Annonce
Horsens Posten

Fællesskab i Sundparken er med i forskningsprojekt

Der bor mange unge med mod og lyst på livet i Sundparken. Nogle af dem deltager i fællesskabet One Unit, som nu bliver genstand for et forskningsprojekt. Arkivfoto: Michael Svenningsen
Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse sætter fokus på positive fællesskaber i udsatte boligområder i provinsen
Annonce

Horsens: Hvad betyder positive fællesskaber for, hvordan unge deltagere klarer sig. Og hvad betyder det for fællesskabet i øvrigt i et boligområde som Sundparken?

Det er spørgsmålene, som professor Rie Thomsen, Danmarks Institut for Pædagogik og Uddannelse, stiller sig i et nyt forskningsprojekt, hun er leder af. Fællesskabet "One Unit", som de to lokale Tan Minh Nguyen Tran og Ammar Ahmad har udviklet, indgår i projektet: Fælles om uddannelse". Lige nu bliver der søgt forskningsmidler til det.

- Hensigten er at undersøge den enkelte deltagers tiltro til sig selv til eksempelvis at gennemføre en uddannelse og indgå i et netværk. Det bliver også undersøgt, hvordan One Unit påvirker hele fællesskabet. Altså hvordan det har afsmitning på øvrige unge i Sundparken, forklarer hun.

For den enkelte deltager i One Unit vil det blive afdækket, hvordan de ser på, hvad de kan, og hvad de har af muligheder i fremtiden. Men også hvad initiativet i bredere forstand betyder for fællesskabet.

Annonce

Lignende projekt i Slagelse

Et tilsvarende projekt fra Slagelse indgår i forskningsprojektet. "Dandelions" er navnet på en frivillig forening i Ringparken, hvor de to stiftere, Ahmet og Mohammed, er vokset op. De har selv levet et liv på kanten af loven, indtil de fik gjort op med deres kriminelle fortid. Deres mission har siden været at holde de unge på den rigtige side af loven og hjælpe dem, der træder ved siden af.

Rie Thomsen, der er ansat ved Aarhus Universitet, bor i Slagelse, og det var her, hun stiftede bekendtskab med "mælkebøtterne", som Dandelions er det engelske ord for.

Hun fortæller om en forening, der i dag samarbejder med en tv-station, og som har fået dannet flere Danelions-grupper i lokalområdet.

- Selv om forskningen endnu ikke gået i gang, ved vi allerede nu, at de unge er megaglade for fællesskaberne, og at det gør en stor forskel for dem at være med, siger hun, der er optaget af, at forskningsmidler også skal komme projekter i provinsen til gavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Nu er Danmarks største bilvask klar i Horsens

Horsens Posten

Mette Frost og den nærmeste familie blev ramt af corona: Så sad jeg pludselig derhjemme med slægtsforskning og en bog

Annonce