Annonce
Horsens Posten

Har du set dit bibliotek for nylig?

Det er et stort og levende program, som Horsens Bibliotek kan tilbyde i foråret. Foto: Horsens Bibliotek
Horsens Bibliotek har været igennem en række store forandringer det seneste år, så vi blandt andet har fået bedre muligheder for at præsentere vores materialer – fra store læseoplevelser til vinylplader.

Horsens: Biblioteket er meget mere end materialer. Vidste du for eksempel, at du kan låne et af vores ni studie- og møderum på biblioteket? Det har mødregrupper, brætspillere og strikkeklubber allerede fundet ud af. Du kan også scanne og printe – for eksempel din opgave eller måske en flybillet? Og går din pc ned to timer før en deadline, kan du bruge en af bibliotekets. Du kan selvfølgelig også bare slænge dig i en lænestol i en af vores hyggelige kroge og fordybe dig i en bog, i en af vores mange aviser eller i et lækkert magasin - og kaffen kan vi også klare.

En skov af kultur venter voksne og børn. Foto: Horsens Bibliotek

Biblioteket er levende

Vi udvikler os nemlig hele tiden, for biblioteket er levende. For eksempel kan du nu finde Den Sociale Retshjælp på biblioteket, mandag kl. 12.00-18.00 og tirsdag kl. 9.00-15.00. Her kan borgere under indtægtsgrænsen for fri proces få bistand vedr. for eksempel kontanthjælp, revalidering og meget mere. Det foregår i Studierum 3 på Horsens Bibliotek.

Annonce

Værkstedet er åbent

Vi har også taget hul på en helt ny funktion, nemlig Værkstedet. Her kan du lave kreative og teknologiske aktiviteter – fra perleplader til robotprogrammering. Det er dit rum, så du er med til at forme indholdet. Du kan altså både hente inspiration, men du kan også give den videre.

Vi har allerede flere aktiviteter i foråret, som foregår i Værkstedet. Du kan for eksempel lære at lave vægudsmykning til dit hjem eller arbejde med micro:bit. Se aktiviteterne i vores program, som du netop nu kan hente på biblioteket eller se på hjemmesiden.

Annonce

Game on!

Der er godt nyt til gamere, der nu kan benytte vores 4 toptunede gamingcomputere. Det er gratis at booke og spille, og du kan booke en time ad gangen, når bare du er oprettet som låner. Læs mere om maskinerne, spillene og reglerne i vores program eller på hjemmesiden.

Annonce

En skov af kultur

Biblioteket er også et sted for oplevelser og læring. For eksempel har du adgang til bøger, film, magasiner og meget andet via din telefon, og den 27. februar viser vi dig hvordan dét fungerer.

Vi taler også om grøn omstilling i debatrækken ’Horsens Taler’ sammen med GRO – Horsens Grønne Tænketank. Næste gang er den 16. marts, hvor vi taler om biodiversitet.

Derudover kan du deltage i vores formiddagskaffe udvalgte søndage, se en af vores stærke dokumentarfilm eller nyde en aften med jazz. Du kan også blive klogere på videnskaben, når vi disker op med syv streamede foredrag om for eksempel dybhavet eller mikrober?

Hvis du ikke har set dit bibliotek for nylig, skulle du slå et smut forbi – det er en skov af kultur for både børn og voksne.

Annonce
Horsens Posten

Når lynlåsen giver op eller knapperne mangler: Ny skrædder i Kattesund

Annonce
Horsens Posten

Holder Horsens? Tovholder er spændt før premieren på Horsens' nye festuge

Annonce
Horsens Posten

Flere end 600 til folkefest i Østerhåb: Nu er bydelens nye biodiverse legeplads indviet

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Pølsevogn holdt stand mod hotdog i 64 år, men med Stinne skete der en lille revolution og måske venter en ny

Horsens Posten

Byrådsmedlemmer har fået én med penslen - så farverige har du næppe set dem før

Horsens Posten

Bar røv i 60’erne og Giro 413: Kom med på en tidsrejse gennem tre årtier med musik, mennesker og mad

Horsens Posten

Indehaver af to midtbybutikker åbner nu midlertidig forretning i Hospitalsgade - der er tre grunde til netop det valg

Horsens Posten

Hvad laver de i City Horsens?

Horsens Posten

Har du også prøvet det? At have en klassekammerat, som på trods af svære odds har klaret sig godt

Horsens Posten

Slip væk fra zombier på Fængslet: 'Løvens Hule'-deltagere spærrer dig inde bag lås og slå

Horsens Posten

Sleepbag rykker ind i nye gamle lokaler: Vi udvikler os og kigger ud i Europa

Horsens Posten

Studerende gæster poolbar i Rædersgade - besøget indgår i deres eksamensopgave

Annonce