Annonce
Horsens Posten

Fodboldstart skaber jubel hos familien Gindeberg

Villads, Brian og Selius Gindeberg glæder sig over fodboldens genstart - også selv om det "kun" er træning. Begge drengene spiller i AC Horsens, mens farmand er bestyrelsesmedlem i HFS. Foto: Morten Pape
Villads og Selius Gindeberg var vant til fodbold næsten hver dag, da tæppet i marts blev revet væk under idrætten. Nu står den på træning igen, og det glæder de sig til. Genstarten skubber også mere liv i det frivillige arbejde, far Brian udfører i HFS.
Annonce

Horsens: Endelig!

Nok må de ikke spille kampe endnu, men fodboldtræning efter to måneder på sidelinjen er grund nok til jubel for familien Gindeberg.

Far Brian sidder i bestyrelsen i HFS, mens knægtene Villads og Selius på henholdsvis 12 og 14 år begge spiller i AC Horsens. Fra weekenden var det igen muligt at mødes med holdkammeraterne til en gang træning.

Ja, hygiejnekravene er strikse, og spillet foregår i mindre grupper og med begrænsninger på hovedstød, indkast og nærkampe, men midt i en coronatid har lidt mindre end vanligt også ret.

- Jeg trænede to gange mandag, én gang tirsdag, onsdag, torsdag og ind imellem også fredag. Det hele stoppede på én gang. Det var mærkeligt, siger Selius om nedlukningen midt i marts.

Han er egentlig U15-spiller og nåede én forårskamp med AC, inden coronaen trak tæppet væk under fodbolden. Han er trods sin unge alder rykket op som U17-spiller i AC-regi.

Det er stort set kun blevet til fodtennis i haven, fordi banerne har været lukkede.

Brian Gindeberg

Annonce

Lillebror var syg da coronaen kom

Lillebror Villads spiller på U13-holdet, var vant til at træne fire gange ugentligt og har faktisk siddet ude endnu længere end de andre drenge:

- Jeg lå syg, lige inden coronaen kom med feber og hoste. Jeg nåede ikke at spille en eneste kamp, fortæller han om et forsømt forår.

Hans far supplerer med, at det var en ret hård omgang, men dog nok ikke corona. Det var på et tidspunkt, hvor der ikke blev sygdomstestet så intenst som nu.

- Jeg kom da lige fra en messe i Bangkok, hvor vi alle blev febertestet, inden vi fik lov at komme ind. Vi jokede lidt med corona dengang, siger Brian Gindeberg.

Han driver sammen med sin kone Amina forretningen Gindeberg Guld Sølv Ure på Søndergade og var i Thailand i jobmæssigt øjemed, da sygdomsbølgen stadig trådte sine barnesko.

Annonce

Fodbold med strenge regler

Vi mødte familien Gindeberg et par dage før, de igen blev lukket på græs på Langmarksvej.

Mange klubber har brugt ugen efter regeringens seneste udmelding om ungdoms- og breddeidrættens genåbning til at finde hoved og hale i de regler, der gør træningen anderledes end normalt. Så sent som dagen før interviewet var der lempet på det oprindelige regelsæt fra Dansk Boldspil-Union. Ordren lød på nul nærkampe, og selv om man rådede over en kæmpestor 11 mands-bane, måtte kun 10 mand inklusive træner være i aktion ad gangen.

Det er nu lempet, men der skal stadig tænkes i små grupper, flere trænere, tydeligt afmærkede baner og endda nummererede bolde, der følger den enkelte spiller. Desuden skal der sprittes flittigt af. Målmanden er den eneste, der med egne afsprittede handsker, må røre bolden med hænderne.

Netop det arbejde har i de seneste uger beskæftiget Brian Gindeberg (43), der i halvandet år har siddet i bestyrelsen i HFS.

- Vi havde et bestyrelsesmøde to dage før, det blev meldt ud, at fodbolden kunne genoptages. Vi havde hørt noget om, at det nok blev sådan - der var sluppet lidt ud mellem sidebenene på dem, der forhandler med Mette (statsministeren, red.).

- Med de seneste ændringer har det meget mere med fodbold at gøre igen. Vi kan ikke forlange alt af børn, siger han med henvisning til, at det er svært at undgå nærkampe - selv om der fra myndighederne stadig henstilles til, at der skal være mindst mulig kropskontakt.

Alle trænere og medlemmer er informeret om de gældende DBU-retningslinjer i coronaens tid. De løbende lempelser skal trænerne nok sørge for at implementere, når det går løs.

- Som formanden i HFS sagde: Det er f... svært at melde noget ud, når der hele tiden kommer nye retningslinjer, fortæller Brian Gindeberg om den hektiske tid op til genstarten.

Fodbold i coronaens skygge

Den professionelle idræt - herunder Superligaen og 1. division for mænd og kvindernes bedste række - har fået lov at starte med træning og turneringskampe, mens breddeidrætten starter med skrappere forholdsregler.

Brødrene Gindeberg fra HFS og alle andre unge og ældre landet over skal bl.a. agere efter følgende regler:

- Ingen officielle kampe.

- Maksimalt 10 personer inklusive træneren pr. bane.

- Deles en 11 mands-bane op i for eksempel fire felter, skal afmærkningen være tydelig med f.eks. kridt eller maling.

- Nærkampe/tacklinger var i første omgang forbudt, men onsdag blev der lempet, så de nu er tilladt - men de skal begrænses mest muligt.

- Hovedstød og indkast skal også begrænses.

- Hygiejnen er i fokus, så bolde, kegler, net etc. skal afsprittes før og efter brug.

Mange steder i Horsens og omegn er træningen startet i de seneste dage.

Læs mere om fodboldens coronaregler på hjemmesiden dbu.dk

Annonce

Masser af gaming på drengeværelserne

Med et smil siger han, at det blive rart at få børnene i gang med andet end gaming hjemme på værelserne.

- Jeg spiller da ikke så meget, lyder det fra en af drengene.

- Nej da, kun 18 timer om dagen, replicerer faderen.

I skrivende stund stod altså både fodbold- og skolestart for døren, så pludselig er det "tilbage til hverdagen" igen.

Drengene vil helst lade fødderne tale, men de nikker ja til, at det bliver rart at komme i gang, ikke mindst socialt.

- Det er stort set kun blevet til fodtennis i haven, fordi banerne har været lukkede, siger Brian Gindeberg.

Villads går lidt endnu på Østerhåbskolen i Torsted, hvor familien før har boet. Nu er de rykket til sygehuskvarteret, og yngstesønnen skal på sportslinjen på Langmarksvej efter sommerferien. Dér går Selius i forvejen. Et par af hans ugentlige træningspas er i regi af skolen.

Villads Gindeberg er 12 år og spiller på AC Horsens' U13-fodboldhold. Foto: Morten Pape
Annonce

Far var en løve i bur

Brian Gindeberg måtte i et par uger lukke sin forretning på strøget.

- Jeg gik rundt som en løve i bur og var frustreret, fortæller han.

Siden åbnede butikken igen, og der har været pænt med kunder, lyder det.

En medarbejder vender snart tilbage i forretningen og supplerer indehaver-parret, mens en anden ansat er hjemsendt lidt endnu.

- Vi er bange for et dyk, erkender Brian Gindeberg om ur- og smykkeforetningen, der blev grundlagt af hans farmor og farfar i 1952.

Alt går støt og roligt mod det mere normale i arbejds- og fritidsliv - og det bringer smil frem hos en fodboldglad familie.

Selius Gindeberg er 14 år og egentlig U15-spiller, men han er hentet op på U17-holdet i AC Horsens. Foto: Morten Pape
Brian Gindeberg er 43 år, indehaver af Gindeberg Guld Sølv Ure på Søndergade og bestyrelsesmedlem i HFS. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Fem fra politirapporten

Horsens Posten

Loppemarked i Pipkvarteret

Horsens Posten

Fire komikere i ét show

Horsens Posten

Nabokrigen raser i ny bog

Annonce