Annonce
Horsens Posten

Gammelt cykelmærke fra Horsens kan igen købes - det var et krav fra datter hos Horsens Cykler

Julie Østergaard sagde til sin far, indehaver af Horsens Cykler, at forretningen skulle have gang i det gamle Horsens-mærke Kingston, hvis hun skulle være en del af virksomheden. Nu er ønsket gået i opfyldelse, og 11. juni kan Horsens Cykler trække fem damecykler af Kingston-mærket ud fra lageret og frem i lyset. Foto Marianne Husted
Familieejet cykelforretning markerer 20 års dag den 11. juni med at lancere Kingston-cyklen. Det er et tidligere kendt horsensiansk cykelmærke.

Horsens: For 20 år siden var Kingston et kendt lokalt cykelmærke, som blev forhandlet hos Horsens Cykler.

Nu kan der igen købes Kingston-cykler hos den familieejede cykelforretning på Sønderbrogade. Fem Kingston-cykler står klar, når forretningens 20 års dag bliver fejret lørdag den 11. juni.

At Kingston-mærket er kommet tilbage i sortimentet, har sin særlige forklaring. Da Julie Østergaard blev spurgt af sin far Kai-Verner Andersen, om hun ville være en del af og med tiden overtage familiefirmaet, stillede hun som betingelse, at butikken igen skulle sælge Kingston-cyklen. Det var i sin tid et kendt lokalt mærke, der kan siges at svare til de lokale Arena-radio og tv-apparater, produceret hos Hede Nielsens Fabrikker.

Annonce

Kingston har også en slags forbindelse til Hede Nielsen. Historien om Kingston-mærket begyndte med Horsens Cykel Engros, som to tidligere medarbejdere fra Hede Nielsen etablerede efter, at Hede Nielsens cykelfabrik brændte. Den blev aldrig genopbygget. Derfor begyndte Henry Stokholm og Ole Petersen for sig selv. De fik sat Kingston-cyklen i produktion og solgte den via Horsens Cykel Engros.

Ny cykel - gammelt mærke

Nu er cyklen, takket være en insisterende Julie Østergaard, igen sat i produktion hos et dansk firma. Det oprindelige logo er fundet frem og blevet genoptrykt, og foreløbig er fem damecykler rykket ind på lageret. De bliver først sat frem i udstillingen, når den runde dag markeres.

Kai-Verner Andersen købet i 1996 engros-firmaet Horsens Cykler, og cykelmærket Kingston fulgte med. I 2002 åbnede han cykelforretning og værksted  i beskedne lokaler på Sønderbrogade 21. Fra 2006 blev der bedre plads, da han lejede de noget større lokaler på Sønderbrogade 29.

I løbet af årene gled Kingston-cyklen ud af sortimentet. Men på værkstedet hænder det stadig, at de får en cykel af dette mærke ind til reparation.'

Julie Østergaard glæder sig til at præsentere cyklen, som hun betragter som en vigtig del af Horsens Cyklers historie.

- Kingston er en retrocykel. Et godt mærke i en god kvalitet, siger hun.

Foreløbig damecyklen kommet på plads, mens herrecyklen er undervejs. På grund af coronaen har det været svært at skaffe alle nødvendige dele til produktionen af cyklen, forklarer hun.

Indehaver Kai-Verner Andersen, datteren Julie Østergaard og cykelmekaniker Kris Krag Andreasen glæder sig til at vise retrocyklen Kingston frem, når 20 års-dagen for Horsens Cykler markeres den 11. juni. Kingston er et Horsens-mærke. Foto Marianne Husted. Foto Marianne Husted
Annonce

Julies mountainbike er brændt

Det er ikke det eneste, der er mangel på lige i øjeblikket. Mountainbikes er nærmest umulige at skaffe, kan indehaver Kai-Verner Andersen fortælle.

Det er ikke alene ærgerligt, fordi efterspørgslen på mountainbikes er så stor. Lige nu står Julie Østergaard i den situation, at hun ikke har nogen mountainbike. Hun og familiens garage er nemlig brændt, og der stod cyklen, som flammerne fortærede.

Mountainbike er også Kai-Verner Andersens favoritcykel. Han har lige luftet den på en 65 kilometer lang tur med hyggeklubben "Det  Hylende Pindsvin", som foruden cykelhandleren  primært består af håndbolddommere.

Annonce

Elcykler går som varmt brød

De kan notere sig en tid med et rigtigt godt salg af Centurion, Winther, Raleigh og alle de andre mærker, forretningen fører. Og især elcyklerne er gået som varmt brød. Der er også salg i ladcykler med indretning til børn og også hunde.

Generationsskiftet er endnu ikke aftalt. Kai-Verner Andersen fylder 65 og er slet ikke færdig med at sælge og reparere cykler. Julie Østergaard fylder 30 i denne måned og har det fint med at stå for kontor og administration.

11. juni står hun også for festen, når der er åbent hus hos Horsens Cykler fra kl. 10 til 18 med fremvisning af cykler, gode tilbud og lidt godt til ganen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Årets Aktiv Ø-program netop færdigt - flere aktiviteter og store forventninger til fremmøde

Horsens Posten

Lærte at flette af købmanden på Endelave:  Nu har Lene demonstreret fletteteknik i mange lande

Horsens Posten

Kor synger i Tobaksgården

Horsens Posten

Borgmester bliver bademester for en dag: Peter Sørensen springer i bølgerne til officiel indvielse

Annonce