Annonce
Horsens Posten

Forsøg med vild natur: Græsplæner skal graves op

De lysegrønne områder mellem Vestergade og Sogneskellet skal beplantes med vilde blomster, og søen skal renses op. Kort: Hovedgård Lokalråd
Hovedgård Lokalråd har udpeget to arealet til et forsøg med biodiversitet. Det er en del af rådets grønne vision.

Hovedgård: Hovedgård Lokalråd sætter nu gang i et forsøg med biodiversitet og vild natur.

Et par af kommunens græsarealer i byen skal udlægges til blomstereng til glæde for bl.a. bier, sommerfugle og biller.

- Det er et tiltag, som vi fra lokalrådets side har anmodet kommunen om at få lov til at udføre på to udvalgte områder ved Sogneskellet. Vi har mange grønne områder i Hovedgård, men vi vil godt lære lidt af, hvordan det fungerer, inden vi bare går bevidstløst i gang med at etablere blomstereng over det hele, fortæller formand for Hovedgård Lokalråd, Ejvind Olsen.

Projektet er en del af den grønne vision, som Hovedgård Lokalråd har udarbejdet.

Et areal på Sogneskellet skal udlægges med vilde blomster. Der er indtegnet en sti, så man kan gå tur gennem området. Kort: Hovedgård Lokalråd

- Vi har haft hjælp af kommunens folk med at få planlagt projektet på en god og ordentlig måde. Vi har senest haft et møde i forgårs med en anlægsgartner, der skal hjælpe os med at få det etableret og hjælpe os med at få de rigtige frø ned i jorden, fortæller formanden.

Samtidig har lokalrådet spurgt på Facebook, hvad borgerne synes om initiativet.

- Vi  har kun fået positive tilbagemeldinger, og derfor går vi fortrøstningsfuldt videre med planerne og håber på, at det bliver en succes, siger Ejvind Olsen.

Annonce

Græsset fjernes

Før man kan etablere en blomsterneg, skal man have fjernet græsplænen.

- Hvis man skal have den her blomsterblanding til at gro, så skal man fjerne næring fra jorden. Derefter fræser man sand i den muld, der er tilbage, så man minimerer næringsværdien i jorden. På den måde får de nye arter nemmere ved at komme i gang, fortæller han.

Det vil betyde, at der vil gå noget tid, fra man får fjernet græsset, til blomsterne for alvor har fået fat.

- I den periode vil der nok være nogen, der tænker: Hvad er nu det for noget, passer de ikke arealet mere? Men der kommer nogle skilte op derude, har kommunen lovet, der vil fortælle lidt om, hvad tanken med det er, og at der går lidt tid, før det ser pænt ud. Det er planen, at der skal blive et frodigt liv derude, siger Ejvind Olsen.

Ud over blomsternengene vil søen i området få en kærlig hånd.

- Den bliver renset op, så der også kan blive et mere frodigt liv der. Kommunens folk er i gang med at fjerne beplantningen, men man må ikke rense den op før til efteråret af hensyn til nogle padder, der yngler deri, for så ødelægger man livet i søen, og det skal man jo ikke, siger formand Ejvind Olsen.

Midlerne til projektet vil blive søgt fra mellembypuljen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce