Annonce
Horsens Posten

En håndfuld nye madsteder, ny direktør og markant ombygning: Posthuset 2.0 åbner på fredag

Jeppe Truelsen (forrest) blev ansat som økonomi- og it-ansvarlig, men viste sig hurtigt at have ledelsesmæssige evner. Nu er han direktør og daglig leder på Posthuset. Foto: Daniel Nielsen
Streetfood-projektet Posthuset startede i oktober, blev sat på standby i december på grund af strammere restriktioner og har nu brugt et lille halvt år på åbning 2.0. Alle 10 stadepladser er besat, og fredag 4. juni åbnes dørene igen.

Horsens: Da Posthuset slog dørene op for et nyt street food-mekka i oktober 2020, havde ingen regnet med, at det blot blev for en kort bemærkning - en aperitif.

Kun godt to måneder senere måtte der lukkes ned for skaldyrs-platter, luksus-hotdogs og vietnamesiske forårsruller: Coronaen var tilbage.

4. juni kl. 11.30 er Posthuset klar til åbningen af Streetfood 2.0, som de selv døber det, og de seks måneder er ikke brugt i hængekøjen:

Annonce

- Ude og inde har håndværkerne været i gang. Der er tænkt nyt og bæredygtigt i alle kroge. Resultatet er hyggelige miljøer og siddeområder, hvor gæsterne nemt kan finde et passende sted til en god hyggestund eller et hurtigt måltid. Alle funktioner og muligheder i hele huset og på udearealerne har været genovervejet og har fået en opgradering eller ombygning, lyder det i en pressemeddelelse fra Karina Møller, der sammen med sin mand Carsten Vejby Møller står bag investeringen i det gamle hovedposthus i Lichtenbergsgade.

Ny direktør på plads

Karina Møller har haft titel af direktør, men fremover beklædes den post af Jeppe Truelsen, der tidligere stod med ansvaret for økonomi og it. Nu får han lov at favne bredere som daglig leder af stedet.

- Jeg trækker mig fra den daglige ledelse og bliver del af bestyrelsen sammen med min mand. Det har vi tænkt over et stykke tid. Vi har et potentiale i nogle mennesker, som skal have lov at udfolde sig, siger Karina Møller.

Bryan Francisco er gastronomisk chef på Posthuset med overordnet ansvar for mad og drikke. Han får også ansvaret for fester og events på førstesalen, der officielt får navnet "1st Floor". Her serverer han til en fest dér. Foto: Daniel Nielsen

Bryan Francisco, der har en fortid hos blandt andet Treetop Restaurant i Vejle og senest Café Gran i Horsens, fortsætter som gastronomisk chef med overordnet ansvar for mad og drikke, og han får tillige ansvaret for event og fester på 1. salen.

Kenneth Godthaab er ny barchef og er omkring de 30 år nøjagtig som kollegerne Bryan Francisco og Jeppe Truelsen. - De udgør et entusiastisk team og har det godt sammen, siger Karina Møller, der går fra direktør til bestyrelsesarbejde. Foto: Daniel Nielsen

Hans eks-kollega og ven Kenneth Godthaab bliver ny barchef med ansvar for tre barer, udeservering med mere. Der er etableret en udendørs bar som supplement til den indendørs udskænkning. Kenneth Godthaab stod inden nedlukningen for Posthusets pizzaer, pastaretter og surdejsbrød, men havde et ønske om nye udfordringer i branchen.

Streetfood og corona-restriktioner

Posthuset i Lichtenbergsgade kører efter følgende coronaregler, når der åbnes igen fredag 4. juni, oplyser indehaver Karina Møller:

”Hvis gæsten vil sidde ned indenfor, kræver det et coronapas. Det er er ok at hente mad og drikke indenfor og spise udenfor uden coronapas. Det er også ok at gå på toilet indenfor uden coronapas. For at opfylde påbuddet om kontrol vil der ved indgangen være en person med gul vest, der spørger gæsten, om han/hun sidder inde eller ude.”


Annonce

10 eksterne restauratører

I efteråret var otte stadepladser fyldt. Seks af dem var eksterne restauratører, mens pizza- og burgerstederne blev drevet af Posthuset.

- Vi har ikke selv boder længere, og det var del af hele øvelsen, fastslår Karina Møller, der glæder sig over 10 selvstændige restauratører og med spænding ser frem til, hvordan horsensianerne tager imod 2.0-versionen.

Kun én ekstern, der lavede latinamerikansk mad, er decideret stoppet, og så er der ellers rokeret lidt fysisk internt. Således bruges den tidligere pizzaovn nu til at bage pitabrød i A Chefs Pita.

Posthuset Streetfood

Posthuset Streetfood på Lichtenbergsgade genåbner 4. juni kl. 11.30, og de 10 stadepladser er besat således:

  • Dinis - indonesisk og sushi
  • Haddock & Friends – fish 'n' chips, moule frites, østers, risotto mm.
  • Saigon Kitchen – Vietnam
  • Kardemums - Syrien og Mellemøsten
  • Spis Is - is og desserter
  • InDish - Indien
  • Tarteletten - smørrebrød og danske klassikere
  • Njoy Thai Kitchen - Thailand
  • A Chefs Pita - pita, salater og frisk grønt
  • Burgerboden - burger og fritter

Delien Lokal åbner i det rum, der åbenbaredes, efter at en aflåst bankboks blev skåret ud.

Fire er gengangere fra efteråret

Annonce

Bankboks er blevet til deli

Som en bonus åbner Lokal - en ny deli med lokale specialiteter. Som tidligere omtalt i video og tekst i Folkebladet brugte en diamantskærer-virksomhed to dage på at skaffe adgang til et rum på seks kvadratmeter ved at skære en aflåst - og armeret - bankboks op.

- Vi vil gerne hylde de lokale helte, som sætter en ære i at dyrke og fremstille gode, sunde og lækre madvarer, lyder begrundelsen for den lille deli.

Den gamle budstue på 1. sal, hvor postpakker og breve førhen blev sorteret, er nu omdannet til et fest- og eventlokale. "1st Floor" rummer barer, køkken, en scene og nu også en vinterhave i retro-stil, oplyser Posthuset.


Vi vil gerne hylde de lokale helte, som sætter en ære i at dyrke og fremstille gode, sunde og lækre madvarer,

Karina Møller, medindehaver


I en tid, hvor vi skal holde afstand, kan vinterhaven benyttes af de "normale" gæster, når der er tryk på i stueetagen.

Genåbningen gøres ekstra festlig med blandt andet live-musik kl. 19-20.30 de to første weekender, 4.-5. juni og 11.-12. juni.

Koncerterne foregår på et nyindrettet øst-areal mellem Posthuset og P-huset i Levysgade.

Haddock & Friends er et af de blivende elementer i Posthusets projekt 2.0. Fotoet er fra efteråret, da der stadig summede af liv. 4. juni åbnes dørene igen. Arkivfoto: Morten Pape


Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Annonce