Annonce
Horsens Posten

Har du set dit bibliotek for nylig?

Det er et stort og levende program, som Horsens Bibliotek kan tilbyde i foråret. Foto: Horsens Bibliotek
Horsens Bibliotek har været igennem en række store forandringer det seneste år, så vi blandt andet har fået bedre muligheder for at præsentere vores materialer – fra store læseoplevelser til vinylplader.
Annonce

Horsens: Biblioteket er meget mere end materialer. Vidste du for eksempel, at du kan låne et af vores ni studie- og møderum på biblioteket? Det har mødregrupper, brætspillere og strikkeklubber allerede fundet ud af. Du kan også scanne og printe – for eksempel din opgave eller måske en flybillet? Og går din pc ned to timer før en deadline, kan du bruge en af bibliotekets. Du kan selvfølgelig også bare slænge dig i en lænestol i en af vores hyggelige kroge og fordybe dig i en bog, i en af vores mange aviser eller i et lækkert magasin - og kaffen kan vi også klare.

En skov af kultur venter voksne og børn. Foto: Horsens Bibliotek
Annonce

Biblioteket er levende

Vi udvikler os nemlig hele tiden, for biblioteket er levende. For eksempel kan du nu finde Den Sociale Retshjælp på biblioteket, mandag kl. 12.00-18.00 og tirsdag kl. 9.00-15.00. Her kan borgere under indtægtsgrænsen for fri proces få bistand vedr. for eksempel kontanthjælp, revalidering og meget mere. Det foregår i Studierum 3 på Horsens Bibliotek.

Annonce

Værkstedet er åbent

Vi har også taget hul på en helt ny funktion, nemlig Værkstedet. Her kan du lave kreative og teknologiske aktiviteter – fra perleplader til robotprogrammering. Det er dit rum, så du er med til at forme indholdet. Du kan altså både hente inspiration, men du kan også give den videre.

Vi har allerede flere aktiviteter i foråret, som foregår i Værkstedet. Du kan for eksempel lære at lave vægudsmykning til dit hjem eller arbejde med micro:bit. Se aktiviteterne i vores program, som du netop nu kan hente på biblioteket eller se på hjemmesiden.

Annonce

Game on!

Der er godt nyt til gamere, der nu kan benytte vores 4 toptunede gamingcomputere. Det er gratis at booke og spille, og du kan booke en time ad gangen, når bare du er oprettet som låner. Læs mere om maskinerne, spillene og reglerne i vores program eller på hjemmesiden.

Annonce

En skov af kultur

Biblioteket er også et sted for oplevelser og læring. For eksempel har du adgang til bøger, film, magasiner og meget andet via din telefon, og den 27. februar viser vi dig hvordan dét fungerer.

Vi taler også om grøn omstilling i debatrækken ’Horsens Taler’ sammen med GRO – Horsens Grønne Tænketank. Næste gang er den 16. marts, hvor vi taler om biodiversitet.

Derudover kan du deltage i vores formiddagskaffe udvalgte søndage, se en af vores stærke dokumentarfilm eller nyde en aften med jazz. Du kan også blive klogere på videnskaben, når vi disker op med syv streamede foredrag om for eksempel dybhavet eller mikrober?

Hvis du ikke har set dit bibliotek for nylig, skulle du slå et smut forbi – det er en skov af kultur for både børn og voksne.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Skovbørnehave på vej

Annonce