Annonce
Horsens Posten

Fra stille og genert til sprudlende og udadvendt - indehaver af forsamlingshus har altid været madelsker

Chris Baadsgaard Frænde, der er forpagter af Egebjerg-Hansted Forsamlingshus, har indvilliget i at svare på 10 spørgsmål af den lidt anderledes slags i forbindelse med Horsens Postens serie "Bag disken". Foto: Line Kyed
Horsens Posten har besøgt 35-årige Chris Baadsgaard Frænde, der er forpagter af Egebjerg-Hansted Forsamlingshus, til en snak om idoler, skulderklap, hvad en million kroner kunne bruges på og andre spørgsmål af den lidt mere skæve slags.

Egebjerg: - Jeg har været på arbejde siden klokken tre i nat, så du må undskylde, hvis jeg ser lidt træt ud.

Chris Baadsgaard Frænde, forpagter af Egebjerg-Hansted Forsamlingshus, er en arbejdshest. Det erkender han selv.

I den her tid har han travlt med skolemad. 17, og inden længe 18, skoler får hver uge leveret mad fra forsamlingshuset. Denne formiddag, hvor Horsens Posten er på besøg, har Chris Baadsgaard Frænde stået i spidsen for knap 1000 skolekuverter.

I alt fire ansatte løfter opgaven i køkkenet, og tre chauffører er ansat til at bringe den megen skolemad ud.

Denne formiddag har Chris Baadsgaard Frænde dog forladt køkkenet for at svare på interview-spørgsmål af den lidt anderledes slags:

1. Hvorfor blev du forpagter?

- Jeg er opvokset med en far, der er vild med mad. Han havde altid gang i noget i køkkenet, og det var fascinerende. Hans passion smittede mig, og deraf opstod min madkærlighed.

- Desuden er jeg ikke så god til at være ansat og modtage ordrer fra en chef. Det er noget, jeg har udviklet med årene - efter min læretid på Jørgensens Hotel. Derfor tog jeg springet og blev selvstændig.

2. Hvad er det bedste skulderklap, du har fået?

- Det er, når min kone roser mig. Hun er min største kritiker, og hendes accept betyder meget. Det kommer nok bag på hende at læse det. Men det er faktisk sandt.

3. Hvad ville du gerne lave, hvis du en dag skulle skifte job?

- Arbejde på McDonalds for en periode. Jeg er fascineret af deres struktur, og så er det deres fart, jeg er imponeret over - de kan lave burgere på ingen tid.

- Derudover ville jeg nok vælge at arbejde med unge mennesker. Jeg er dybt fascineret af den unge generation, og jeg synes simpelthen de er underholdende og inspirerende.

4. Hvad er du mest stolt af ved dig selv?

- Jeg er simpelthen så dårlig til at rose mig selv. Men hvis jeg absolut skal nævne noget, så er det nok, at jeg er lykkedes med forsamlingshuset. Hvis jeg har haft det svært i livet, har jeg altid fundet på noget - nye koncepter og så videre - ligesom med skolemaden. Privatskolen Hulvej henvendte sig, og derfra - under corona - har jeg arbejdet på at gøre det koncept større.

5. Hvordan slapper du af?

- Det gør jeg med en kold øl, et glas rødvin eller en kop kaffe sammen med min hustru - og så ved at ligge i sofaen og se en serie.

- Jeg slapper faktisk også af ved at rydde op derhjemme ved mit hus i Torp.

6. Med hvem vil du helst være fanget med på en øde ø, hvis det ikke må være sammen med din kone?

- Så skulle det være sammen min lille hund Arki eller min lidt underlige kat Max. Dyr er så taknemmelige og altid så glade.

7. Hvem hører til blandt dine idoler?

- Der er mange søde og spændende mennesker, men jeg har ingen idoler.

8. Hvad ville du bruge pengene på, hvis du vandt en million?

- En Porsche. Det ville være en drengedrøm, der gik i opfyldelse.

9. Hvordan ser en god dag ud?

- En dag uden fejl. Min målsætning hedder nul fejl. En af mine sælgere fortalte mig, at det er fysisk umuligt altid at efterleve. Herefter tænkte jeg, at det er alletiders målsætning - den beholder jeg.

- Og det er jo ikke fordi, jeg ikke laver fejl. Men det er altså mit daglige mål.

10. Hvad ved vi ikke om dig?

- At jeg gennem min barn- og ungdom var så utrolig generet, at jeg stort set ikke sagde noget blandt andre. Jeg kunne af samme årsag aldrig finde på at tage styringen på noget. Det har ændret sig med årene, tør jeg vist godt sige.


- Der er mange søde og spændende mennesker, men jeg har ingen idoler.

Chris Baadsgaard Frænde
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce