Annonce
Horsens Posten

Erfaren restauratør åbner restaurant på Havnen i Horsens: Der er ingen tvivl om, at det bliver meget anderledes

Allan Gram glæder sig til at åbne restaurant i hjembyen, hvor aftalen om lejemålet har været længe undervejs. Håndværkerne arbejder nu på indretningen, og han forventer at kunne åbne restauranten til august. Foto: Morten Pape
Han er fjerde generation som indehaver af Guldsmed Gram, men han er også på 20. år indehaver af spisestedet Eydes i Odense. Nu vil Allan Gram også åbne restaurant i hjembyen.

Horsens: Det er en erfaren restauratør, der snart er klar til at åbne restaurant i Pakhusene ved Havnetrekanten i Horsens.

Allan Gram, der er indfødt horsensianer og fjerde generation i Guldsmed Gram, arbejdede i en årrække efter sin studenteksamen på blandt andet Corfitz, Eydes Kælder, Horsens Ny Teater og Brøndums i Juelsminde, og i tre år drev han musikcafeen Emma i Nørregade, inden han i 2002 købte Eydes Kælder i Odense - en pub, der nogle år forinden var udsprunget af Eydes Kælder i Horsens. Dengang fungerede Eydes i Odense som pub med begrænset udvalg af mad, men Allan Gram valgte at sætte mere fokus på madoplevelsen, og i dag er Eydes Gastro Pub, som den i dag hedder, et af Fyns mest besøgte spisesteder.

Nu vil Allan Gram sætte fokus på madoplevelsen på havnen i Horsens.

Annonce

Han fortæller, at han for længe siden - omtrent halvandet år - blev kontaktet af Michael Antitsch Mortensen, den nu afdøde erhvervsmand, der stod bag byggeriet af blandt andet Pakhusene på Havnetrekanten.

- Han spurgte, om jeg var interesseret i at prøve at kigge på lokalerne. Det gjorde vi sammen, og så er vi siden gået ad den vej, fortæller Allan Gram.

Huset skal leve hele dagen

Måneder fulgte med tanker og visioner, og i over et år har Allan Gram sammen med samarbejdspartnerne tegnet på design og indretning af lokalerne, som han nu har lejet af Havnetrekanten, et selskab under M+ Ejendomme.

Pakhusene, et selskab under M+ Ejendomme, kunne allerede i 2020 udleje de 53 boliger ved havnekajen, og nu er lejeren til de 950 kvadratmeter restaurationslokaler også på plads. Allan Gram vil til august åbne spisestedet, som han hverken kalder café eller brasseri, men slet og ret restaurant. Navnet på den kommende restaurant er dog ikke på plads endnu. Illustration: Arkitema/M+ Ejendomme

Selskabet har opført Pakhusene, der rummer 53 lejeboliger fordelt i tre opgange samt restauranten i forlængelse heraf.

- Det lå Michael (Michael Antitsch Mortensen, stifter af M+ Ejendomme, red.) meget på sinde at skabe noget godt for området, og den opgave har vi sammen taget meget seriøst, siger Allan Gram.

Lige nu er håndværkerne i fuld sving med at gøre de cirka 950 kvadratmeter, som er fordelt på to etager, klar til formålet.

Sammenlagt bliver der cirka 200 siddepladser indenfor og 100 udenfor, oplyser Allan Gram, der faldt for rammernes muligheder med det samme:

- Det er fantastiske lokaler med højt til loftet og ikke mindst med god udsigt, siger han og tilføjer, at det er et hus fyldt af muligheder.

- Fordelingen på de to etager giver rig mulighed for at lave private selskaber, firmaarrangementer og alle mulige andre arrangementer af forskellig karakter.

Vi er ikke ude i fine dining, men det skal være lidt over caféniveauet.

Allan Gram

Tanken er, at det skal være et hus, som lever hele dagen med alt lige fra morgenmad til frokost, eftermiddagskaffe, alacarte og cocktails ud på aftenen, forklarer han.

Restauranten, som endnu ikke har navnet på plads, skal kunne tilbyde både en hurtig frokost eller middag samt helaftensoplevelser, understreger Allan Gram, som gerne vil appellere bredt til publikum i byen:

- Vi vil prøve at skabe noget, som mange har let ved at tilslutte sig.

- Vi er ikke ude i fine dining, men det skal være lidt over caféniveauet, siger han.

Annonce

Skal bruge 35-40 ansatte

Den kommende restaurant i Horsens bliver ikke en kopi af dét Eydes, som indehaveren står bag i Odense.

- Det bliver noget helt andet, og de to restauranter får ikke noget med hinanden at gøre. De skal leve hver sit liv, og i Horsens starter vi noget nyt, helt fra scratch, siger Allan Gram.

Beliggenheden er ingen ulempe, fastslår Allan Gram, der især er glad for udsigten fra sin kommende restaurant. Foto: Morten Pape

Han er involveret i alle sine forretninger, men har ansat ledere til at tage ansvar for den daglige drift, såvel i guldsmed-butikken i Vejle og i restauranten i Odense. Sådan bliver det også i Horsens, fortæller indehaveren, som allerede har køkkenchef og restaurantchef på plads.

Det gælder også flere andre af de ansatte, tilføjer Allan Gram, som forventer at skulle bruge i alt 35-40 ansatte, fordelt på forskelligt timetal.

- Det er ingen hemmelighed, at branchen er lidt udfordret på arbejdskraft, så det har været vigtigt at få dygtige folk, særligt til køkkenet, og få det på plads, før vi går i luften med noget, siger han.

Hvem der er hyret til at stå i spidsen af driften i Horsens, vil han endnu ikke afsløre.

Annonce

Anderledes med internationalt snit

Allan Gram forventer at kunne slå dørene op til sin ny restaurant til august.

Han glæder sig til påny at bygge noget op i hjembyen.

Ambitionen er, at det skal være anderledes, siger han. Hvordan det bliver anderledes, definerer han ikke helt konkret på nuværende tidspunkt, men siger:

- Der er ingen tvivl om, at det bliver anderledes. Det får blandt andet et internationalt snit over sig.

Det gælder både indretning og menu, tilføjer restauratøren.

Ambitionerne er store, afslører han, men først og fremmest er den helt store ambition, at alle skal føle sig velkommen i den ny restaurant.

- Jeg håber, at man får lyst til at trække nogle timer ud af en travl hverdag for at hygge og slappe af her i restauranten på Havnetrekanten, siger han.

- Og så håber jeg bare, at vi kan være med til at skabe det liv, som Michael Mortensen har ønsket, fastslår Allan Gram.

Annonce
Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Annonce
Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Annonce
Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nyt initiativ i Bytorv Horsens: Lær Ann-Britt, Johan og alle de andre ansigter at kende

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Hvad har smykker i guld og sølv samt et lille italiensk hotel til fælles med Kirsten Lind - det ene er et faktum, som hun trives godt i - det andet er et pure tænkt eksempel

Horsens Posten

Evan Blender nyder at komme på byens beværtninger: Nu vil han og sønnen skrive en bog om de brune værtshuse i Horsens

Horsens Posten

Som barn flygtede Admir med sin familie fra krigens rædsler i Bosnien - nu er deres integrations-succes endt på museum

Horsens Posten

Vise mænd fejrede 100 år med en gave, der vokser: 100 børn og borgmesteren har givet nyt liv til byens gamle losseplads

Horsens Posten

Farvel og tak: Nedrivningen af Fakta er i gang, men byggetilladelsen til Coop365-discount er endnu ikke på plads

Annonce