Annonce
Horsens Posten

Gensynsglæde og gaver ved den store genåbningsdag i bytorvet: - Det er en festdag

Kunderne havde ventet på bytorvets genåbning, og butiksindehavere og personale blev mødt med lykønskninger og velkomstgaver.

Horsens: Tirsdag klokken 10 kunne Bytorv Horsens' butikker atter byde velkommen til kunderne.

Fra morgenstunden var centret godt besøgt, og hos Bianco Footwear var butikschef Christina Holmstoel både rørt og overrasket.

- Der har simpelthen været så mange kunder forbi. Vi har modtaget blomster og chokolade fra kunder, der har savnet at handle hos os. Jeg er taknemmelig for opbakningen, fortæller hun.

Annonce
Hos Bianco Footwear melder butikschef Christina Holmstoel (t.h.) og butiksassistent Cemile Pekmezci om en stor opbakning fra kunderne, der med lykønskninger, og nogle også med gaver, lagde vejen forbi forretningen. Foto: Michael Svenningsen

Også hos butik Kop & Kande er der stor tilfredshed med den modtagelse, man har fået fra kunderne. Her kan forretningsindehaver Kirsa Halager berette om kø foran butikken op til åbningen klokken 10. Alt i alt har opstarten forløbet kontrolleret og god med en jævn strøm af kunder i butikken, lyder det herfra.

Mentalt hårdt

Kirsa Helager beskriver den fire måneder lange nedlukning fra 17. december og frem til i dag, som en mental hård omgang.

- Det der med, at man har været nødt til at holde sin forretning lukket, er ikke en rar fornemmelse. Under nedlukningen har vi heldigvis kunnet trække på vores varelager her i butikken, når vi har haft brug for det til vores to andre strøgbutikker, der ligger i Vejle og Fredericia, fortæller hun, mens hun vender tilbage for at ekspedere kunder, hvoriblandt Cecilie Fey og Christoffer Skovbjerg befinder sig.

Parret er taget ind til bytorvet for at bytte julegaver.

- Vi har ventet på den her genåbningsdag, fortæller Cecilie Fey, der har taget en fridag, men til daglig arbejder som pædagog i Aarhus, mens Christoffer Skovbjerg er lærer på Bankagerskolen.

Veninderne Tilde Rosenkilde (t.v.) og Kine Hansson har set frem til genåbningen af Bytorv Horsens, hvor de tirsdag lagde vejen forbi efter skole for at shoppe sammen. Foto: Michael Svenningsen

Også veninderne Tilde Rosenkilde og Kine Hansson har set frem til shoppeture i centret. De to veninder er taget direkte fra skole ind i bytorvet, hvor blandt andet Pilgrim og H&M står højt på besøgslisten.

- Vi har planlagt turen og set frem til i dag. Vi har virkelig savnet at kunne shoppe herinde, siger de.

Annonce

Centerdirektør: Endelig

Cityforeningen stod fra morgenstunden parat med flødeboller fra Frellsen til centerbutikkerne.

Fra konsulent Claus Johansen lød det:

- Butikkerne er stærke sammen, og det er glædeligt, at vi nu også har fået genåbnet Bytorv Horsens. Derfor har vi været rundt for at ønske alle 25 forretninger i centret velkommen tilbage, sagde han.

Centerdirektør i Bytorv Horsens, Anette Vestergaard, er yderst glad for tirsdagens genåbning, og glæde var da også det første ord, hun nævnte, da Folkebladet spurgte hende, om hun ville sætte et par ord på dagen. Foto: Michael Svenningsen

Glæden er også til at få øje på hos centerdirektør Anette Vestergaard, der siger følgende om dagens begivenhed:

- Genåbningen er tiltrængt. Det har været nogle lange uger og måneder, og nu ser vi frem til at komme godt i gang igen. Centret er klar, også selvom vores møblement på torvet lige nu grundet corona og restriktioner er stillet væk, og de stationære møbler er spærret af.

- Men en ting er sikker. Vi tager alle forholdsregler, har fortsat sprit ved indgangene, ensrettede gader herinde, så det kan være et trygt sted at handle.

Ingen af centerbutikkerne er indtil videre lukket grundet corona. Tøjforretningen Queen & Kids og Skoringen har kunnet genåbne før tid og sammen med de øvrige Søndergade-forretninger, da de begge har butiksdøre fra centret ud mod Søndergade. Også Matas inde i bytorvet har haft åben, da forretningen sælger apotekervarer og desuden er kategoriseret som en dagligvarebutik.


Der har simpelthen været så mange kunder forbi. Vi har modtaget blomster og chokolade fra kunder, der har savnet at handle hos os. Jeg er taknemmelig for opbakningen

Christina Holmstoel, butikschef i Bianco Footwear
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Bedsteforældredag på Glud Museum

Annonce