Annonce
Horsens Posten

Helt nyt koncept på vej til Horsens: Tapas, vin og bobler ad libitum

Henrik Hede Nielsen (t.v.) og Kasper Vejvad Jørgensen er en del af ejerkredsen bag Stechers, som efter nogle år i Aarhus nu også kommer til Horsens. Foto: Ingeborg Faurholt
Der står allerede Stechers på ruderne, men først til august åbnes døren. Det er blandt andre Henrik Hede-Nielsen, der bringer et nyt restaurant-koncept til hjembyen.

Horsens: Snart bliver der igen liv i underetagen på Jessensgade 5, som senest har huset tapasbaren Olivias.

Det sker forventeligt til august, når tapas- og vinbaren Stechers vil slå dørene op til et koncept, der er helt nyt i Horsens, men kendt og velafprøvet fra Stechers i Aarhus.

- Vi tilbyder tapas, vin og bobler ad libitum til en fast pris i enten halvanden eller tre timer, fortæller Henrik Hede-Nielsen.

Annonce

Han var med til at stifte Stechers i Aarhus, som åbnede i 2016, og nu tager han konceptet med til sin hjemby.

- Det er helt oplagt at få til Horsens, som er i en fantastisk udvikling, og da jeg hørte, at Robin (Robin Bjørnskov, indehaver af Olivias, red.) flyttede ud herfra, tænkte jeg med det samme, at det ville være ideelle rammer til Stechers. Lokalerne passer til vores koncept med et lidt rustikt miljø, og det ligger supergodt, tæt på campus og her midt i Jessensgade, som er blevet så flot efter renoveringen.

- Ydermere har vi mulighed for udeservering, hvor vi får glæde af solen hele dagen, siger Henrik Hede-Nielsen.

I samme båd

Kasper Vejvad Jørgensen er en del af ejerkredsen - og idémand til konceptet.

- Jeg blev inspireret af en fantastisk oplevelse. jeg engang havde i Paris på et brasserie, hvor alle gæster blev bænket omkring ét langt bord til delemad og al den vin, man kunne drikke. Jeg sad midt imellem tyskere og stewardesser, og alle snakkede med alle. Vi var i samme både, og jeg fik næsten den samme fællesskabsfølelse som med gutterne i militæret, fortæller Kasper Vejvad.

På Stechers er der dog mere end ét bord - flere små borde kan ommøbleres efter behov og ønsker, men ambitionen er at skabe et miljø, hvor hygge og dialog mellem mennesker er i fokus, frem for tjeneren og fancy fortællinger om vinmarkerne, hvor druerne i sin tid sugede solen til sig, fortæller Kasper Vejvad Jørgensen.

Til gengæld er tjenerens meget vigtige rolle alene at være en god vært, tilføjer han.

Annonce

Pølser, nødder, vin og cocktails

Han lover gode vine i glassene, men skulle man have lyst til at opgradere til noget helt specielt, er det også muligt, ligesom der er både kaffe og cocktails på menuen.

- Men ellers skal selskabet ikke tage stilling til alverdens ting fra et omfattende menukort. Det er bare at vælge, hvilken farve vinen skal have, og så er det ellers bare at gå ombord på tapasbrættet, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

Udvalget på brættet har vi tendens til at kalde tapas, men charcuterie er nok mere rigtigt, mener makkerparret bag Stechers. Det rummer altid et antal forskellige pølser, oste, pateer og tapenader samt diverse nødder, surt, saltet og sødt, og der er altid to slags brød, fortæller de

- Men vi skrifter jævnligt elementerne ud, så det ikke altid er det samme, man får, siger Kasper Vejvad Jørgensen.

Konceptet er simpelt, men der kræses om gode råvarer, tilføjer han.

Annonce

50 pladser inde og 50 ude

Indretningen bliver også simpel og samtidig lidt rustik, siger Henrik Hede-Nielsen i kælderlokalerne, hvor et rustikt stengulv netop er lamineret med et lag epoxy, som skal gøre det nemt at holde rent.

Rustikke lamper er også kommet på plads over vinduespartierne mod gaden, væggene er malet, blandt andet med grønt, og en væg er ovenikøbet væltet for at give plads til flere siddepladser.

- Vi regner med cirka 50 pladser inde og 50 pladser ude, siger Henrik Hede-Nielsen.

Selvom rammerne allerede tager form, og Stechers-navnet er kommet på ruderne mod Jessensgade, varer det lidt endnu, før der er mad og vin på bordene.

- Det er helt centralt for os, at vi åbner med det rigtige personale, og det er ikke på plads endnu. Det kan være svært at få her i sommerferietiden, så vi vil hellere vente, til vi er helt klar, siger Henrik Hede-Nielsen.

Det forventer han at være i løbet af august.

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Corona-status: Folketinget har rykket grænsen for nedlukning - det kan man godt være ligeglad med i Horsens

Annonce
Annonce
Horsens Posten

Hold ud, hold ud, kære unge mennesker - bare nogle få uger endnu

Annonce
Forsiden netop nu
Horsens Posten

Repair Café på biblioteket: Lad være med at smide ud - her kan du få repareret det, du ellers ville kassere

Horsens Posten

Se billederne af "dagens oplevelse på Endelave": Redningshelikopteren kom helt tæt på

Horsens Posten

Torsdag er der sommerklub for børn på biblioteket

Horsens Posten

René og Dorthe rykkede fra hovedstaden til Horsens: Det var nødvendigt for ægteskabet at købe en campingplads

Horsens Posten

Insero Horsens uddeler penge til lokale projekter: Største beløb går til ny bevægelsespark

Horsens Posten

Hvad er et vaskeægte sommerhit? Forretninger peger på den største succes lige nu

Horsens Posten

Mozart i Vor Frelsers Kirke

Horsens Posten

Ny hørecenter i Horsens - hver sjette dansker har problemer med hørelsen

Horsens Posten

Kære mænd: Hold hjernen frisk og tag med biblioteket på travetur

Horsens Posten

Premiere på fire film i Megascope: Ny dansk film, action og gys

Horsens Posten

Café på Rådhustorvet lukket: Solgt på grund af sygdom, står der på skilt

Horsens Posten

Hjælp - vi mangler ansatte! Spisesteder og hoteller kæmper med at finde folk til ledige job

Horsens Posten

Vand og voldsted - guidet tur fra Husodde til Brakør

Horsens Posten

Tidligere elitesportskvinde åbner skønhedsklinik i Horsens: Jeg siger ikke bare ja, når unge piger vil have store læber

Horsens Posten

Lars fik et kamera i konfirmationsgave - det satte gang i karrieren

Horsens Posten

Christina siger farvel til fast job og lederstilling: Klar til at åbne garnbutik i Kattesund

Horsens Posten

Smitten er steget voldsomt i Danmark: Få overblikket over sognene i Horsens, Hedensted og Odder

Horsens Posten

Næsten 50 grader varmere end kulderekorden i februar: Alligevel var gårsdagen ikke årets varmeste

Horsens Posten

Ferien er reddet for 15 enlige forældre og deres 37 børn

Horsens Posten

Ugens Anbefaling: Sommer - det er at have lov til at være langsom

Horsens Posten

Paw og Tina overtog farmors hus i Lille Amalienborg: Det bedste sted at bo for en børnefamilie

Annonce