavn i driften af den store butik med ni ansatte.
Annonce

Horsens: Regitze Høeg Henriksen, 31 år, tøver ikke et øjeblik med at erklære, at hun er 100 procent i sit rette element.

For et år siden overtog hun Tromborg Blomster på Sundvej fra sin mor Karin Høeg Johansen, der havde drevet butikken i ti år.

Men hun fik dog nærmest et dolkestød i maven, da statsminister Mette Frederiksen i marts trådte frem på tv-skærmen og lukkede Danmark ned. Den blomsterdekoratør-uddannede Regitze Høeg Henriksen stod ikke alene med ansvaret for butikken, men også for ni ansatte.

De første 14 dage var da også stille.

- Men så eksploderede blomstersalget. Det har bare været det vildeste år, siger Regitze Høeg Henriksen, som i december havde arbejdsuger på 80 timer.

Danskerne begyndte nemlig at sende blomster som kærlige hilsner til hinanden og til dem, som har siddet og stadig sidder isoleret på grund af corona-smitten. Alene i juledagene fra 24. til 26. december blev der solgt 700 buketter fra Tromborg Blomsters otte automater.

Regitze Høeg Henriksen med en luksusbuket med eksklusive bLige nu kunne det være protea, ranunkler og helleborus. Det er en buket, hvor man kan blive ved med at opdage nye blomster. Foto: Marie Amme/Tromborg Blomster
Annonce

Elsker blomster

Hun er oprindeligt uddannet inden for restaurationsbranchen, men arbejdstiderne harmonerede dårligt med et familieliv med to små børn. Derfor foreslog hendes mor, at hun tog uddannelsen til blomsterdekoratør med henblik på at overtage butikken.

- Det passer mig meget bedre end at stå i en hotelreception og sige: "Her er nøglerne, og der er morgenmad fra kl. 7 til 10", smiler hun, der trives i et job med fuld fart på, hvor dagene aldrig er ens.


Vi leverer et solidt håndværk, og derfor er buketterne også dyrere end dem, du kan få i et supermarked.

Regitze Høeg Henriksen


Og så elsker hun både blomster og at servicere kunder, så de forlader butikken med den buket eller blomst, som de bliver glade for at få eller give.

- Vi leverer et solidt håndværk, og derfor er buketterne også dyrere end dem, du kan få i et supermarked, siger Regitze, der roser sit hold af faguddannede kvinder, som på hver sin måde er stærke i blomsterfaget.

Annonce

Automatiseret arbejdsgang

Regitze Høeg Henriksen har brugt sit første år på at automatisere nogle arbejdsgange. Der står selvbetjeningsautomater i blandt andet Torsted, Hovedgård, Stensballe, Mårslet og Højbjerg. I stedet for at personalet binder buketter til de otte automater ind imellem ekspeditionerne har hun flyttet binderiet ud på sin landejendom i Odder, hvor en ansat står for blomsterne til automaterne.

Hun har fornyet og moderniseret sin hjemmeside, og så har hun kastet sig ud i den store modedille inden for blomsterverdenen. Nemlig at arbejde med buketter og blomsterdekorationer af evighedsblomster, som er behandlet med plantefarver. De kan som ordet siger holde meget længe.

En buket i markstyle. Den er kendetegnet af små piblende blomster, et virvar af farver, former og udtryk. Det er indbegrebet af dansk sommer. Foto: Maria Amme

Det er også moderne med buketter, som afspejler utæmmet natur med de meget populære græsarter, kan hun fortælle.

- Og så tager man aldrig fejl af tulipaner i januar. Lige om lidt handler det om små spæde forårsblomster, siger hun, der selv er glad for helleborus også kendt som jule- eller påskeklokke, ranunkel og de små forårsblomster.

Annonce

Gavn af at have været frivillig

Regitze Høeg Henriksen er ikke et øjeblik i tvivl om, at hun i sit virke som selvstændig har glæde af sine år som frivillig. Hun har været med til at opbygge en af Danmarks største islandshesteklub, Aska, som hun var formand for frem til, at hun overtog Tromborg Blomster.

- Når man har stået i spidsen for et stort islænder-stævne, så kan man klare alt, siger hun med sin smittende latter.

I alt otte selvbetjeningsautomater har Tromborg Blomster nu stillet op i et stort geografisk område. Blandt andet i Højberg. Foto: Maria Amme

Her handler det også om at samle et team, der skal løfte i flok, og at have styr på alle opgaver. Som foreningsmenneske har hun også arbejdet med budgetter, der skulle fremlægges for en stor forsamling.

Annonce

Ridepige

- Jeg er ridepige bigtime, erklærer hun.

En ridetur en meget tidlig morgen, hvor spindelvævet lægger sig som et tæppe om grantræerne i Mols Bjerge. Det er den ultimative lykkefølelse for hende.

Det er det også at gå på opdagelse og opdage en lille sart påskerose eller en hel ny blomst, som hollænderbilen netop har afleveret, lyder det begejstret fra hende, der også prioriterer tid til at være hjemme hos sine børn på fem og syv år.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

En dobbelt danmarksmester, to dygtige fodboldtrænere og enhver svigermors drøm: Unge horsensianere hyldet hver for sig

Horsens Posten

Butikker holder i, men der er dystre toner: Vores sunde forretning smuldrer. Denne nedlukning er hårdere. Det kan næsten ikke blive værre

Annonce